یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۳۰ - ۱۵ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۴۳۲۶
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

بازگشت ناطق با چهره‌ای تازه

علی اکبر ناطق نوری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

انتخابات مجلس پیش روست و افراد و جریان‌های سیاسی به نوبه خود درصدد برنامه‌ریزی و تدوین استراتژی‌های بهتر برای حضور پر قدرت در اسفندماه هستند. گرچه در این بین نباید از تاثیر شخصیت‌های سیاسی اثرگذار بر صحنه سیاست غافل بود. یکی از این شخصیت‌ها حجت‌الاسلام علی اکبر ناطق نوری است که همواره در زمان انتخابات در محاسبات اعتدالگرایان و مورد حمایت اصلاح‌طلبان قرار می‌گیرد. این در حالی است که اخیرا برخی از بازگشت وی به صحنه سیاست عملی خبر می‌دهند. غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی در این باره معتقد است: «ناطق نوری شخصیتی نیست که به همین سادگی‌ها احساس تکلیف کند. او تکلیف را در سکوت و هدایت پدرانه جریانات سیاسی می‌داند بنابراین ضرورتی نمی‌بیند که خودش کُت بکَنَد و نامزد انتخابات مجلس شود. البته امکان دارد که آقای ناطق نوری یک خانه تکانی انجام دهد و یک مجموعه دیگری را مدیریت کند». با این حال باید دید که موضع شیخ نور در مورد بازگشت در مقطع فعلی به عرصه سیاست در ایران چگونه است.

شیخ نور و مجموعه جدید؟

جریانات سیاسی هر کدام به نوبه خود چهره‌ها و شخصیت‌های مهم و تاثیرگذاری دارند که برخی صرفا مورد اقبال جریان متبوع خود و برخی دیگر جدای از مقبولیت و محبوبیت در جریان سیاسی خود وجیه المله، مورد اقبال افکار عمومی و مردم هستند. جریانات اصلاح‌طلب و اصولگرا نیز طی دهه‌های گذشته از این مساله مستثنی نبوده‌اند. شخصیت‌های تاثیرگذاری چون رئیس دولت اصلاحات در میان اصلاح‌طلبان و مردم و اشخاصی چون مرحوم آیت‌ا... مهدوی کنی و مرحوم عسگر اولادی در جریان اصولگرا از جایگاه ویژه و نفوذ کلام خاصی بهره‌مند بوده و هستند. در این میان چهره‌هایی فراحزبی و فراجناحی نیز حضور داشته‌اند که با وجود عدم قرارگیری در زیر مجموعه یکی از جریانات سیاسی، اما در میانه اعتدالگرایی جایگاهی برای خود ساختند که همزمان مورد قبول تمامی جریانات سیاسی باشند و با رویکردها و عملکردهایشان مردم را نیز با خود همراه سازند. نمونه بارز این شخصیت‌ها را می‌توان مرحوم آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی و حجت‌الاسلام ناطق نوری دانست.

شخصیت‌هایی که همواره با حلم و بردباری و صرفا در راستای منافع ملی قدم برداشته‌اند و هیچ‌گاه اسیر حزب و جناح بازی نشده‌اند و خود را در مقامی قرار دادند که جریانات میانه‌رو و معقول اصولگرا و اصلاح‌طلب همواره از آنها برای کنشگری یا نظریه‌پردازی دعوت به‌عمل آورده‌اند. حال با اینکه پیش از این حجت‌الاسلام ناطق نوری نسبت به کنش سیاسی و بازگشت به صحنه سیاست کشور موضع سلبی گرفته و خود را در حاشیه سیاست ایران قرار داده؛ اما به قول معروف گرچه او سیاست را رها کرده، اما او سیاست را رها نکرده است. اکنون نیز در فاصله ۸ ماهه مانده تا انتخابات مجلس برخی از ایجاد جریانی جدید در دل اصولگرایان با محوریت افرادی چون باهنر و ناطق نوری خبر می‌دهند. این در حالی است که دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین می‌گوید: «تا آن جایی که من اطلاع دارم آقای ناطق نوری با اصرار و خواهش ما درنهایت می‌گویند من احساس تکلیف می‌کنم اما عالم سیاست نیستم و نظر سیاسی او بروز پیدا نمی‌کند». هرچند که احتمال حضور مجدد شیخ نور در صحنه سیاست ایران کم است؛ اما بعید نیست با توجه به شرایط کشور وی به نفع جریان اعتدال و اصلاح وارد میدان سیاست شود مخصوصا که دیگر پای علی لاریجانی نیز حداقل در انتخابات مجلس در میان نیست.

خانه‌تکانی ناطق

نایب رئیس فراکسیون مستقلین مجلس درباره تأثیر حضــــور علی‌اکبر ناطق نوری در انتخابــــات مجلس اظهار داشت: خیلی بعید می‌دانم و معتقـــدم هیچ‌گاه این اتفاق نمی‌افتد چـــون آقای ناطق‌نوری شخصیتی نیست که به همین سادگی‌ها احساس تکلیف کند.

او تکلیف را در سکوت و هدایت پدرانه جریانات سیاسی می‌داند بنابراین ضرورتی نمی‌بیند که خودش کُت بکَنَد و نامزد انتخابات مجلس شود. نامه نیوز نوشت؛ غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی درباره احتمال احیای شورای هماهنگی نیروهای انقلاب توسط ناطق نوری افزود: با توجه به کم لطفی‌هایی که برخی طیف‌های حاضر در آن شورا به آقای ناطق نوری کردند، فکر نمی‌کنم آن جمع را همراهی کند. البته امکان دارد که آقای ناطق نوری یک خانه تکانی انجام دهد و یک مجموعه دیگری را مدیریت کند. وی درباره برد-برد بودن ائتلاف کارگزاران و لاریجانی توضیح داد: اگر همه جریانات اصلاح‌طلبان، اعتدالیون، کارگزاران و جریانات همسو با آنها زیر یک پرچم قرار بگیرند و ائتلاف کنند، بازی برد-برد است و هیچ جریانی نمی‌تواند با این ائتلاف تقابل و رقابت کند. آقایان ناطق، رئیس دولت اصلاحات و لاریجانی توانایی جمع کردن این جریانات را کنار هم دارند.

نماینده رشت در مجلس تصریح کرد: الان در بین جریانات چپ بیشتر از آقای علی اکبر ناطق نوری استقبال می‌شود تا جریانات راست. پایداری‌ها از شکل‌گیری این ائتلاف وحشت دارند، چون پیروزی‌اش قطعی است. مردم از جریانات چپ نبریدند. در زمان انتخابات با وجود همه تبلیغات، مردم اهم و فی‌الاهم می‌کنند شاید در حوزه معیشت دچار سختی شدند اما از سختی‌های فرهنگی و اجتماعی هم زده شده‌اند. عضو کمیسیون صنایع مجلس تاکید کرد: وقتی این دو را در دو کفه ترازو می‌گذارند ناتوانی‌های اقتصادی را نسبت به فشارهای سخت اجتماعی می‌پذیرند.

حمید شجاعی

armandaily.ir
  • 18
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش