بازيهاي سياسي شخصيتها در كشور براي رسيدن به قدرت توقفي ندارد و آنها از هر زمان و مكاني براي پيشبرد اهداف خود استفاده ميكنند. در همين راستا همزمان با روز دانشجو، ابراهيم رئيسي و محمدباقرقاليباف كه تا كنون هيچ پاسخگويياي به رسانههاي آزاد نداشتند، با استفاده از رانت قدرتي كه در اختيار دارند به دانشگاهها رفتند و از اين فرصت و با توجه به ناكارآمدي دولت روحاني هر قدر كه در توان داشتند، وضعيت موجود را نقد كردند و به نوعي نشان دادند كه اگر ما به ميدان مي آمديم اوضاع مناسبتر بود. اينكه حسن روحاني تا چه حد در عملكرد خود موفق بوده، نيازي به تحليل ندارد و وضعيت نامناسب كشور جوابگوي همه اين مسائل است ولي اينكه افرادي مانند قاليباف و رئيسي كه خود نيز از مسئولان و مقامات ارشد اين كشور هستند، بخواهند ديگران را متهم كنند بسيار جاي تاسف و تامل است و بايد پرسيد پشت پرده آن چيست. در همان زمان برخي ميگفتند كه اين افراد سعي دارند با استفاده از نارضايتيها موج سواري كرده و فضا را براي به قدرت رسيدن خود آماده كنند و با اعلام جلسه چند روز گذشته مشخص شد كه اين طيف بيشك برنامههايي براي آينده ايران دارند.
ائتلاف مشهدي
بعد از خبري شدن اين جلسه، دبیرکل محسن پیرهادی، دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت براي توضيح درباره دلايل شكلگيري اين نشست گفت كه جلسات رئیسی و قالیباف در قالب گعدههای دوستانه سالهاست که ادامه دارد. پيرهادي كه در زمان قاليباف، رييس بسيج شهرداري نيز بود در گفتوگو با تسنیم ، درباره جلسه روز گذشته محمدباقر قالیباف و سید ابراهیم رئیسی اظهار داشت: آقای قالیباف و رئیسی هر دو عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و هردو مشهدی و رفیق ۴۰ ساله هستند و روابط و دوستیشان قدیمی است. طبیعی است که هر هفته هم دیگر را ببینند و از مشورتهای همدیگر بهره ببرند. وی افزود: اینها جلساتی در قالب گعده دوستانه دارند و جلسه شب گذشته(دوشنبهشب) نيز از این جنس است. این جلسات سالهاست که هست و ادامه دارد. پیرهادی درباره برخی برداشتها از صحبتهای اخیر رئیسی درباره انتخابات سال ۹۶ اظهار داشت: به عقیده من آنچه برای ما مهم است، حفظ وحدت در جبهه انقلاب است که البته این وحدت وجود دارد و ارتباطات خوبی برقرار است. راجع به گذشته و انتخابات هم میتوان صحبت کرد اما نباید در ایستگاه انتخابات ماند و در همانجا توقف کنیم و این موضوع موجب اختلاف بشود. دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت خاطرنشان کرد: آنچه مهم است وحدت جریان انقلاب اسلامی برای خدمت بیشتر به مردم و ارائه راهکار در شرایط دشوار فعلی برای برداشتن باری از دوش ملت است.
همگرايي قدرتي
در اين روزها و با توجه به فعاليتهايي كه شخصيتهايي مانند قاليباف يا رئيسي در دستور كار دارند، بي شك اين دو شخصيت برتر در جريان اصولگرا نيتهايي براي رسيدن به كرسيهاي قدرت در قواي سهگانه دارند. با توجه به قدرتنمايي ابراهيم رئيسي در انتخابات ۹۶ و راي ۱۶ ميليوني كه اين طيف به خود اختصاص دادند، اين شوق در دل آنها ايجاد شده است كه به راحتي ميتوانند آراي مربوط به قوه مقننه را به دست آورند و اگر قرار است لاريجاني از پارلمان خارج شود و به فكر پاستور باشد، محمدباقرقاليباف بهترين گزينه براي رياست بهارستان است. فردي كه جريانهاي مختلف حتي اعتدالگراهايي كه ريشهسياسي خاصي ندارند نيز به او رو ميآورند و به نوعي يكي از قوا را در نبود علي لاريجاني تسخير ميكنند و در اين صورت اگر بدنه مجلس نيز چندان با تفكر آنها همخواني نداشته باشد، رياست كه در يد آنها باشد، ميتوانند به هدف خود برسند.
فتح قوا
از طرف ديگر به گفته و ادعاي برخي جريانهاي سياسي در آينده و بعد از آنكه مهلت رياست آيتا... لاريجاني بر قوه قضاييه به پايان رسيد، ابراهيم رئيسي، كوچي از آستان به دستگاه قضا خواهد كرد و با اين شيوه دو قوه در اختيار اين جريان و تفكر قرار ميگيرد. با اين وجود اگر اصلاح طلبان و آن طيفي كه با تفكر قاليباف و رئيسي مخالف هستند نيز به عليلاريجاني در انتخابات ۱۴۰۰ فكر كنند، باز در مسير موفقيت دو راي از سه راي قواي كشور در اختيار كساني است كه از سال ۹۲ زخمي آرا و تصميمات مردم هستند و اين فرصتي است براي رسيدن به اهداف خود و حتي پاكسازي مسائلي كه در اين سالها با تفكرشان همخواني نداشته است.
كارنامه خاكستري
بيشك قاليباف اقدامات تحسين برانگيزي نيز در كارنامه خود دارد و اينكه برخي بگويند وي يك نيروي ناكارآمد است، ادعاي درستي نيست ولي تفكر و انديشهاي كه اين فرد و يارخراساني وي دارد ميتواند در آينده اداره كشور حاشيههايي براي مردم ايجاد كند. هرچند كه با به قدرت رسيدن اين افراد شايد سنگاندازي ها به پايان برسد و با توجه به همگراييهايي كه با نهادهاي مختلف دارند، بهتر بتوانند مسائل كشور را پيش ببرند ولي در برخي امور بيشك عقبگردهايي ايجاد خواهد شد كه نتيجه مناسبي براي مردم آزاديخواه دربر ندارد.
كمك روحاني به ائتلاف خراسان
در آخر بايد به اين نكته نيز اشاره كنيم كه حسنروحاني به خوبي در اين مدت با بدنهراي اصلاحات بازي كرد تا بتواند در قدرت بماند و زماني كه دريافت ديگر نيازي به قدرت بدنه حامي ندارد با گردش قهرمانانه به سمت نهادهاي حاكميتي و تفكري شبيه به رئيسي و قاليباف كوشيد تا آيندهاي براي خود در ميان نيروهاي حاكميتي بسازد تا همان مسائلي كه براي احمدينژاد يا رييسدولت اصلاحات به وجود آمد براي او رخ ندهد. به گفته شخصيتهاي مختلف سياسي اگر در سالهاي آتي جريانهاي افراطي به قدرت برسند، بايد از عملكرد روحاني و طيف حامي سياسي وي كه در اين دولت به قدرت رسيد و در انتخابات سال ۹۴ مهرهچيني كرد، متشكر باشند و بدانند كه اگر اين عملكرد نبود و اميد مردم براي تغيير از بين نميرفت امروز كه هيچ، تا صدها سال آينده نيز جايگاهي در سپهر سياسي ايران نداشتند.
- 62
- 4