انترناسیونالیسم
انترناسیونالیسم به عنوان یک مفهومی کلی محسوب میشود که متکی بر عقاید و سیاست های منجر به منافع مشترک اقوام و ملت هاست. این عقیده، مخالف ملی گرایی ( ناسیونالیسم) پرخاشگر است. این مفهوم، بیانگر این است که کارگران باید در همبستگی با کارگران همهٔ جهان گام بردارند به جای اینکه منافع ملی خود را دنبال کنند. درواقع این مفهوم، خلاصه شده ی خط آخر مانیفست حزب کمونیست و شعار معروف" کارگران جهان، متحد شوید!" است. در بین گروههای مختلف، برداشت های متفاوتی از این مفهوم شده است. ناسیونالیسم بورژوایی ، متضاد انترناسیونالیسم پرولتری می باشد.
لذا انترناسیونالیسم، به این معنی است که هر فرد، متعلق به یک جامعه جهانی است و ملت وابسته به او به باید به سازمان هایی بپیوندد که متعلق به آن جامعه جهانی است.
تاریخچه انترناسیونالیسم
انترناسیونالیسم، بعد از جنگ بین المللی اول، زمینه تجربی و عملی را کشف کرد، با این که پیش از آن، طرح هایی برای برپا کردن یک سازمان جهانی به منظور پایان دادن به جنگ توسط متفکرانی همچون امانوئل کانت، ویلیام پن و بسیاری دیگر ارائه شد ولی این طرح ها کامیابی زیادی تا سال ۱۹۱۹ نداشت. اگر چه امیدهای بسیاری برای تدوین قوانین بین الملل و حل مسالمت آمیز کشمکش ها در اثر پیشرفت های بسیار در زمینه تدوین حقوق بین الملل از سال ۱۶۴۸ و استفاده از داوری بین المللی در طول قرن نوزدهم و دو کنفرانس لاهه در سال های ۱۸۹۹ و۱۹۰۷ برانگیخته شده بود ولیکن در سال ۱۹۱۹ پیدایش جامعه ملل باعث شد تا این فکر، تبدیل به واقعیت شود و سازمان های بین المللی دیگر، آنرا پیگیری کنند.
نقش انترناسیونالیسم
یک اصل سیاسی به نام انترناسیونالیسم، حامی همکاری سیاسی یا اقتصادی بیشتر بین دولت ها و ملت هاست و این اصل، مرتبط با جنبش ها و ایدئولوژی های سیاسی دیگر میباشد ولی میتواند موجب انعکاس یک آموزه، نظام اعتقادی یا جنبش شود.
گردآوری: بخش سیاست سرپوش
- 14
- 4