به گزارش اعتمادآنلاین، محمدرضا باهنر، دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری اخیرا در گفتوگویی بیان کرده بود که حضور افرادی که عقبه حضور در سپاه داشتند این گمانه را در میان افکارعمومی بهوجود آورد که جمنا از طرف سپاه حمایت میشود.
مهدی چمران، عضو شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی ضمن رد صحبتهای اخیر باهنر حضور این افراد را برای جمنا مغتنم عنوان کرد. او برهمین اساس با وجود قبول این موضوع که در جمنا مشکلاتی وجود دارد، شکست تشکل جمنا را رد و رسیدن به یک نامزد واحد و کسب ۱۶ میلیون رای اقلیت برای اولین بار در کشور را نقطه قوت و پیروزی این تشکل عنوان کرد.
در ادامه متن گفتوگوی «اعتمادآنلاین» با چمران را بخوانید:
آقای چمران، آقای باهنر اخیرا یکی از دلایل شکست جمنا را پررنگ بودن حضور چهرههای سیاسی عنوان کرده است. نظر شما درباره صحبتهای او چیست؟
نظر خاصی ندارم. آقای باهنر هر از چندگاهی صحبتی میفرمایند و ما هم با ایشان صحبت میکنیم.
شما به طور کلی این موضوع را جزء موارد عدم موفقیت جمنا میدانید؟
موفقیت بزرگی برای جمنا حاصل شد که آن موفقیت رسیدن به یک نامزد واحد و کسب ۱۶ میلیون رای اقلیت برای اولین بار در کشور بود و این اصولا در کشور مورد تامل است.
چمنا مشکلاتی داشته اما مشکلات راجع به این موضوعاتی که مطرح شده نیست، مشکلات دیگری است و مواردی هم که ایشان (باهنر) مطرح کرده همه اصلاح شده است، یا در حال اصلاح است. شوراهای استانها همه تشکیل شده و عوض شدهاند، نیروهای جدید و جوان آمدهاند، از خانمها استفاده شده است. به طور کلی تغییرات اساسی در شوراهای استانها شکل گرفته است.
میگویید اصلاح شده است یعنی این موضوعی که باهنر درباره حضور نیروهای سپاهی مطرح کرده است، در اصلاحات در نظر گرفته شده است؟ چه در شوراهای مرکزی و چه صدر امور این تشکل؟
برای شورای مرکزی که باید مجددا انتخابات برگزار شود. علاوه بر آن از نیروهای بازنشسته سپاه کسی را در شورای مرکزی نمیبینم که حضور داشته باشد.
در استانها چطور؟
بله در استانها ممکن است که باشند، ایرادی هم ندارد. بالاخره بازنشسته سپاه از دوستان فعال و انقلابی کشور هستند و حضورشان مغتنم است، نه اینکه نقطهضعف باشد. منتها حالا میزان تعدادشان است، که چه تعداد باشند و کم و زیادشان است که همانطور که گفتم اینها اصلاح شده است.
شما که به نظر میآید قبول ندارید این که مطرح میشود جمنا شکست داشته است، اما به هر حال ایراداتی به جمنا وارد است که از آن جمله به این موضوع تاکید میشود که برخی نیروهای اصیل اصولگرایی از جمنا بیرون ماندهاند.
همه انتقادات را میپذیریم و همه این انتقادات را دوستانی که داشته باشند با آنها مینشینیم صحبت میکنیم و از راهنماییهای آنها حداکثر استفاده را میکنیم.
یعنی این احتمال وجود دارد که با افرادی مانند لاریجانی و ناطقنوری که به نظر میآید آنچنان تمایلی برای حضور نداشتند، به بحث و گفتوگو بنشینید؟
اگر تمایلی به این کار داشته باشند بله، نداشته باشند، خیر.
پس تا به حال برای حضور و گفتگوی با آنها اقدامی نشده است؟
نخیر.
یعنی اگر بخواهید درباره حلقه جمنا صحبت کنید محدود است به همان چیزی از قبل بوده و افراد و گروههای جدیدی به آن افزوده نشده است؟
ما جمنا را از بالا شروع نکردیم، از پایین شروع کردیم. شورای مرکزی آن هم به انتخاب نزدیک به دو هزار نفری بود که از استانها به تهران آمده بودند. بنابراین به این شکل نیست که ما عدهای را از بالا به پایین بیاوریم و کار را شروع کنیم، بلکه رویه از شهرستانها به استانها و استان به مرکز است. برهمین اساس انتخابی است.
اما فکر میکنید این میتواند تاثیرگذار باشد؟ به هر حال وقتی به تشکلی نگاه میشود چهرههای شاخص آن مدنظر قرار میگیرد؟
ما بیشتر از چهره شاخص به آدمهایی که در آن حضور دارند نگاه میکنیم. نیروهای فعال و بهخصوص جوانانی که در آن حضور دارند.
منظورتان کادرسازی است؟
بله قاعدتا. چون نیروهای شاخص همه جا هستند و فقط نیروهای شاخص کافی نیست.
تقریبا یک سال به انتخابات زمان باقی مانده است، فعالیت جدیدی شروع کردهاید؟
هنوز خیر، هنوز فعالیتی در این زمینه آغاز نکردهایم.
پس اینکه مطرح میکنید در مرحله اصلاح هستید، موردی چه مواردی را شامل میشود؟
اجازه دهید تمام که شد خدمتتان میگوییم.
- 16
- 5