پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۱۰:۱۴ - ۱۱ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۳۱۲۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

اصلاح‌طلبان چقدر امید دارند بازهم ‍ پیروز انتخابات لقب بگیرند؟

آذر منصوری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

به گزارش همدلی، جریان اصلاحات شرایط ‍پیچیده‌ای را در حال تجربه کردن است. اصلاح‌طلبان با چه وضعیتی به استقبال انتخابات می‌روند؟ آیا این طیف گسترده سیاسی می‌تواند توفیق‌های انتخاباتی دهه نود را تکرار کند یا بازهم حاشیه‌نشینی تحمیلی را متحمل خواهند شد؟ اینها پرسش‌‌هایی است که این روزها ذهن اصلاح‌خواه‌‌ها و طرفداران‌شان را مشغول کرده است.

آذر منصوری عضو برجسته حزب اتحاد ملت با گفتن اینکه « اگر الان به مردم بگوییم این کاندیدای ما مثل لیست ۹۶ است، می‌گویند خب نتیجه لیست ۹۶ شما چی شد؟ آیا مجلس توانست از عهده مطالبات مردم بربیاید؟ آیا توانست تندورها را مهار کند؟ شما به ما گفتید بیایید و در انتخابات شرکت کنید، اما دوباره آقای ذوالنور، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شد و اتفاقاتی از این دست. » در گفت‌وگویی با  همدلی در خصوص حس و حال این گروه اظهاراتی را بیان کرده است:

اصلاح‌طلبان چقدر امید دارند بازهم ‍ پیروز انتخابات لقب بگیرند؟

به هرحال جریان اصلاحات در سپهر سیاسی و اجتماعی ایران جایگاهی پررنگ و توام با تاثیرگذاری دارند و به همین دلیل، همه هم‌‌وغم‌مان را به کار خواهیم گرفت تا بتوانیم هدف‌های‌مان را محقق کنیم.

با این حال، نمی‌توان نارضایتی‌ها را جدی نگرفت.

دقیقا! اگر الان به مردم بگوییم این کاندیدای ما مثل لیست ۹۶ است، می‌گویند خب نتیجه لیست ۹۶ شما چی شد؟ آیا مجلس توانست از عهده مطالبات مردم بربیاید؟ آیا توانست تندورها را مهار کند؟ شما به ما گفتید بیایید و در انتخابات شرکت کنید، اما دوباره آقای ذوالنور رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شد و اتفاقاتی از این دست. یا مثلا این مجلس FATF را تصویب می‌کند CFT را تصویب می‌کند، ولی در مجمع تشخیص مصلحت رفت و برگشت می‌کند و قرار است در آنجا تصمیم بگیرند! اگر آنجا قرار است تصمیم بگیرند، پس مجلس چه‌کاره است؟ اینها همه مسئله است.

در چنین شرایطی،‌ تکلیف چیست؟

به نظر من در این انتخابات بهترین فرصت است که حرف‌های جدی‌تر زده شود. با توجه به تجربه‌ای که ما در انتخابات ۹۴ در مواجه با مجلس داشتیم، چون ۱۴۰۰ انتخابات ریاست‌جمهوری است. هرچیزی راجع‌به دولت است را باید در ۱۴۰۰ بزنیم. الان ما راجع‌به مجلس می‌خواهیم صحبت کنیم. ما می‌دانیم که مشارکت زیر ۵۰ درصد باشد، اصلاح‌طلبان شانسی برای پیروزی در انتخابات ندارند و این مشارکت بالای ۵۰ درصد علی‌القاعده باید تحقق پیدا کند. 

چقدر احتمال دارد، حاکمیت از اعمال تغییرهایی استقبال کند؟ مثلا در بحث نظارت استصوابی.

دو حالت دارد. یا اینکه نظارت استصوابی به همین شکل است و همین چند نماینده‌ای که در این دوره حرف مردم را زدند، اینها را هم رد می‌کنند و ما با یک شرایط سخت‌تری مواجه هستیم. یا اینکه نه انتخابات آزادتر می‌شود که اگر انتخابات آزادتر شود، حتی اگر اصلاح‌طلبان رای نیاورند، این یعنی یک گام به پیش که در چنین حالتی، در واقع ما توانستیم سقف نظارت استصوابی را کمی به عقب هل دهیم و به جلوتر حرکت کنیم. 

اگر انتخابات محدودتر از انتخابات گذشته برگزار شود؟

یا ما همچنان لیست حداقلی می‌بندیم و این بار اتفاقا باید صریح اعلام کنیم این لیست، لیست حداقلی ما است و حداکثر توان ما است و اینکه لیست مطلوب ما نیست . 

در اینصورت مردم رای بدهند یا رای ندهند، که آن هم یک مسئله است ما حجت را تمام کردیم هم با حاکمیت هم با مردم. منتها اصل مسئله این است که اصلاح‌طلبان در انتخابات مشارکت فعال داشته باشند. مشارکت فعال حداقل حسنی که برای کشور می‌تواند داشته باشد این است که‌ آگاهی مردم را در انتخابات چند گام به جلو می‌برد که این خیلی مهم است. به واسطه حضور اصلاح‌طلبان در عرصه این جامعه دیگر استبداد را نمی‌پذیرد، این جامعه دیکتاتوری را نمی‌پذیرد. این جامعه قائل به حرکت است. 

حتی وقتی که حرکت اعتراضی می‌کند، یعنی این جامعه استبداد را نمی‌پذیرد و این خیلی مهم است. این جامعه به دنبال مطلوب خود است. این جامعه اتفاقا به دنبال خشونت نیست. یعنی وقتی مردم رفتارهای خشونت‌بار را انتخاب نمی‌کنند، یعنی به این درجه از آگاهی رسیده‌اند که این خشونت آنها را به نتیجه مطلوب‌شان نمی‌رساند. بنابراین در انتخابات آینده در شرایط فعلی از اینکه ما شرکت می‌کنیم و یا شرکت نمی‌کنیم، به هیچ جمع‌بندی نرسیدیم. 

در حال تحلیل شرایط هستیم و قاعدتا این تحلیل هم مبتنی بر فرض مشارکت است. نوع مشارکت هنوز مشخص نشده است که علی‌القاعده به نظر می‌آید که در انتخابات آینده اصلاح‌طلبان برای اینکه سرمایه ‌اجتماعی خود را حفظ کنند و بیش از این از دست ندهند، باید حداکثر تلاش‌شان را اگر به جمع‌بندی رسیدند روی لیست مطلوب و حداکثری خود داشته باشند. فارغ از اینکه این لیست توسط شورای نگهبان تایید می‌شود یا نمی‌شود. 

اگر تایید شد یک قدم به سمت انتخابات آزاد اصلاح‌طلبان رفته‌اند. اگر تایید نشد آن‌موقع نوع مواجهه اصلاح‌طلبان با انتخابات هم کاملا متفاوت است. یا اینکه لیستی که ما می‌دهیم به‌لحاظ کمی، همچنان عدد برای ما در مجلس مهم است، کنشی مشابه ۹۴ خواهیم داشت. فارغ از اینکه نتیجه بگیریم یا نه! و یا نه کمیت برای ما مهم نیست، کیفیت مهم است. 

ما برای اینکه ۳۰ نماینده در تهران داشته باشیم، که بعدا ۱۰ نماینده را نبینیم و ندانیم چه‌کار می‌کنند! می‌گوییم ما ۱۰ یا ۵ نماینده در تهران داریم و روی سر آنها قسم می‌خوریم. ما حداقل در مجموعه خودمان به این جمع‌بندی رسیدیم. منتها قاعدتا تصمیم اصلاح‌طلبان باید در انتخابات یک تصمیم اجماعی باشد. روی شاخص‌ها باید به‌مراتب کار متفاوت‌تری نسبت به انتخابات گذشته صورت بگیرد.

باید روی ضمانت‌ها برای عمل به تعهدات نمایندگان دقت‌نظر بیشتری صورت بگیرد. اینها چیزهایی است که جزو سازوکارها قابل تعریف است، اما به لحاظ رویکردی مهم‌ترین ملاحظه ما این است که بتوانیم این نهاد انتخابی را به سمت کارآمدی بیشتر به پیش ببریم و اگر دیدیم فضای سیاسی کشور به چنین مطلوبی برای ما نمی‌رسد، آن‌موقع حرف ما با مردم روی حداقل‌ها خواهد بود و تلاش می‌کنیم به حداقل‌ها برسیم.

  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش