چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۱۷ - ۰۶ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۱۳۶۲
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

در دیدار جمعی از سیاسیون با رییس جمهوری اسبق مطرح شد؛

اصلاح طلبان در تلاش برای تدوین راهبرد انتخاباتی

اصلاح طلبان,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
جنب و جوش اصلاح طلبان برای انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی بیشتر شده است. هرچند هنوز به نتیجه روشنی نرسیده اند اما در تلاش هستند تا هرچه زودتر تکلیف خود را برای نحوه شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی روشن کنند.

در همین راستا جمعی از چهره های سیاسی اصلاح طلب چهارشنبه گذشته میهمان سیدمحمد خاتمی بودند. آیت الله سیدحسین موسوی تبریزی، حسین کمالی، حجت الاسلام موسوی لاری، حسین مرعشی ، سیدصفدرحسینی، مرتضی حاجی و رضا نوروززاده از جمله افرادی بودند که در این دیدار حضور داشتند. محور اصلی این دیدار رایزنی درباره وضعیت اصلاح طلبان واتخاذ تصمیمات راهبردی بوده است.

گفته می شود که این جمع از سیاسیون درطی سال های گذشته نیز به حل وفصل اختلافات درون جبهه ای اصلاح طلبان نیز ورود کرده و دراین خصوص تصمیمات راهگشایی را اتخاذ کرده اند. هرچند هنوز جزییات این دیدار منتشر نشده است اما گفته می شود که در این دیدار چهره های اصلاح طلب مقررشده تا سیاست های کلان اصلاح طلبان مجددا بازبینی و در آینده به بحث و بررسی گذاشته شود.

طرح مقدماتی

این در حالی است که به تازگی برخی از احزاب اصلاح طلب نیز طرح مقدماتی برای چگونگی معرفی کاندیداها در انتخابات مجلس شورای اسلامی تهیه کرده اند. این تحرکات برای انتخابات در حالی است که انتقادات مختلفی به عملکرد فراکسیون امید که برآمده از اصلاح طلبان است وارد می شود. در انتخابات مجلس دهم فهرست موسوم به امید با حمایت سیدمحمد خاتمی تهیه شد و توانست تمام سی کرسی نمایندگی را در تهران کسب کند و در شهرهای دیگر هم توفیقات قابل توجهی داشت.

حالا در ماه های ‍پایانی عمر مجلس دهم برخی عملکرد نمایندگان نزدیک به جریان اصلاح طلبی را قابل قبول نمی دانند.همین نکته باعث شد که خاتمی رئیس جمهور اسبق ایران چندی ‍پیش در دیداری که با نمایندگان داشته خطاب به آنان بگوید: دیگر خیلی سخت است که به مردم بگوییم بیایید رای بدهید. آیا فکر می‌کنید در دور آینده انتخابات به حرف من و شما مردم پای صندوق‌ها خواهند آمد؟ بعید می‌دانم مگر اینکه در یکسال آینده تحولی رخ دهد.من از سوی مردم با این سوال مواجهم که ما را کشاندید پای صندوق رای، یک مورد نشان دهید که در راستای اصلاحات واقعی باشد؛ آیا قوه قضاییه و نحوه برخوردها بهتر شد یا بخش خصوصی سالم می‌تواند در عرصه حضور داشته باشد؟ آیا رویکردهایی که ما را در تنگناهای بزرگ خارجی قرار داد، اصلاح شد یا در برابر رویکردهای سالم مقاومت شد تا مردم نتیجه امتیازی که به‌دست آمده را احساس نکنند؟

شرایط سخت تصمیم گیری

با این حال خاتمی تاکید دارد که نباید اصل انتخابات زیر سوال برده شود و شرکت در انتخابات فداکاری و از خود گذشتگی است. در باره موضع گیری خاتمی محمود میرلوحی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت:‌ هنوز درباره انتخابات تصمیمی در شورای‌عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان گرفته نشده است، اما از قرائن این‌گونه برمی‌آید که جریان اصلاحات شرایط سختی برای تصمیم‌گیری خواهد داشت. او افزود: تکلیف اصلاح‌طلبان در سال ۹۴ و ۹۶ مشخص بود و همه از جمله هواداران نیز بر همکاری و ائتلاف با اعتدال‌گرایان تاکید داشتند. همان زمان بحث‌هایی برخی از دوستان داشتند که به‌صورت مشروط با آقای روحانی همکاری کنیم و به شیوه‌ای که در دنیا معمول است، ائتلاف را شکل دهیم. اما در نهایت رئیس دولت اصلاحات تاکید کردند که الان جای این بحث‌ها نیست.این عضو شورای شهر تهران درباره حضور مشروط اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس امسال تصریح کرد:‌با توجه به چالش‌هایی که جریان اصلاحات با آن مواجه است حضور غیرمشروط در انتخابات را نمی‌توان چندان متصور بود. اکنون کف انتظار مردم از اصلاح‌طلبان حضور مشروط در انتخابات است.

میرلوحی در همین حال افزود: البته من هنوز متقاعد نیستم که ما شرایطمان برای حضور مستقل فراهم هست، ولی حضور بدون قید و شرط نیز اساساً کار ساده‌ای نخواهد بود. ما نمی‌توانیم دیگر از مردم بخواهیم در انتخابات شرکت کنند، اما به آنان بگوییم برای برآورده کردن وعده‌‌هایمان باید ببینیم بعد از انتخابات چه می‌شود. تعیین شرط، کف انتظار است که قبل از انتخابات باید به آن دست پیدا کند تا بتوانیم از مردم برای حضور پای صندوق‌های رای دعوت کنیم. چون حامیان جریان اصلاحات اقشار خاصی هستند که تعبدی عمل نمی‌‌کنند و باید حتماً متقاعد شوند تا دست به کاری بزنند.

او در پاسخ به این سوال که آیا رئیس دولت اصلاحات نیز معتقد به حضور مشروط در انتخابات است گفت: ما هم استنباط‌مان از صحبت‌های اخیر ایشان این بود که ایشان نیز معتقد به حضور مشروط در انتخابات هستند

. البته ایشان همواره دغدغه مشارکت بالای مردم را در انتخابات دارند و تردیدی به حضور پای صندوق‌های رای ندارند. حضور ایشان در دماوند در انتخابات سال ۹۰ را کسی فراموش نمی‌کند. این‌ها نشان می‌دهد که آقای خاتمی به‌شدت علاقه‌مند است که گفت‌وگوها باید پای صندوق‌های رای صورت گیرد و نباید انقطاع و فاصله ایجاد شود.افکار عمومی و حامیان اصلاح‌طلبان وقتی با ما مواجه می‌شوند، انتظار دارند که به مطالبات و خواسته‌‌های آنان شفاف‌تر و عیان‌تر پرداخته شود و جریان اصلاحات رودروایسی کند و عمل به وعده‌‌ها را به بعد موکول نکند.

محسن رهامی، روحانی اصلاح‌طلب و نماینده سابق مجلس، در عین عضویت در شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان، همواره از منتقدان سازوکارها و تصمیمات شورا بوده است. او نیز معتقد است «با انفعال، خانه نشینی و قهر کردن کسی برای ما فرش قرمز پهن نمی‌کند. رقیب از خدایش است که ما قهر کنیم بنابراین موافق نیستم که اگر صددرصد خواسته‌های ما محقق نشد، در انتخابات شرکت نکرده و رای ندهیم». به عقیده محسن رهامی جریان اصلاحات به تنهایی نمی‌تواند از عهده حل معضلات برآید و هنوز نباید خرج خود را از جریان اعتدال جدا کند و تاکید دارد: «ما باید با جریان‌هایی که به اصلاحات نزدیک هستند مانند جریان اعتدال، با حفظ قواعد ائتلاف و حفظ اصول و مبانی اصلاحات، ائتلاف و همکاری کنیم».

فاطمه راکعی دبیر کل جمعیت زنان مسلمان نواندیش نیز در این باره به رویداد ۲۴ گفت: «کسانیکه اصلاح طلب هستند و سازوکار مردم سالارانه را قبول دارند، به تحریم انتخابات فکر نمی‌کنند، از سویی تنها راه تغییر و اصلاح صندوق‌های رای است که باید از آن برای ایجاد امید دوباره در بین مردم استفاده کرد.»وی با تاکید بر اینکه حاکمیت‌ و دولت در این دوره از انتخابات با توجه به شرایط خطیری که کشور در آن قرار دارد، باید رویکرد تازه‌ای به انتخابات داشته باشند، گفت: «از سویی به دلیل اینکه هدف حضور حداکثری مردم پای صندوق‌های رای است، می بایست تحولی دراین زمینه ایجاد شود، که مهم‌ترین آن‌ها تغییر در نحوه تعیین صلاحیت نامزدها است، که در دور‌ه‌های گذشته این موضوع رد صلاحیت بسیاری از افراد را موجب شده است.»

راکعی با اشاره به برگزاری جلسه‌ای در همین رابطه در وزارت کشور با حضور رحمانی فضلی و احزاب اصلاح طلب و اصول‌گرا، گفت: «در این نشست صحبت‌های خوبی در رابطه با حضور در انتخابات و نحوه برگزاری آن عنوان شد، حال باید دید در عمل وزارت کشور به عنوان مجری انتخابات چگونه به وظایف خود عمل خواهد کرد.»این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان این‌که این جریان سیاسی برای حضور در انتخابات گفتگوهای خود با شورای نگهبان را آغاز کرده است، گفت: «ما به عنوان اصلاح طلب معتقد به تعامل و گفتگو هستیم، بنابراین در رابطه با تعیین صلاحیت‌ نامزدهای اصلاح طلب باید با شورای نگهبان به گفتگو نشست تا بتوان زمینه حضور افراد شاخص جبهه اصلاحات را مجلس یازدهم فراهم کرد.»

hamdelidaily.ir
  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش