سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۸۰۰۰۴۰

۱۰ نکته درباره ترامپ استوایی

ترامپ استوایی,ژایر بولسونارو,رئیس‌ جمهوری جدید برزیل

رئیس‌جمهوری جدید برزیل را «ضد زن‌ترین و نفرت‌انگیزترین مقام منتخب رژیم‌های دموکراتیک تمام دنیا در طول تاریخ» نامیده‌اند،

 

در ادامه، ۱۰ نکته درباره «ژایر بولسونارو» می‌خوانید:

 

۱. تباری ایتالیایی دارد. در ۱۹۵۵ در سائوپائولو به دنیا آمده و از ۱۹۷۱ تا ۱۹۸۸ در ارتش خدمت کرده است. بعد از آن از حزب دموکرات مسیحی کاندیدای انتخابات شورای شهر شده و به شورای شهر ریودوژنیرو راه پیدا کرده است. دو سال بعد هم وارد کنگره مرکزی حزب دموکرات مسیحی شده است.

 

۲. از نظر سیاسی علاقه‌مند به مواضع عوام‌گرایانه و میهن‌پرستانه است. از دیکتاتوری نظامی حاکم بر برزیل بین سال‌های ۱۹۶۴ تا ۱۹۸۵ دفاع می‌کند و معتقد است که مجازات اعدام باید ابقا شود،‌ ازدواج همجنسگرایان باید متوقف شود،‌ زنان نباید حق سقط جنین داشته باشند و مرزهای کشور باید به روی مهاجران بسته باشد. در اقتصاد، هوادار سیاست‌های بازار آزاد و در روابط خارجی طرفدار گسترش رابطه با آمریکای دونالد ترامپ است.

 

۳. چهره سیاسی محبوبش دیکتاتور خون‌ریز شیلی، ژنرال پینوشه است. از شکنجه دفاع می‌کند و معتقد به حذف فیزیکی رهبران سیاسی مخالف خود است. از آزادی حمل اسلحه حمایت می‌کند و علاقه‌ای به سیاست‌های حمایت دولت از اقشار ضعیف جامعه ندارد. همین موضع‌گیری‌ها باعث شده علاوه بر نفرت‌انگیزترین چهره منتخب تاریخ دموکراسی،‌ به او لقب «ترامپ استوایی» هم بدهند.

 

۴. صراحتا تاکید می‌کند رژیم سیاسی مورد علاقه‌اش دیکتاتوری است. در ۱۹۹۹ گفته است: «شما هرگز نمی‌توانید هیچ چیز را در این کشور از طریق رای دادن حل و فصل کنید. کارها فقط وقتی به سرانجام می‌رسد که یک جنگ داخلی راه بیفتد و کاری را انجام دهیم که دیکتاتوری نظامی قبل از ما انجام نداده است، یعنی حدود ۳۰ هزار نفر را بکشیم. حالا اگر در این میان عده‌ای بی‌گناه هم کشته شوند، مشکلی نیست»‌. در ۱۹۹۲ هم صراحتا اعلام کرده است:‌ «من هوادار دیکتاتوری هستم. شما هرگز نمی‌توانید مسائل ملی را با یک دموکراسی غیرمسئولیت‌پذیر حل کنید!».

 

۵. سیاست‌های جنسیتی‌اش از اظهارنظر سال ۲۰۱۷ او در این مورد روشن می‌شود: «من پنج بچه دارم،‌ چهار تا از آنها مرد هستند،‌ در یک مورد،  یک دقیقه غفلت کردم و آن یکی دختر از آب در آمد!»

 

۶. در ۱۹۹۹ اعلام کرده است که «حامی شکنجه» است. در ۲۰۱۴ در انتقاد از وضعیت زندان‌های برزیل گفته است: «زندان‌های برزیل جاهای فوق‌العاده‌ای هستند. انگار زندانیان را به هزینه مردم به تعطیلات برده‌ایم. در حالی که متجاوزان، گروگان‌گیران و قاتلان به زندان می‌افتند تا زجر بکشند، نه اینکه به این تعطیلات بروند».

 

۷. با وعده برخورد خشن با جرائم خشن،‌ توانسته است کرسی ریاست جمهوری برزیل یعنی بزرگ‌ترین قدرت اقتصادی آمریکای جنوبی را به دست بگیرد و اعلام کرده تا جایی که بتواند نظامیان قدیمی را در دولتش به کار خواهد گرفت.

 

۸. در ۳۰ سال گذشته همواره مناصب سیاسی داشته اما تاکید کرده که هرگز جزء دست‌اندرکاران قدرت نبوده و یک فرد غیرسیاسی است که می‌خواهد علیه «فساد» سیاست‌مداران قیام کند و هیات حاکمه برزیل را از آلودگی پاک کند.

 

۹. چند پرونده قضایی دارد: اوایل سال جاری توسط دادستان کل برزیل متهم به اظهارات نفرت‌پراکن شده است و در دوران نمایندگی مچلس هم وقتی به یک نماینده زن گفته «حتی ارزش اینکه به تو تجاوز شود را هم نداری»، محکوم به پرداخت جزای نقدی شده است.

 

۱۰. در طول رقابت‌های انتخاباتی از یک سوءقصد جان سالم به در برده و از روی تخت بیمارستان یک شوی زنده در یوتیوب پخش کرده و با توییت‌های جنجالی تا جایی که می‌توانسته دیگران را متوجه خود کرده است. وقتی هم به ریاست جمهوری انتخاب شد اعلام کرد که «به یاری خدا»،‌ «مقصد» برزیل را تغییر خواهد داد.

 

 

 

isna​.‎​ir
  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش