دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۱۸ - ۱۰ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۰۹۲۲
احزاب، تشکل ها، شخصیت ها

زیباکلام: می‌خواهند احمدی‌نژاد را دوباره بازگردانند!

صادق زیباکلام,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,احزاب و شخصیتها
صادق زیباکلام، تحلیلگر مسایل سیاسی گفت: "مدت‌ها قبل از اینکه انتخابات دوم اسفند ماه برگزار شود، گفته بودم مجلس یازدهم مجلسی با حضور اصولگرایان تندرو، اعضای جبهه پایداری و طرفداران احمدی‌نژاد تشکیل خواهد شد. مجلس یازدهم کارش را با حمله به روحانی شروع خواهد کرد. حتی می‌توان منتظر روزی باشیم که برکناری روحانی را دولت از بخواهند."

صادق زیباکلام، در گفتگو فرارو درباره روند مجلس جدید و نوع ارتباط آنها با دولت روحانی و چالش‌های پیش روی دولت گفت: تندرو‌ها در این چند سال همه مشکلات و همه ضعف‌ها را به گردن روحانی و اصلاح‌طلبان و مجلس دهم می‌انداختند. اما بعد از ۱۴۰۰ نه روحانی، نه اصلاح‌طلبان، نه مجلس دهم و نه حتی فراکسیون امیدی هست که مسبب گرفتاری‌ها معرفی شوند. در واقع قوای مقننه، قضاییه و مجریه و همه ارکان نظام دقیقا مثل سال‌های ۹۲ تا ۸۴ تمام و کمال در اختیار تندرو‌ها خواهد بود و به همین دلیل، دیگر نمی‌توانند گرفتاری‌ها را به گردن این و آن بیاندازند.

گفتگوی صادق زیباکلام با فرارو را می‌خوانیم:

مجلس یازدهم کمتر از ۲ ماه دیگر شروع به کار می‌کند. باید در انتظار رویارویی مجلس یازدهمی‌ها با دولت باشیم؟

قطعا همینطور است. من مدت‌ها قبل از اینکه انتخابات دوم اسفند ماه برگزار شود، گفته بودم مجلس یازدهم مجلسی با حضور اصولگرایان تندرو، اعضای جبهه پایداری و طرفداران احمدی‌نژاد تشکیل خواهد شد. پس معلوم است، مجلس یازدهم کارش را با حمله به روحانی شروع خواهد کرد. حتی می‌توان منتظر روزی باشیم که برکناری روحانی را دولت از بخواهند و در راستای آن تلاش‌هایی داشته باشند.

واکنش نظام نسبت به این تحرک چه خواهد بود؟

به گمانم مسئولین ارشد نظام با برکناری آقای روحانی موافق نباشند. به همین دلیل نمایندگان مجلس بعدی فعالیت‌های‌شان را برای تغییر تعدادی از وزیران، سفیران، استانداران و حتی فرماندهان به طور جدی پیگیری خواهند کرد. یعنی سیاستی را که تندروها حدود ۲ سال است شروع کرده‌اند، به جامعه این ذهنیت را القاء کنند «همه ارکان مملکت درست کار می‌کنند و همه مشکلات به دلیل ناکارآمدی دولت روحانی است» تا به زعم خود به مردم ثابت کنند، هر مشکلی که داریم زیر سر روحانی و تیمش است.

دولت چه واکنشی باید به این نوع تحرک نشان بدهد؟

ببینید! دولت آقای روحانی از نیمه دوم سال ۹۹ به دلیل اینکه سال آخرش است، خیلی نقشی نخواهد داشت. و اگر چه تندرو‌ها به حملات ادامه خواهند داد، نمی‌توانند کار خاصی انجام بدهند. در حقیقت از نیمه دوم امسال، همه چیز تحت تاثیر فضای انتخاباتی ۱۴۰۰ قرار می‌گیرد. یعنی اینکه چه کسانی می‌توانند به عنوان نامزد‌های جدی در انتخابات ریاست‌جمهوری باشند.

چه کسی گزینه تندرو‌ها برا ی رفتن به پاستور خواهد بود؟

در چنین فضای تندرو‌ها سعی شان را به کار خواهند گرفت تا با نشان دادن اینکه مشکلات، دشواری‌ها و نابسامانی های مملکت زیر سر روحانی و اصلاح‌طلبان است، آقای احمدی‌نژاد را مجددا بازگرداند و او برای سومین بار رییس دولت شده و کارش را شروع کند.

اما سد محکمی به نام شورای‌نگهبان بعید است چنین اجازه‌ای را بدهد.

خودشان هم می‌دانند شورای‌نگهبان نگاهی منفی به احمدی‌نژاد دارد. به همین دلیل همه تلاش‌شان را به کار می‌گیرند تا این شورا را برای تایید احمدی‌نژاد تحت فشار قرار بدهند. به همین دلیل با سخنرانی‌ها، از طریق روزنامه‌ها و تریبون‌هایی که دارند، کاری کنند تا احمدی‌نژاد برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ مجوز بگیرد.

سئوال این است؛ احمدی‌نژاد در میان اصولگرایان و مردم چقدر طرفدار دارد؟

این را نباید نادیده گرفت، احمدی‌نژاد در میان جریان اصولگرایان طرفداران خیلی زیادی دارد که البته به دلایلی، حمایت‌شان را علنی نمی‌کنند. همچنین او در جامعه و میان اقشار کمتر تحصیلکرده رای بالایی دارد و اگر سال بعد در انتخابات باشد، حتی اگر هیچ حمایتی از او نشود و صدا و سیما و ائمه جماعت هم برایش تبلیغ نکنند، بازهم حداقل ۲۰ میلیون رای دارد. بنابراین شورای‌نگهبان نمی‌تواند به راحتی احمدی‌نژاد را رد صلاحیت کند.

اما همین شورا چهره‌ای، چون آیت‌الله هاشمی را رد کرد و هیچ اتفاقی نیفتاد.

شرایط ۹۲ با ۹۹ خیلی فرق می‌کند. یعنی کشور الان دچار بحران‌های عدیده‌ای است که می‌توان به به‌هم ریختگی فضای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی اشاره کرد. در واقع زمانی که آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را رد صلاحیت کردند، فضا متفاوت بود. ما نباید اعتراض‌های دی‌ماه ۹۶ و آبان‌ماه ۹۸ را فراموش کنیم. در این دوسال تغییراتی ایجاد شده است. حتی اگر فرض را بر رد صلاحیت احمدی‌نژاد بگیریم، کسی مثل سعید جلیلی که شباهت زیادی به او دارد را وارد کارزار انتخاباتی کرده و به احتمال زیاد دولت را در دست می‌گیرند که البته باید گفت، مشکل تندور‌ها بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ شروع خواهد شد.

چه مشکلی؟

ببینید! برای اینکه آن‌ها در این چند سال همه مشکلات و همه ضعف‌ها را به گردن روحانی و اصلاح‌طلبان و مجلس دهم می‌انداختند. اما بعد از ۱۴۰۰ نه روحانی، نه اصلاح‌طلبان، نه مجلس دهم و نه حتی فراکسیون امیدی هست که مسبب گرفتاری‌ها معرفی شوند. در واقع قوای مقننه، قضاییه و مجریه و همه ارکان نظام دقیقا مثل سال‌های "هشتاد و چهار" تا "نود و دو" تمام و کمال در اختیار تندرو‌ها خواهد بود و به همین دلیل، دیگر نمی‌توانند گرفتاری‌ها را به گردن این و آن بیاندازند. بنابراین تندرو‌ها باید پاسخگوی شرایط باشند، آنهم در شرایطی که فشار‌ها و تحریم‌ها شدیدتر شده است. ما سال ۹۸ را در حالی پشت سر گذاشتیم که رشد اقتصادی منفی ۹ و تورم ۵۰ الی ۴۰ درصدی را تجربه کردیم و دولت با یک‌سومِ کسر بودجه روبرو است که اصلاح این‌ها وظیفه تندرو‌ها می‌شود که همه می‌دانند، کار بسیار سختی است.

تندرو‌ها چه برنامه‌هایی را برای ترمیم فضا می‌توانند داشته باشند؟

چاره ای جز مذاکره نیست. یعنی یا مستقیم یا غیر مستقیم با ترامپ کنار خواهند آمد تا مقداری از مشکلات کمتر شود که در چنین حالتی، آن وقت می‌گویند، آی مردم‍! دیدید روحانی بلد نبود و ما توانستیم، مشکلات را کم کنیم.

حرفی مانده است؟

فضای سیاسی به استقبال روز‌های عجیب و پر از هیاهو می‌رود.

  • 23
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
اقای زیبا کلام اگر شما و امثال شماها و همه اصلاح طلبها و اصولگراها دست در دست هم ندهید و فتنه برپا نکنید که اقای روحانی استیضاح شود اینرا بدون احمدی نژاد و طرفدارهای احمدینژاد که همون طرفدارهای اقا هستند میدونند حذف روحانی یک توطعه بزرگه و روحانی تا ۱۴۰۰ انشالله هست شماها هستید که دارید شیطنت می کنید روحانی زودتر از موئد عزل شود اما مردم اگاهند و تا ۱۴۰۰ از روحانی حمایت می کنند.
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش