یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۲۶ - ۲۱ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۵۷۰۷
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

محمدباقر قاليباف و ابراهيم رئيسی بازي‌هاي سياسی را براي انتخابات‌ سال‌های آينده آغاز كردند

راهبرد سرهنگ و يار خراسانی

محمدباقر قاليباف و ابراهيم رئيسی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

بازي‌هاي سياسي شخصيت‌ها در كشور براي رسيدن به قدرت توقفي ندارد و آن‌ها از هر زمان و مكاني براي پيشبرد اهداف خود استفاده مي‌كنند. در همين راستا همزمان با روز دانشجو، ابراهيم رئيسي و محمدباقرقاليباف كه تا كنون هيچ پاسخگويي‌اي به رسانه‌هاي آزاد نداشتند، با استفاده از رانت قدرتي كه در اختيار دارند به دانشگاه‌ها رفتند و از اين فرصت و با توجه به ناكارآمدي دولت روحاني هر قدر كه در توان داشتند، وضعيت موجود را نقد كردند و به نوعي نشان دادند كه اگر ما به ميدان مي آمديم اوضاع مناسب‌تر بود. اينكه حسن روحاني تا چه حد در عملكرد خود موفق بوده، نيازي به تحليل ندارد و وضعيت نامناسب كشور جوابگوي همه اين مسائل است ولي اينكه افرادي مانند قاليباف و رئيسي كه خود نيز از مسئولان و مقامات ارشد اين كشور هستند، بخواهند ديگران را متهم كنند بسيار جاي تاسف و تامل است و بايد پرسيد پشت پرده آن چيست. در همان زمان برخي مي‌گفتند كه اين افراد سعي دارند با استفاده از نارضايتي‌ها موج سواري كرده و فضا را براي به قدرت رسيدن خود آماده كنند و با اعلام جلسه چند روز گذشته مشخص شد كه اين طيف بي‌شك برنامه‌‌هايي براي آينده ايران دارند.

 

ائتلاف مشهدي‌

بعد از خبري شدن اين جلسه، دبیرکل محسن پیرهادی، دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت براي توضيح درباره دلايل شكل‌گيري اين نشست گفت كه جلسات رئیسی و قالیباف در قالب گعده‌های دوستانه سال‌هاست که ادامه دارد. پيرهادي كه در زمان قاليباف، رييس بسيج شهرداري نيز بود در گفت‌وگو با تسنیم ، درباره جلسه روز گذشته محمدباقر قالیباف و سید ابراهیم رئیسی اظهار داشت: آقای قالیباف و رئیسی هر دو عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و هردو مشهدی و رفیق ۴۰ ساله هستند و روابط و دوستی‌شان قدیمی است. طبیعی است که هر هفته هم دیگر را ببینند و از مشورت‌های همدیگر بهره ببرند. وی افزود: این‌ها جلساتی در قالب گعده دوستانه دارند و جلسه شب گذشته(دوشنبه‌شب) نيز از این جنس است. این جلسات سال‌هاست که هست و ادامه دارد. پیرهادی درباره برخی برداشت‌ها از صحبت‌های اخیر رئیسی درباره انتخابات سال ۹۶ اظهار داشت: به عقیده من آنچه برای ما مهم است، حفظ وحدت در جبهه انقلاب است که البته این وحدت وجود دارد و ارتباطات خوبی برقرار است. راجع به گذشته و انتخابات هم می‌توان صحبت کرد اما نباید در ایستگاه انتخابات ماند و در همانجا توقف کنیم و این موضوع موجب اختلاف بشود. دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت خاطرنشان کرد: آنچه مهم است وحدت جریان انقلاب اسلامی برای خدمت بیشتر به مردم و ارائه راهکار در شرایط دشوار فعلی برای برداشتن باری از دوش ملت است.

 

همگرايي قدرتي

در اين روزها و با توجه به فعاليت‌هايي كه شخصيت‌هايي مانند قاليباف يا رئيسي در دستور كار دارند، بي شك اين دو شخصيت برتر در جريان اصولگرا نيت‌هايي براي رسيدن به كرسي‌هاي قدرت در قواي سه‌گانه دارند. با توجه به قدرت‌نمايي ابراهيم رئيسي در انتخابات ۹۶ و راي ۱۶ ميليوني كه اين طيف به خود اختصاص دادند، اين شوق در دل آن‌ها ايجاد شده است كه به راحتي مي‌توانند آراي مربوط به قوه مقننه را به دست آورند و اگر قرار است لاريجاني از پارلمان خارج شود و به فكر پاستور باشد، محمدباقرقاليباف بهترين گزينه براي رياست بهارستان است. فردي كه جريان‌هاي مختلف حتي اعتدالگراهايي كه ريشه‌سياسي خاصي ندارند نيز به او رو مي‌آورند و به نوعي يكي از قوا را در نبود علي لاريجاني تسخير مي‌كنند و در اين صورت اگر بدنه مجلس نيز چندان با تفكر آن‌ها همخواني نداشته باشد، رياست كه در يد آن‌ها باشد، مي‌توانند به هدف خود برسند.

 

فتح قوا

از طرف ديگر به گفته و ادعاي برخي جريان‌هاي سياسي در آينده و بعد از آنكه مهلت رياست آيت‌ا... لاريجاني بر قوه قضاييه به پايان رسيد، ابراهيم رئيسي، كوچي از آستان به دستگاه قضا خواهد كرد و با اين شيوه دو قوه در اختيار اين جريان و تفكر قرار مي‌گيرد. با اين وجود اگر اصلاح طلبان و آن طيفي كه با تفكر قاليباف و رئيسي مخالف هستند نيز به علي‌لاريجاني در انتخابات ۱۴۰۰ فكر كنند، باز در مسير موفقيت دو راي از سه راي قواي كشور در اختيار كساني است كه از سال ۹۲ زخمي آرا و تصميمات مردم هستند و اين فرصتي است براي رسيدن به اهداف خود و حتي پاكسازي مسائلي كه در اين سال‌ها با تفكرشان همخواني نداشته است.

 

كارنامه خاكستري

بي‌شك قاليباف اقدامات تحسين‌ برانگيزي نيز در كارنامه خود دارد و اينكه برخي بگويند وي يك نيروي ناكارآمد است، ادعاي درستي نيست ولي تفكر و انديشه‌اي كه اين فرد و يارخراساني وي دارد مي‌تواند در آينده اداره كشور حاشيه‌هايي براي مردم ايجاد كند. هرچند كه با به قدرت رسيدن اين افراد شايد سنگ‌اندازي ها به پايان برسد و با توجه به همگرايي‌هايي كه با نهادهاي مختلف دارند، بهتر بتوانند مسائل كشور را پيش ببرند ولي در برخي امور بي‌شك عقبگردهايي ايجاد خواهد شد كه نتيجه مناسبي براي مردم آزادي‌خواه دربر ندارد.

 

كمك روحاني به ائتلاف خراسان

در آخر بايد به اين نكته نيز اشاره كنيم كه حسن‌روحاني به خوبي در اين مدت با بدنه‌راي اصلاحات بازي كرد تا بتواند در قدرت بماند و زماني كه دريافت ديگر نيازي به قدرت بدنه حامي ندارد با گردش قهرمانانه به سمت نهادهاي حاكميتي و تفكري شبيه به رئيسي و قاليباف كوشيد تا آينده‌اي براي خود در ميان نيروهاي حاكميتي بسازد تا همان مسائلي كه براي احمدي‌نژاد يا رييس‌دولت اصلاحات به وجود آمد براي او رخ ندهد. به گفته شخصيت‌هاي مختلف سياسي اگر در سال‌هاي آتي جريان‌هاي افراطي به قدرت برسند، بايد از عملكرد روحاني و طيف حامي سياسي وي كه در اين دولت به قدرت رسيد و در انتخابات سال ۹۴ مهره‌چيني كرد، متشكر باشند و بدانند كه اگر اين عملكرد نبود و اميد مردم براي تغيير از بين نمي‌رفت امروز كه هيچ، تا صدها سال آينده نيز جايگاهي در سپهر سياسي ايران نداشتند.

 

 

ghanoondaily.ir
  • 62
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش