چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۲۴ - ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۸۶۰۳
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

واعظ آشتیانی: نمی‌توان گروهی را به اجبار متولی وحدت اصولگرایان کرد

امیررضا واعظ آشتیانی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
یک فعال سیاسی اصولگرا تاکید کرد: با الفاظ نمی‌توان بازی کرد، ضمن اینکه به اجبار هم نمی‌شود فرد یا گروهی را متولی انسجام کرد. تصور من این است که اگر بناست شورای وحدت شکل بگیرد ابتدا باید تجربیات گذشته خود را آسیب‌شناسی کند.

امیررضا واعظ آشتیانی در گفت‌و‌گو با ایلنا، درباره رویکردهای انتخاباتی احزاب اصولگرا در انتخابات مجلس یازدهم گفت: به اعتقاد من انتخابات این دوره یکی از انتخابات‌های مهم است، گروه‌ها و احزاب باید تلاش داشته باشند به گونه‌ای عمل کنند که حضور حداکثری مردم در انتخابات میسر شود. در این مسیر باید از بداخلاقی‌های سیاسی پرهیز شود. مردم خود از بداخلاقی‌های سیاسی پرهیز می‌کنند و درنتیجه از عدم رعایت شئونات و ادب سیاسی توسط گروه‌ها و شخصیت‌ها ناراحت می‌شوند.

 

دولت در زمان باقیمانده از عمرش بیش از این خود را در مظان اتهام سوءمدیریت قرار ندهد

این فعال سیاسی اصولگرا گفت: آرامش انتخابات به نوع گفتمان گروه‌ها و احزاب سیاسی بازمی‌گردد و این فاکتوری مهم در انتخابات است. عملکرد دولت و مجلس و شوراهای شهر هم از فاکتورهای مهمی است که در مشارکت مردم در انتخابات تاثیرگذار است. دولت باید زمینه‌ساز ایجاد فضای آرامش اقتصادی برای مردم باشد. تجربه نشان داده اگر دولت‌ها موفق عمل می‌کردند، مردم به مشارکت در انتخابات راغب بودند. دولت باید تدابیری را برای مسائل سیاسی بیاندیشد. دولت در زمان باقیمانده از عمر خود اقدام به انتخاب مدیران توانا ، خردمند ، شجاع و انقلابى کند و بیش از این خود را در مظان اتهام سوءمدیریت قرار ندهد.

 

هماهنگ کردن گروه‌های مختلف اصولگرا کار دشواری است

وی با اشاره به رویکردهای اصولگرایان در انتخابات عنوان کرد: اصولگرایان خانواده‌ای بسیار بزرگ و از تنوع نگاه برخوردار هستند. ما گروه‌های مختلف اصولگرایی داریم که هماهنگ کردن همه این گروه‌ها کاری بسیار دشوار است و این واقعیتی است که کسی نمی‌تواند آن را کتمان کند، هرچند که بین اصلاح‌طلبان هم همین است. در نتیجه باید یک اجماع روی فرد یا افرادی برای هماهنگ کردن این خانواده بزرگ اصولگرایی انجام شود تا تبعیت سیستمی درانتخابات بین گروه‌های اصولگرا وجود داشته باشد.

 

شرایط برای اصولگرایان در این انتخابات بهتر است

واعظ آشتیانی تصریح کرد: اگر بین اصولگرایان انسجام شکل نگیرد، ما شاهد تنوع لیست خواهیم بود و آنچه از قرائن مشخص است این است که می‌توان تا حدودی گفت شرایط برای اصولگرایان در این انتخابات بهتر است ولی در این شرایط باید حسن استفاده را در تعامل و هماهنگی مورد بهره‌برداری قرار بدهند. اگر نتوانند در این مقطع مشکلات را برطرف کنند، مطمئنا نتایج خوبی هم حاصل نخواهد شد. بنده بر این باور هستم که اصولگرایان به طور نسبی باید این انسجام را ایجاد کنند.

 

به اجبار نمی‌شود فرد یا گروهی را متولی انسجام اصولگرایان کرد

 

شورای وحدت ابتدا تجربیات گذشته را آسیب‌شناسی کند

وی در پاسخ به این سوال که آیا شورای وحدت اصولگرایان که اخیرا به ریاست حدادعادل ایجاد شده می‌تواند این انسجام را ایجاد کند؟، گفت:‌ باید به تجربه‌ای نگاه کنیم که در گذشته تشکل‌هایی مثل جمنا و شوراهای مختلف را تشکیل داده‌اند. باید بررسی شود که آیا موفق بوده یا نه. با الفاظ نمی‌توان بازی کرد، ضمن اینکه به اجبار هم نمی‌شود فرد یا گروهی را متولی این انسجام کرد. تصور من این است که اگر بناست شورای وحدت شکل بگیرد ابتدا تجربیات گذشته خود را آسیب‌شناسی کند.

 

باید هر مشکل را در جایگاه و در زمان خود برطرف کرد

این عضو سابق حزب موتلفه اسلامی خاطرنشان کرد: باید بررسی شود اگر جمنا نتوانست به آن نتایج مطلوب برسد، چه دلایلی داشته است. درمان یک مشکل به مراتب خیلی آسان‌تر از حل مشکلاتی است که انباشته می‌شود. هر دو جریان سیاسی کشور باید توجه داشته باشند  که اگر می‌خواهند تشکل‌شان موفق باشد، نباید اجازه دهند انباشت مشکلات ایجاد شود و بعد بخواهند آسیبشناسی کنند، باید هر مشکل را در جایگاه خود و در زمان خود برطرف کنند.

 

اصولگرایان بدون آسیب‌شناسی مشکلات قبلی نمی‌توانند حتی وحدت نسبی ایجاد کنند

وی ادامه داد: اصولگرایان باید مسائل مختلفی که در گذشته داشته‌اند را آسیب‌شناسی کرده باشند که اگر امروز بنا شد شورای وحدت داشته باشند این شورای وحدت قبل از اینکه شکل بگیردف مسائل متعددی که به عنوان چالش داشته‌اند را برطرف کرده باشد. ممکن است برخی گروه‌ها مستقل باشند اما نگاهشان متفاوت از جریان اصولگرایی باشد، ممکن است در ظاهر معتقد به ولایت فقیه و ارزش‌ها نظام و انقلاب باشند ولی از منظر رسانه‌ای و سیاسی آن‌ها را اصولگرا قلمداد می‌کنند.

 

واعظ آشتیانی گفت:‌ من فکر می‌کنم در اصولگرایی باید این پتانسیل وجود داشته باشد که همه ظرفیت‌هایی که می‌توانند به کارآمدی و پیشرفت انقلاب کمک کند، در ید واحد قرار بگیرند. اصولگرایان اگر بدون آسیب‌شناسی مشکلات قبلی به عرصه انتخابات ورود کنند نمی‌توانند حتی یک وحدت نسبی را ایجاد کنند.

 

درنهایت مردم به جیب‌شان نگاه می‌کنند و قضاوت می‌کنند

وی درباره احتمال حضور احمدی‌نژاد در عرصه انتخابات مجلس و احتمال ائتلاف گروه‌های سیاسی اصولگرا با او گفت: متاسفانه عملکرد دولت باعث شده یادها در بین افکار عمومی به سمت آقای احمدی‌نژاد رود و قیاس کنند. مردم مقایسه می‌کنند اینکه دولت بگوید من چه‌ کرده‌ام و چه نکرده‌ام درنهایت مردم به جیب‌شان نگاه می‌کنند و قضاوت می‌کنند.

 

بعید نیست آقای احمدی‌نژاد و طیفش بخواهند وارد انتخابات شوند

این فعال سیاسی اصولگرا گفت: اینکه فکر شود که اصولگراها با آقای احمدی‌نژاد ائتلاف کنند را بعید می‌دانم. حتی آن طیفی که اشاره کردم که برخی به اشتباه فکر می‌کنند آن‌ها اصولگرا هستند، هم بعید می‌دانم که بخواهند با طیف آقای احمدی‌نژاد وارد ائتلاف شوند. اما بعید نیست آقای احمدی‌نژاد و طیف ایشان بخواهند وارد انتخابات شوند و این هم بستگی به بررسی‌های شورای نگهبان دارد.

 

عده‌ای از طیف اصولگرایی با رویه لاریجانی مخالف هستند

 

رئیس مجلس نباید به صورت مطلق به سمت یک گروه سیاسی موضع‌گیری داشته باشد

وی در واکنش به اظهارات محمدرضا باهنر مبنی براینکه بهتر است لاریجانی برای انتخابات مجلس جذب شود گفت:‌ آقای لاریجانی سه دوره ریاست مجلس را بر عهده داشته‌اند و تجربیات خوبی کسب کردند. به اعتقاد من رئیس مجلس نباید به صورت مطلق به سمت یک گروه سیاسی موضع‌گیری داشته باشد و این از عدالتی که یک رئیس مجلس می‌تواند داشته باشد به دور است. عده‌ای از طیف اصولگرایی با رویه آقای لاریجانی مخالف هستند.

 

واعظ آشتیانی ادامه داد: به نظر من از آنجایی‌ که شنیده می‌شود آقای لاریجانی نمی‌خواهد در انتخابات شرکت کند، شاید این امکان را برای ایشان فراهم نکند که راه ورود به مجلس را داشته باشد. به هرحال این مردم هستند که رای می‌دهند و گروه‌های سیاسی نمی‌توانند به مردم تکلیف کنند به چه کسی رای بدهید و به چه کسی رای ندهید.

 

عملکرد نمایندگانی که در طیف لاریجانی بودند را نپسندیدم

وی ادامه داد:‌ آقای باهنر به عنوان یک کاریزمای سیاسی این صحبت را کرده و به نظر من منظورشان این بوده که ما نمی‌توانیم تجربه‌ای که ایشان به دست آورده را به راحتی از دست بدهیم و من فکر می‌کنم آقای باهنر از این نگاه این صحبت را مطرح کرده است که آقای لاریجانی تجربه زیادی دارد و می‌تواند در مجلس مفید واقع شود حال چه رئیس بشود و چه نشود. بنده خود عملکرد بعضی افراد که در طیف آقای لاریجانی بودند را نپسندیدم.

 

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش