چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۳۷ - ۲۶ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۷۵۵۵
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

تلاش برای بازگشت شيخ نور به صحنه

ناطق نوری,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها

گویی نام ناطق نوری برایشان عذاب‌آور است و هر گاه نام او به میان می‌آید ناخودآگاه و بدون کوچکترین تعقلی پرونده تخریب او را باز می‌کنند و سیاه‌نمایی‌ها آغاز می‌شود. البته در این میان به‌خوبی با مردانگی و روحیات شیخ نور آشنا هستند بنابراین واهمه‌ای از شکایت ناطق نوری ندارند. آنچه در این میان بارز است حساسیت مخالفان اعتدال از رو شدن برخی تخلفات اقتصادی است چنانکه برخی مواقع با قرار گرفتن پرونده‌های اقتصادی بر روی میز بررسی با متهم کردن ناطق‌نوری درصدد پنهان کردن نقش خود یا همراهانشان هستند.

با ورق زدن پرونده‌های تخلفات اقتصادی مواردی مشاهده می‌شود که در آن سعی شده ناطق نوری هم به عنوان شریک در تخلفات معرفی شود اما ناطق نوری مطمئن به عدم تخلف و وارد شدن پول شبهه‌دار به زندگی خودش است. بنابراین ابایی از اعلام دارایی‌هایش ندارد چنانکه زمانی تعریف کرد: «در وزارت کشور نیز مثل بقیه وزرا حقوق می‌گرفتم. در اواخر تصدی وزارت کشور، آقای آقازاده، معاون اجرایی نخست‌وزیر به من گفت شما را به‌عنوان مشاور نخست‌وزیر استخدام کرده‌ایم.

من آن زمان نوشتم خیلی ممنون، من استخدام امام حسین(ع) هستم و آن را رد کردم. در مجلس هم تا ششم خرداد ۱۳۷۹ که در مجلس بودم، حقوق می‌گرفتم. در زمان ریاست مجلس من، شایعه کرده بودند که مجلسی‌ها تصویب کردند حقوق دائم‌العمر بگیرند. درحالی‌که این درست نیست. در اواخر مجلس پنجم، با دوستان صحبت کردیم که به چه مناسبت آن را کم می‌کنند و باید پس بدهند. دوستان به من گفتند: حالا که این همه بازنشستگی از حقوق شما کم شده، خوب است که سنوات خودتان را حساب کنید و به یک جایی وصل و استخدام شوید. چون عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم بودم، نامه‌ای به آقای هاشمی نوشته و سوابقمان را از مجلس به مجمع منتقل کردیم و مدتی بعد حقوق من برقرار شد.

از نظر مادی، قبل از انقلاب یک منبری مشهور در تهران بودم و هیچ‌گاه از سهم امام و از بیت‌المال به معنای سهم امام، استفاده نکردم. در قبل از انقلاب، خانه‌ای ۳۰۰متری در سرچشمه و یک ماشین پیکان داشتم که خانه را در سال ۱۳۴۹ ساخته بودم و زندگی‌ام مرتب بود. پس از آن که خانه‌ام را در سرچشمه فروختم به قلهک رفته و خانه‌ای به مبلغ ۹۰۰هزار تومان خریدم و تا بعد از انقلاب منزلم در زرگنده و در بهترین نقطه الهیه بود. سپس آنجا را فروختم و یک منزل بزرگ‌تر -در فخرآباد- خریدم. برای ساختن و خریدن این خانه، نه یک ریال از بیت‌المال برداشت کرده‌ام نه یک وجب زمین از دولت گرفته‌ام و...» بنابراین نکته پنهان در اموال ناطق نوری وجود ندارد.

سرمایه دلواپسان دود شد

آخرین مورد هجمه به ناطق نوری در حوزه اقتصادی در پرونده رسیدگی به اتهامات متهمان بانک سرمایه بود که برخی سایت‌های اصولگرا درباره بخشی از یکی از جلسات دادگاه با انتشار عکس ناطق نوری نوشتند: «بالاخره پای «شیوخ» هم به دادگاه بانک سرمایه باز شد! قاضی خطاب به ضیایی (متهم): منشأ ۱۰میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان کجا بود و به حساب چه کسی ریختی؟ (پاسخ)-از محل دریافتی (رشوه) از هدایتی و... بوده و به‌حساب درویش‌نوری رئیس‌دفتر یکی از رؤسای ادوار مجلس ریختم! قهرمانی نماینده دادستان: این فرد همان «ناظر» خانی (دیگر متهم) است که مهمانی‌هایی هم در لواسان می‌گرفته! به ایشان که خیلی ادعا دارند در کشور از همینجا عرض می‌کنم به‌زودی در دادگاه ویژه روحانیت علیه ایشان اعلام جرم خواهم کرد! ‏پول‌های دریافتی از منشأ رشوه بوده سریعا پول‌ها را برگردانید!» اما روز گذشته سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره اینکه در دادگاه بانک‌ سرمایه اسم مسئول دفتر ناطق نوری برده شد، در توضیح گفت: «در دادگاه بانک سرمایه اسمی از آقای ناطق نوری برده نشد.

شما مقید باشید. در دادگاه رئیس دفتر یکی از روسای مجلس را گفتند و آن رئیس دفتر نیز توضیحاتی را فرستاده و دادگاه بررسی خواهد کرد.» تکذیب اتهامات اقتصادی به ناطق نوری بسیار و هدف شایعه‌سازان هم مشخص است.

یا می‌خواهند تخلفات اقتصادی خودشان با ادعای متهم بودن ناطق نوری کمرنگ شود و یا اینکه تمایلی به نقش‌آفرینی شیخ نور در فضای سیاسی ندارند مانند روزهای آخر سال ۹۷ که ادعا کردند ناطق نوری در پروژه ویلاسازی در لواسان نقش دارد که دفتر شیخ نور در اطلاعیه‌ای ادعای «صحنه‌گردانی» وی در ماجرای ویلاسازی در لواسان را تکذیب کرد و آن را مصداق افترا، تهمت و نشر اکاذیب خواند که قابلیت پیگرد قضایی خواهد داشت. نکته واضح در برخی انتقادات به ناطق در تلاش برای جلوگیری از افشاگری‌هاست به عنوان نمونه در سال ۹۳ ناطق نوری اظهار داشت: «شخصی مسئولیتی را در کشور بر عهده می‌گیرد و هر طور دلش خواست بیت‌المال را خرج می‌کند، آن وقت می‌گویند تا زمانی که بر مسند است، مصلحت نیست جلوی او را بگیریم. وقتی هم که از مسندش کنار رفت می‌گویی حالا که رفته است و دیگر مرده را لگد نزنیم. پس کی و کجا می‌خواهیم حساب بیت‌المال را برسیم؟» کیهان یک روز پس از اظهارات ناطق نوری انتقاد شدیدی به او مطرح کرد و نوشت: «درخواست شما برای پیگیری فساد دوره احمدی‌نژاد، مورد استقبال ضد انقلاب است».

تلاش برای بازگرداندن ناطق نوری

از سوی دیگر در روزهای اخیر به بحث لزوم نقش‌آفرینی ناطق نوری در وحدت بخشی به گروه‌های سیاسی پرداخته شده است که همین احتمال حضور سبب واهمه برخی دلواپسان شده است. از سوی دیگر اکنون حزب کارگزاران در تلاش برای متقاعد کردن ناطق نوری برای نقش‌آفرینی در انتخابات مجلس است. چنانکه یدا... طاهرنژاد، عضو شورای مرکزی کارگزاران سازندگی ایران بیان کرد: کارگزاران در گذشته، آقای ناطق نوری را به عنوان مفصل وحدت ملی و دو جناح عمده سیاسی کشور مطرح کرده است. بنابراین علاقه‌مند به نقش‌آفرینی آقای ناطق نوری در عرصه سیاسی کشور است. اعتمادآنلاین نوشت؛ وی افزود: آقای ناطق نوری به عنوان فردی که در شکل‌گیری انقلاب و پیروزی آن موثر و دخیل بوده است، همواره دغدغه کشور را دارد.

بنابراین تمایل دارد به اعتلای کشور و نظام بپردازد. طاهرنژاد تاکید کرد: «اخیرا جلسه‌ای با آقای ناطق نوری نداشتیم و گفت‌وگویی در مورد موضوعات روز سیاسی کشور نکردیم اما در گذشته نه چندان دور، بنده احساس نکردم ایشان علاقه‌مند به حضور در عرصه انتخابات در هیچ سطحی باشند». استقبال اصلاح‌طلبان از حضور ناطق نوری در حالی است که اصولگرایان تمایلی به تحقق این امر ندارند که به عنوان نمونه ناصر ایمانی فعال اصولگرا می‌گوید: «این پرسش در حال حاضر پاسخ روشنی ندارد زیرا آقای ناطق حدود بیست‌سال است که از صحنه رسمی سیاست دوری گزیده است و هر انتخابات که پیش می‌آید زمزمه‌هایی مبنی بر حضورش مطرح می‌شود اما در نهایت حضورش منتفی می‌‌شود؛ از این‌رو باید صبر کرد و دید که او چه تصمیمی می‌گیرد و اکنون زمان پاسخ به این پرسش نیست».

البته باید در نظر داشت اصرار اصلاح‌طلبان به بازگشت ناطق نوری معطوف به پیروزی خودشان در انتخابات مجلس نیست بلکه می‌دانند در صورت رضایت شیخ نور به نقش‌آفرینی در انتخابات مجلس یازدهم و پذیرش توصیه‌ها و راهکارهای او از سوی دو طیف سیاسی کشور شاهد انتخاباتی پررونق و مجلس بهتری خواهیم بود چنانکه محمدرضا عطریانفر می‌گوید: «بزرگانی که امروز در رده‌های دوم نسبت به آقای ناطق نوری قرار دارند مقدمات بازگشت او را به صورت شکوهمند و مورد توافق همه اصولگرایان فراهم خواهند کرد».

مطهره شفیعی

armandaily.ir
  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش