شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۲۰۱۲۶

فورت ناکس، یکی از ساختمان های بشدت حفاظت شده در دنیا

فورت ناکس,فورت ناکس کجاست,انبار طلای فورت ناکسبعبارت خیلی ساده فورت ناکس یک گاوصندوق طبیعی بزرگ برای آمریکا به شمار می‌رود
یکی از ساختمان های بشدت حفاظت شده در دنیا، ساختمان فورت ناکس میباشد که در ایالات متحده امریکا واقع شده است. ذخایر میلیاردی آمریکا، هزاران تن طلا و سندهای تاریخی مهمی مثل بیانیه استقلال آمریکا در این مجموعه، نگهداری می شود. در این مطلب از سرپوش با حقایق جالبی در مورد فورت ناگس آشنا خواهید شد.

فورت ناکس

در جنوب لوییویل و شمال الیزابت تاون، یک پایگاه ارتش آمریکا در کنتاکی واقع شده است. ذخایر طلای ایالات متحده علاوه بر کاربردهای نظامی در این پایگاه، نگهداری میشود؛ یعنی بیش از ۴۷۰۰ تن طلا در این پایگاه وجود دارد. بانک فدرال آمریکا در منهتن به عنوان نخستین مرکز مهم نگهداری طلای دولت امریکا شناخته میشود و دومین مرکز نگهداری طلای دولت ایالات متحده ، ساختمان فورت ناکس می باشد.

در صورتی که شخصی بتواند نیروهای امنیتی را به هر طریقی پشت سر بگذارد با دربی ۲۲ تنی و ضد انفجار که مخزن اصلی را پوشانده؛ مواجه میشود.

تاریخچه فورت ناکس در امریکا

ارتش ایالات متحده امریکا در سال ۱۹۳۶ موفق به ساخت ساختمان فورت ناکس گردید. شمش های طلا در سال ۱۹۳۷ با استفاده از قطارهای مخصوص به این مکان انتقال داده شدند و تیپ پیاده ارتش امریکا از آن ها محافظت کرد. به افتخار هنری ناکس نخستین وزیر جنگ ایالات متحده امریکا، نام این ساختمان را فورت ناکس انتخاب کردند. از فورت ناکس به عنوان پایگاه ارتش امریکا یاد میشود که دارای ۱۰۹ هزار هکتار، مساحت میباشد و در منطقه کنتاکیست واقع شده است.

در این ساختمان، تعداد انبوهی از شمش های طلا وجود دارد؛ به همین علت، تبدیل به یکی از به شدت محافظ شده ترین ساختمان ها در دنیا شده است.

هزینه ساخت ساختمان فورت ناکس

برای ساخت چنین ساختمان با عظمت و با امنیتی، هزینه زیادی صرف شده است. درواقع برای ساخت این ساختمان از موادی همچون ۴۲۰۰ قطعه بتنی، ۷۵۰ تن فولاد تقویت شده، ۱۶ هزار فوت مکعب گرانیت و ۶۷۰ تن سازه فولادی استفاده شده است. حدود ۵۶۰ هزار دلار در سال ۱۹۳۰ برای ساخت این ساختمان هزینه کردند که این مبلغ به نرخ امروزی، معادل حدود ۱۰ میلیون دلار می شود. باتوجه به ضد بمب بودن سقف فورت ناکس، وزن دروازه های ورودی آن به ۲۰ تن میرسد. درب های ورودی و دیوارهای این ساختمان در مواجهه با ابزارهای قوی مکانیکی شامل مته ها قوی و انواع مواد انفجاری، هیچ آسیبی نمی بیند.

تاریخچه فورت ناکس در امریکا,هزینه ساخت ساختمان فورت ناکس,پایگاه نظامی فورت ناکسساختمان فورت ناکس در سال ۱۹۳۶ توسط ارتش ایالات متحده امریکا ساخته شد

نگهداری اسناد با ارزش در جریان جنگ جهانی دوم

علاوه بر اینکه در ساختمان فورت ناکس، شمش های طلای دولت امریکا را نگهداری میکنند؛ این مکان نیز برای نگهداری اسناد مهم دو طرف جنگ در جریان جنگ جهانی دوم می باشد. در جریان جنگ جهانی دوم از ترس حمله ی دشمن به پایتخت، اسناد مهمی از جمله اعلامیه های استقلال، منشور قانون اساسی و اسناد مهم دیگر را به فورت ناکس انتقال میدادند و این اسناد، صرفا به دولت امریکا تعلق نداشت بلکه کشورهای دیگر درگیر جنگ، مجوز نگهداری اسناد مهمشان در این مکان را داشتند. تاج پادشاهی مجارستان، یکی از این اسناد و اشیاء مهم به شمار می رفت. احتمالا در جریان جنگ جهانی دوم، نازی ها کشور مجارستان را غارت کردند. همین امر باعث انتقال تاج پادشاهی این کشور به فورت ناکس گردید.

هیات مخصوصی در سال ۱۹۷۸ تاج پادشاهی مجارستان را به مجارستان بازگرداند و رهبر این هیئت، وزیر خارجه امریکا بود. در طول تاریخ، اسناد مهم را در ساختمان فورت ناکس نگهداری می کردند که امنیت آن ها از اهمیت بسیاری برای دولت ایالات متحده و دیگر دولت های درگیر جنگ برخوردار بود.

بازدید فرانکلین از فورت ناکس

ساخت ساختمان فورت ناکس بحدی مستحکم و غیرقابل نفوذ است که حتی با بمب های قوی هم منفجر نمیشود. شانس بازدید از فورت ناکس برای مقامات امریکایی کمی فراهم شده است؛ درواقع آن ها نمیتوانند این ساختمان به شدت محافظت شده را به راحتی ببینند. ساختمان فورت ناکس را تنها یکی از روسای جمهور امریکا به نام فرانکلین دیده است. او در سال ۱۹۴۳ یعنی دقیقا ۷ سال پس از ساخت سازه به قصد بازرسی به این مرکز رفت و پس از بازدیدش از این مرکز، چنین گفت که ساختمان واقعا باورنکردنی است …

فورت ناکس، محل ذخیره تریاک و مورفین

مقادیر زیادی مورفین و تریاک در ساختمان فورت ناکس در طول دوران جنگ سرد، نگهداری شده است. ارتش ایالات متحده امریکا برای این که از لحاظ مورفین و داروهای ضد درد در جریان جنگ سرد با کمبود مواجه نشود؛ در سال ۱۹۵۵ مقادیر زیادی از تریاک و مورفین را به این ساختمان منتقل کرد.

از این اقدام به عنوان عملی پیشگیرانه در صورت قطع منابع خارجی یاد میشود. هنوز هم در کنار ذخایر عظیم طلا، ذخایر مورفین و تریاک در این ساختمان نگهداری می شود. تیپ پیاده ارتش امریکا، این حجم از طلا را محافظت می کنند. طلاهایی که در این ساختمان نگهداری میشود برای دولت این کشور، نوعی پشتوانه تلقی میشود وهنوز به سیستم مالی و ارزی ایالات متحده امریکا وارد نشده است. یکی از نکات جالب توجه اینست که بخش کوچکی از ثروت دولت امریکا را این مقدار شمش طلا پوشش می دهد و کانال درآمدهای کلان آن، تامین کننده ی بخش عمده ثروت دولت امریکا می باشد.

پایگاه نظامی فورت ناکس,فورت ناکس,طلای فورت ناکس,انبار طلای فورت ناکسفورت ناکس در اصل پایگاه ارتش امریکا در منطقه کنتاکیست

حقایق جالب درباره فورت ناکس

- اینک فورت ناکس، دارایی هایی به میزان ۱۴۷.۳ میلیون انس طلا دارد. این مقدار طلا با نصف کل طلاهایی که درخزانه های جهان ذخیره شده است؛ برابری می کند.

- هیچگاه از خزانه فورت ناکس، طلایی به جز مقدار کمی که از روی آن به منظور ازمایش خلوص برداشته شد؛ کم نشده است.

خزانه فورت ناکس,فورت ناکس کجاست,مکان فورت ناکسمساحت فورت ناکس به ۱۰۹ هزار هکتار می رسد

گردآوری: بخش سیاست سرپوش

  • 10
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش