جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۹۰۰۰۵۷

درمورد استوارنامه بیشتر بدانید!

استوارنامه,استوارنامه چیست,اعتمادنامهتسلیم استوارنامه، شرایط و تشریفاتی خاص دارد
استوارنامه، که در گذشته به آن اصطلاحا اعتبارنامه می گفتند، در عرف دیپلماتیک، به حکمی گفته می شود که از سوی روسای کشورها به سفیران و ماموران سیاسی داده می شود و نمایان گر اعتبار آن ها نزد روسای کشورهای پذیرنده است.

استوارنامه

استوارنامه یا اعتمادنامه، نامه ای رسمی است که از طرف مقام اول یک کشور (معمولاً رئیس جمهور) به مقام اول کشور دوم نوشته می شود و در آن به معرفی سفیر خویش در آن کشور دوم و حدود اختیارات او می پردازد.

استوارنامه در دو نسخهٔ اصل و رونوشت تهیه می شود. نسخهٔ رونوشت به وزیر خارجه و نسخهٔ اصلی معمولاً طی یک مراسم رسمی با عنوان "تقدیم استوارنامه" توسط سفیر به رئیس جمهور کشور میزبان تقدیم می شود و بعد از این مراسم دوران مأموریت سفیر بطور رسمی شروع می شود. به بیانی دیگر، استوارنامه، هویت نماینده ی دیپلماتیک را گواهی می کند، اعتماد به شایستگی وی را اعلام می دارد، نکات عمده ی مأموریت و میزان اختیارات او را مشخص می کند و درخواست می کند که فعالیت های وی که از جانب کشور مطبوعش انجام می شود، مورد اعتماد و حمایت کامل قرار گیرد.

تشریفات تسلیم استوارنامه

تسلیم استوارنامه، شرایط و تشریفاتی دارد. سفیر تازه وارد، بعد از ورود در نخستین روز کاری خویش، باید با تشریفات وزارت خارجه ­ی محل، تماس گرفته و ضمن ملاقات با مدیر‎کل تشریفات و ارائه ­ی رونوشت استوارنامه­ ی خود و متن نطقی که در ‎حضور رئیس کشور ایراد خواهد کرد، برای دیدار با وزیر امورخارجه، تقاضای وقت ملاقات نماید.

استوارنامه,اعتمادنامه,امضای استوارنامه سفیر توسط رئیس جمهورمراسم تقدیم استوارنامه، برای هر سفیر جدید، هر سه یا چهار سال یکبار برگزار می‎شود

متعاقبا، اداره­ ی تشریفات، پس از بررسی صحت استوارنامه از لحاظ فرم و محتویات، در صورت حضور وزیر خارجه، معمولاً در فرصت کوتاهی، نسبت به تنظیم وقت ملاقات، اقدام و طی آن، سفیر جدید رونوشت استوارنامه ی خود و نامه­ ی فراخواندگی سفیر قبلی را به وزیر خارجه تسلیم می‎نماید.

واضح و روشن است تأخیر در تعیین تاریخ تقدیم استوارنامه، بدون علت موجه مثل غیبت یا بیماری رئیس کشور، دال بر عدم توجه یا حمل بر نقصان دوستی و صمیمیت کافی در مقابل دولت متبوع نماینده و یا در‎ قبال شخص نماینده می‎گردد. شایان ذکر است که خود سفیر هم می‎بایست ترتیباتی را اتخاذ کند که تاریخ ورودش به کشور پذیرنده، مصادف با تعطیلات طولانی یا غیبت طولانی مدت رئیس کشور پذیرنده نباشد.

در برخی کشورها، به جای ملاقات با وزیر خارجه، رونوشت استوارنامه، همراه با نامه‎ای به وزارت خارجه ارسال می‎گردد. علت این امر این است که سفیر جدید، تا استوارنامه­ ی خود را تسلیم نکرده، سفیر به شمار نمی‎آید. در این باره، وزیر خارجه طی نامه‎ای تاریخ مراسم تسلیم استوارنامه را به سفیر آتی اطلاع می‎دهد.

اعتمادنامه چیست,استوارنامه,در مورد استوارنامهاستوارنامه، هویت نماینده ی دیپلماتیک را گواهی می کند

البته روال عمومی بر این است که سفیر جدید به محض ورود به کشور پذیرنده، از امتیازات سمت خود بهره مند می‎شود ولی در فاصله ­ی زمانی ورود به کشور محل مأموریت تا موقع تسلیم استوارنامه به رئیس کشور، هیچ ملاقات رسمی نمی‎تواند داشته باشد، صرفا می‎تواند نامه‎ها و تلگرام‎هایی به نام خود به وزارت امورخارجه کشور متبوع خود ارسال کند، ولی در کشور پذیرنده، حق امضاء نامه‎هایی را به مقامات رسمی و مراجع، به­ عنوان سفیر ندارد و نمی‎تواند در هیچ ‎یک از مراسم رسمی با سمت سفیر شرکت کند و یا مذاکراتی به نام کشور فرستنده انجام دهد. آغاز فعالیت وی، از تاریخ تسلیم استوارنامه خواهد بود.

استوارنامه، در دو نسخه (اصل و رونوشت) تهیه می‎گردد که نسخه ی رونوشت را شخص نماینده به هنگام نخستین ملاقات با وزیر امور خارجه، به وی می‎دهد و نسخه­ ی اصلی را که در پاکت ممهور است، شخصا به رئیس کشور پذیرنده، تقدیم می‎کند و این کار با تشریفات خاصی همراه است.

زمان تسلیم استوارنامه، سفیر نطقی، تشریفاتی را ایراد می‎کند. متن نطق، معمولاً از قبل همراه با رونوشت استوارنامه به وزارت خارجه تسلیم می‎شود تا رئیس کشور، سابقاً از متن آن مستحضر باشد و در‎ صورت لزوم، پاسخ مناسب تهیه گردد.  

سفیر جدید، معمولاً همراه با استوارنامه­ خود، نامه­ ی فراخواندگی سفیر قبلی را نیز تسلیم می‎کند، مگر آن­که سفیر قبلی، زمان خداحافظی، با رئیس کشور ملاقات کرده و نامه­ ی فراخواندگی خود را داده باشد.

تسلیم مجدد استوارنامه

گاه نماینده ی سیاسی ناچار می شود استوارنامه خود را مجددا تسلیم نماید. این امر در حالت های خاصی رخ می دهد که عبارتند از:

۱- اگر در مقام نماینده ی سیاسی تغییری حاصل شده باشد به عنوان نمونه درصورتی که رئیس نمایندگی دیپلماتیک، از طبقه ی کارداری به طبقه ی وزیرمختاری و یا از آن به مقام سفارت ارتقاء یافته باشد، لازم است استوارنامه در مقام جدید به نام او صادر گردد و تشریفات تقدیم استوارنامه، معمولا در مورد او اجرا شود.

مراسم اعطای استوارنامه,امضای استوارنامه سفیر توسط رئیس جمهور,استوارنامهاستوارنامه در دو نسخهٔ اصل و رونوشت تهیه می شود

۲- پادشاه یا رئیس کشوری که نماینده ی سیاسی را اعزام و استوارنامه او را امضاء کرده، بدرود زندگی بگوید.

۳- پادشاهی که نماینده ی سیاسی نزد او آکردیته است، فوت یا از تاج و تخت چشم پوشی کند. این امر در خصوص تغییر یا تعویض رئیس جمهور، صحت ندارد. لازم به ذکر است که سفیر آکردیته، به سفیری گفته می شود که از سوی دولت متبوع خود، در چند کشور بعنوان رئیس یا عضو مأموریت دیپلماتیک انجام وظیفه کند یا سفیری که چند دولت، او را بعنوان نماینده ی دیپلماتیک خود، در یک کشور فرستاده باشند.

۴- تغییرات کلی در نوع حکومت کشور متبوع دیپلمات ایجاد شود.

۵- تغییرات کلی در رژیم حکومت کشوری که نماینده در آن جا مأموریت سیاسی دارد، ظاهر گردد.

استوارنامه,اعتمادنامه چیست,مراسم اعطای استوارنامهزمان تسلیم استوارنامه، سفیر نطقی، تشریفاتی را ایراد می‎کند

لازم به ذکر است که تجدید استوارنامه در موارد ذکر شده، به علت دشوار نمودن کار و برای کاهش تشریفات، لزوما برای تمام موارد انجام نمی گیرد.

نکته ی دیگر در باب استوارنامه در خصوص کشورهایی که سابقاً با یکدیگر رابطه دیپلماتیک نداشته اند، این است که صدور استوارنامه از سوی کشور فرستنده و تسلیم آن به رئیس کشور پذیرنده، اصولا دلیل بر شناسایی یکدیگر به صورت حقوقی میباشد و درصورتی که شناسایی به صورت مشروط باشد، به جای استوارنامه، به نام رئیس کشور، معرفی نامه ای از سوی وزیرخارجه فرستنده به وزیرخارجه پذیرنده صادر می گردد.

گردآوری: بخش سیاست سرپوش

  • 19
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش