چکیده ای از بیوگرافی باراک اوباما
نام: باراک حسین اوباما
زاده: ۴ اوت ۱۹۶۱
زادگاه: هونولولو، هاوایی
ملیت: آمریکایی
پیشه: سیاستمدار
دین: مسیحیت، پروتستان
بیوگرافی باراک اوباما
باراک حسین اوباما در ۴ اوت ۱۹۶۱ در هونولولو، مرکز ایالت هاوایی به دنیا آمد. پدر وی یک مهاجر کنیایی سیاه پوست و مادرش یک زن سفیدپوست از اهالی ویچیتا در ایالت کانزاس است. پدربزرگ باراک اوباما در جریان مبارزات استقلال طلبانهٔ کنیا از بریتانیا، جزء چندین هزار کنیایی بود که روانهٔ بازداشتگاههای حکومت دست نشاندهٔ بریتانیا شد. اگرچه پدر و پدرخواندهٔ باراک اوباما هردو مسلمان بودند، ولی دین او یک مسیحی است و در ۴سالگی که در اندونزی زندگی میکرد، به جای اینکه در مدرسه «مکتب مذهبی مسلمانان» شرکت کند به مدارس کاتولیک یا سکولار رفته است.
پدر باراک اوباما برای استفاده از یک بورس تحصیلی در دانشگاه هونولولو در سن بیست و سه سالگی به تنهایی عازم آمریکا شد. اگرچه پنج سال قبل از آن با دختری از قبیله خود ازدواج کرده و ثمره ی این ازدواج چهار فرزند شد. او نیز حین تحصیل در هونولولو با دانهام، یک دانشجوی دختر آمریکایی اهل کانزاس آشنا شد و با وی ازدواج کرد. آن دانهام، مادر اوباما با وجود مشکلات عدیده موفق شده بود از همان دانشگاه در رشته مردم شناسی مدرک دکترا دریافت کند. آن دو صاحب فرزندی به نام باراک اوباما (پسر) شدند ولی این فرزند دو سال بیشتر نداشت، که والدینش طلاق گرفتند.
پس از اینکه تحصیل پدر باراک اوباما در آمریکا پایان یافت، به کنیا برگشت و در یک سانحه رانندگی در سال ۱۹۸۲ در آن کشور فوت کرد در حالی که پسرش را تنها یک بار دیگر در سال ۱۹۷۱ ملاقات نموده بود.
تحصیلات باراک اوباما
باراک اوباما لیسانس علوم سیاسی با گرایش روابط بین الملل را در ۱۹۸۳ از دانشگاه کلمبیا دریافت کرد. او بعد از چند سال کار در شیکاگو در سال ۱۹۸۸ با گرفتن کمک هزینه تحصیلی وارد دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد شد. سرعت پیشرفت باراک اوباما در هاروارد چنان شتاب یافت که در سال دوم تحصیلش در هاروارد به ریاست ژورنال مشهور نشریه قانون هاروارد انتخاب گردید.
ازدواج باراک اوباما با میشل اوباما و فرزندان
باراک اوباما با میشل رابینسون، وکیل جوانی که بعنوان مشاور وی در دفتر حقوقی شیکاگو در سیدلی آستین منصوب شده بود، ملاقات کرد. چندی نگذشته بود که این زوج با یکدیگر رابطه عاشقانه ای برقرار کردند. او و میشل در ۳ اکتبر ۱۹۹۲، با یکدیگر ازدواج کردند. آنها به کنوود، واقع در South Side شیکاگو نقل مکان کردند. ثمره ی این ازدواج دو دختر به نام های “مالیا” در سال ۱۹۹۸ و “ساشا” در سال ۲۰۰۱ بودند.
زندگی سیاسی اوباما
باراک اوباما در ۴ ژانویه ۲۰۰۵ وارد سنا شد. او با وجود تازه وارد بودن در واشنگتن گروهی از مشاوران خبره را که معمولاً سناتورهای تازه کار به آن توجهی نمی کنند بکار گرفت. او «پیت روز»، کهنه سرباز قدیمی در امور سیاست ملی را بعنوان رییس ستاد خود انتخاب کرد. وی با کنار زدن تنها رقیب جدی خود در کنگره ملی حزب دموکرات که هیلاری کلینتون نام داشت، بعنوان نامزد این حزب معرفی شد. وی همچنین «کارن کورن بلو» اقتصاددان را بعنوان معاون سیاسی خود منصوب کرد. او همچنین مسئولان اجرایی پیشین کلینتون، که «آنتون لیک» و «سوزان رایس» بودند را بعنوان مشاوران سیاست خارجی خودش برگزید.
باراک اوباما پنجمین آفریقایی آمریکایی است که به سنا راه پیدا کرده و همچنین سومین آفریقایی آمریکایی است که بعنوان سناتور با رأی بالا برگزیده شده است. وی تنها سناتوریست که عضو کمیتهٔ حزبی سیاهان کنگره است. «سی کیو» که هفته نامه ای فرا حزبی است، او را بین سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۷ براساس تمام آرا و مصوبات سنا وفادارترین دموکرات معرفی کرده است. او همینطور در سال ۲۰۰۷ از سوی مجلهٔ نشنال ژورنال براساس نظرسنجی انجام گرفته بعنوان لیبرال ترین سناتور انتخاب شده است.
محبوبیت باراک اوباما
باراک اوباما نخستین بار در سال ۲۰۰۴ با ایراد سخنرانی اصلی در گردهمایی حزب دموکرات آمریکا توجه بسیاری را در عرصه ملی و بین المللی جلب کرد. باراک اوباما در این سخنرانی، که به آن «جسارت امید» می گفتند، با تکیه بر زندگی و تاریخچه شخصی خودش به صحبت درباره آرمان های آمریکا پرداخت: پدر من با کار زیاد و پشتکار توانست فرصت درس خواندن در مکانی جادویی به نام «آمریکا» را بیابد.
باراک اوباما در سال ۲۰۰۴ بعد از پیروزی چشمگیر خود که چند ماه پس از این سخنرانی بود به چهره محبوب رسانه ها و شخصیتی قابل توجه در واشنگتن تبدیل شد که دو کتاب پرفروش به نام اولی «رویاهایی از پدرم» که نه سال پیش از وارد شدن به مجلس سنا نوشته شده و متشکل از خاطرات اوست و دومی «جسارت امید: اندیشه هایی در بازپس گیری رویای آمریکایی» که بیانگر افکارش درمورد تاریخ و وضعیت کنونی ایالات متحده است، را منتشر کرده است. او از حمایت اپرا وینفری، یکی از ستارگان محبوب تلویزیون آمریکا برخوردار است. این ستاره نه تنها از او خواست که نامزد انتخابات شود بلکه در تبلیغات انتخاباتی باراک اوباما هم تلاش فعال دارد.
ستاد انتخابات ریاست جمهوری
باراک اوباما در ایالات ایلینوی در یک سخنرانی در فوریه سال ۲۰۰۷ اعلام کرد نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۸ خواهد بود. ستاد انتخاباتی او در نیمه نخست سال ۲۰۰۷ موفق به جلب ۵۴ میلیون دلار از حامیان شد که رکوردی در جلب سرمایه نسبت به انتخابات سالهای قبل از آن بود. نظرسنجی ها نشانگر اینست که او با سناتور هیلاری کلینتون دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری حزب دموکرات رقابتی تنگاتنگ دارد. او در ایالت آیووا در انتخابات مقدماتی مجمع حزب دموکرات نفر اول شد و با اختلاف ۳ درصد پس از سناتور کلینتون در ایالت نیوهمشایر در جایگاه دوم قرار گرفت. هیلاری کلینتون بعنوان چهل و پنجمین رییس جمهور آمریکا جای باراک اوباما را گرفت.
موضع گیری های سیاسی باراک اوباما
باراک اوباما در عراق از نخستین مخالفان سیاست های دولت بوش بود. زمانی که جورج بوش در ۱۶ مارس ۲۰۰۳، به صدام حسین برای خروج از عراق یا مواجهه با جنگ اولتیماتوم چهل و هشت ساعته ای داده بود، اوباما در شیکاگو در بزرگ ترين اجتماع ضد جنگ سخنرانی کرد و اظهار داشت که هنوز برای جلوگیری از وقوع جنگ «دیر نشده است». این مسأله در سال ۲۰۰۴ او را از سایر رقبایش در انتخابات سنا که به جنگ، رأی مثبت داده بودند متمایز کرد. باراک اوباما بعنوان یک سناتور با مواضع لیبرال جایگاه خود را مشخص کرده با این حال در برخی مسائل مانند آموزش و جلوگیری از بیماری ایدز نیز با همکاران جمهوریخواه خود مشارکت کرده است.
برنده جایزه صلح نوبل
کمیته نروژی صلح نوبل در سال ۲۰۰۹، به دلیل «تلاش فوق العاده برای تقویت دیپلماسی بین المللی و ترغیب به همکاری میان مردم» به باراک اوباما جایزه صلح نوبل سال را اهدا کرد. این جایزه را دو رئیس جمهور دیگر ایالات متحده آمریکا در زمان ریاست جمهوری خود پیش از باراک اوباما دریافت کرده بودند ولی باراک اوباما نخستین رئیس جمهور آمریکاست که در اولین سال ریاست جمهوری اش دریافت کرده است. اهدای این جایزه سبب برانگیخته شدن واکنش های انتقادی از طرف برخی رهبران جهان شد.
گردآوری: بخش سیاست سرپوش
- 16
- 5