طیف دلواپس اصولگرا در اکثر اوقات برای آنکه خود را از نقش داشتن در مشکلات جامعه مبرا کند، از روشهای منسوخ شده از جمله تحریف تاریخ یا متهم سازی جریان مقابل یعنی اصلاحطلبان استفاده میکند. در اکثر اوقات صحبتهایشان بیشتر جلوه توهین و افترا به جریان اصلاحات بوده تا انتقاد، اما تهمتهایشان به جریان مقابل را همیشه پشت لغت «انتقاد» پنهان کردند و از هر ترفند و ابزاری برای کنار زدن جریان اصلاحات استفاده میکنند تا خود را برتر نشان دهند، اما غافل هستند که جامعه عملکرد آنها درسالهای گذشته را فراموش نکرده است.
برخی از این اصولگرایان که مدتهاست به محاق رفته و حتی همطیفانشان احوالی از آنها نمیپرسند خودنمایی را در دستور کار قرار میدهند تا از یک سو از انزوا دور شوند و از سوی دیگر با تحریف تاریخ و تضعیف رقیب سیاسی بخت خود را برای رسیدن به کرسیهای انتخابی مانند مجلس آزمایش کنند. علیرضا زاکانی از جمله این اصولگرایان است که اخیرا در مناظره با مصطفی تاجزاده ادعا کرد: «آقای ناطق و آقای لاریجانی کسانی بودند که سال ۷۶ میخواستند انتخاب رئیس دولت اصلاحات باطل شود». ادعایی که سبب شد حتی احمد کریمی اصفهانی، هماردوگاهی زاکانی انتقادات تندی را به او مطرح کند، اما گویی که این دلواپس اصولگرا قصد سکوت و پایان دادن به مسیری را ندارد که جز سرخوردگی نتیجهای عایدش نمیشود.
چنانکه بازهم چنین مطرح کرده است: «نیاز به جراحی در جریان اصلاحات وجود دارد، باید اصلاحات واقعی را انجام دهیم و با فقر، فساد و تبعیض مواجهه داشته باشیم. در حقیقت شعار آزادی ندهیم اما خودمان دیکتاتور باشیم.» اینگونه مواضع آقای زاکانی را تنها میتوان این گونه قلمداد کرد که او برای آینده سیاسی خود در حال برنامهریزی است، چرا که بارها او را در جایگاه کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دیدهایم.
جراحی اصل اصلاحات
این نماینده پیشین مجلس درباره شعار «اصلاحطلب، اصولگرا دیگه تمومه ماجرا» به اعتماد آنلاین گفت: این شعار به معنای آن است که هر کسی و به هر اسمی فساد کرده، کارش دیگر تمام است و باید پرونده او بسته شود. هر کسی به مردم خیانت کرده، حقوق مردم را اجحاف کرده باید پروندهاش بسته شود. به هر اسمی، در هر شأن و جایگاهی این اتفاق رخ داده باید به همین شکل عمل شود و ما هم به دنبال این هستیم.
علیرضا زاکانی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه مردم دیگر برایشان مطرح نیست که چه کسی و از کدام جناح، انتخاب میشود چرا که اعتماد مردم متزلزل شده است، تصریح کرد: اصلا بحث، بحث جناحی نیست. الان در جامعه باید شفافیت ایجاد شود، قاعده از کجا آوردهای مشخص شود که همه چه هستند، در چه جایگاه قانونی قرار دارند و از کجا آوردهاند و در این چهل سال چه کاری کردهاند.
او با تاکید بر اینکه ایجاد شفافیت خودش اعتمادزاست، ادامه داد: اگر این مسیر از کجا آوردهای، شفافیت و امکان مشخص شود، معلوم میشود که چه کسانی مانند غده سرطانی در جامعه حضور دارند و از شیره جان مردم ارتزاق میکنند. وقتی با اینها برخورد شود همه چیز مشخص میشود. زاکانی درباره اینکه انقلاب کجا ایستاده است و آیا همچنان پشتیبانی جوانان را دارد، تصریح کرد: انقلاب بله؛ اما جریانات سیاسی که نان انقلاب را میخورند و هزینه برای انقلاب درست میکنند نه.
لذا اگر به اصل انقلاب برگردیم که عدالت، پاک دامنی استقلال و پیشرفت است کار درست میشود. باید به اصل خود بازگردیم. نماینده پیشین مجلس همچنین درباره اینکه حضور جریانات سیاسی در کشور را نمیتوان نادیده گرفت، مطرح کرد: بله حضور دارند اما باید جهت سیاسی خود را با واقعیتها تطبیق دهند و به اصل انقلاب اسلامی برگردند. همچنین هر کسی اجحافی در حق مردم کرده باید به سراغ او رفت و احقاق حقوق مردم را کرد. او با طرح سوال اینکه آمریکاییها، رادیو اسرائیل و... از اصلاحات حمایت میکنند، چرا چنین اتفاقی میافتد، ادامه داد: هر کسی ممکن است چیزی بگوید، باید دید که چه میگوید؟ وگرنه رادیو اسرائیل هم از آقای مهندس موسوی حمایت میکرد، چرا سال ۸۸ حمایت میکرد؟ سوال را من اینجا مطرح میکنم، چرا حمایت میکرد؟ زاکانی همچنین درباره جریان اصلاحات و مفهوم اصلاح کردن، گفت: اصل اصلاحات باید جراحی شود. چه کسی میگوید اصلاحات؟ من میگویم شعار ندهیم، اصلاحات واقعی را انجام دهیم، با فقر و فساد و تبعیض مواجهه داشته باشیم. در حقیقت شعار آزادی ندهیم، اما خودمان دیکتاتور باشیم.
اساس حرف من این است که در انقلاب اسلامی قرار شد که همه با مردم روراست و نوکر مردم باشند. من میگویم با اسم اصلاحات یا به اسم چیز دیگری این درست نمیشود، حقیقت ماجرا را باید پیگیری کرد. او در پاسخ به این سوال که جریان مقابل اصلاحات توانسته آنگونه که شما میگویید عمل کند و کار را پیش ببرد، گفت: ما به آنها هم معترض هستیم و به دنبال این هستیم که آنجا هم اصلاحات انجام شود. اصلا اصلاحات که جزو ذات انقلاب اسلامی است. موضوع این است که عدهای نان اصلاحات را میخورند اما خودشان دیکتاتور هستند.
من میگویم دیکتاتوری نکنید، وگرنه اصلاحات که از اساس خوب است، اصلاحات جدی هم که باید انجام شود، ناظر به فقر، فساد و تبعیض است که مشکل مردم حل شود و کاملا قابل اجراست. زاکانی همچنین در پایان مطرح کرد: شما کمی صبر کنید ما شروع میکنیم و شما هم حمایت میکنید و اجرا میشود.
- 10
- 3