جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳
۲۰:۴۱ - ۱۶ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۴۳۰۴
اندیشه سیاسی

موقعیت کنونی جهان اسلام از منظر میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی

میهمانان کنفرانس وحدت اسلامی,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,تحلیل سیاسی
«پایه ریزی تمدن نوین اسلامی با بازگشت به قرآن، تشکیل مجمع اندیشه ورزی و رسانه مشترک در جهان اسلام، بازنگری در خوانش دین و...» از مهمترین دیدگاه های اعضای کمیسیون «موقعیت کنونی جهان اسلام» در سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی بود.

سرپوش سیاسی - به گزارش ایرنا، سی و یکمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی که از سه شنبه در سالن اجلاس سران آغاز شد، با برگزاری کمیسیون های تخصصی از جمله کمیسیون «موقعیت کنونی جهان اسلام و راهکارهای فعال کردن مولفه های فرهنگ تمدن ساز» با حضور اندیشمندان مسلمان از کشورهای مختلف آسیایی، اروپایی و آفریقایی ادامه دارد.

 

کنفرانس امسال با حضور ۵۰۰ میهمان داخلی و خارجی برگزار شده و قرار است امشب با سخنرانی برخی از شخصیت های داخلی و خارجی و صدور بیانیه پایانی به کار خود پایان دهد. 

 

در دومین روز از برگزاری این کنفرانس، کمیسیون موقعیت کنونی جهان اسلام به ریاست «بوعبدالله بو غلام الله» وزیر پیشین اوقاف و امور دینی و رییس شورای عالی اسلامی الجزایر، نایب رییسی «فیض احمد بویان» قائم مقام وزارت امور دینی بنگلادش و «محمدعلی میرزایی» معاون پژوهشی جامعه المصطفی(ص) و دبیری «سیدمحمدعلی حسینی» مدیرکل اروپا و آمریکا مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، برگزار شد.

 

در این کمیسیون اندیشمندانی از سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا به تشریح مولفه های فرهنگی برای تحقق تمدن نوین اسلامی پرداختند.

 

آنان همچنین به ضعف ها، قوت ها و تهدیدهای پیش روی کشورهای اسلامی در این عرصه اشاره و راهکارهای عملی را بر مبنای ارزش های اسلامی و فرهنگ بومی و محلی در کشورهای متبوع خویش ارائه کردند.

 

** پایه ریزی تمدن نوین اسلامی و بازگشت به قرآن 

به گزارش تارنمای مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، رییس کمیسیون موقعیت کنونی جهان اسلام و راهکارهای فعال کردن مولفه های فرهنگ تمدن سازگفت: کشورهای اسلامی نمی توانند فرهنگ و سنن محلی در نقاط مختلف جهان اسلام را برای فعال کردن و تشکیل مولفه های فرهنگ تمدن ساز اسلامی نادیده بگیرند.

 

بوعبدالله بو غلام الله افزود: جامعه اسلامی باید با بازگشت به قرآن یک تمدن نوین بر اساس علم و آگاهی را پایه ریزی کند و این مهم را در نظر بگیرد که مطالعه در اندیشه سایر ملل به ما اندیشه می بخشد و آموزه های اسلامی به ما انگیزه می دهد و ما باید خودمان را بر ارزش های اخلاقی و روحی و سیره رسول الله بازیابی کنیم.

 

وی افزود: ما باید دوگانگی ها در فرهنگ کشورهای اسلامی را از دیدگاه کسانی که نگره تمدنی ندارند مجزا کنیم و زمینه ساز تشکیل یک تمدن نوین و فراگیر اسلامی باشیم.

 

رئیس کمیسیون موقعیت کنونی جهان اسلام اضافه کرد: باید مسلمانان اندیشه ورزی و مطالعات گسترده ای را در نظر بگیرند و به وحدت بین امت اسلامی به عنوان عامل اصلی پیشرفت بنگرند.

 

رییس شورای عالی اسلامی الجزایر افزود: جامعه نمی تواند در این عرصه نقش آفرینی کند، مگر با در نظر داشتن کرامت انسانی و عدالت. اگر در علوم انسانی دیدگاه توحیدی نداشته باشیم، نمی توانیم در راستای تحقق تمدن اسلامی تاثیرگذار باشیم. 

 

به گفته وی، انتظار می رود مذاهب اسلامی بر اساس قرآن و سنت در مسیر تقویت پایه های وحدت در جامعه گام بردارند و با تقویت اندیشه ورزی به فعال کردن مؤلفه های فرهنگی و تمدن ساز همت گمارند.

 

** تحقق تمدن نوین اسلامی نیازمند آشنایی با مشکلات و بحران هاست

نایب رییس این کمیسیون نیز گفت: باید گام های مکمل را در مبحث وحدت داشته باشیم و با دقت رصد کنیم در جهان اسلام چه مسائلی رخ می دهد.

 

محمد علی میرزایی تاکید کرد تا زمانی که مشکلات و بحران ها را نشناسیم نمی توانیم برای تحقق تمدن نوین اسلامی گام های عملی را برداریم.

 

معاون پژوهشی جامعه الامصطفی(ص) افزود: بر همین اساس باید اندیشه هایی را ارائه کنیم و پایه گذار تمدن نوین اسلامی باشیم. 

 

به گفته وی، لازمه این امر بررسی اندیشه های گذشته و تدوین اندیشه های نوین برای آینده جهان اسلام است.

 

** تعامل فرهنگی و دینی بر مبنای عقلانیت 

عضو شورای عالی مسلمانان در آلمان گفت: ما به تعامل فرهنگی و دینی بر مبنای عقلانیت نیازمندیم. 

«برهان الدین» افزود: هر قدر از مسائل عقلایی دور شویم آسیب خواهیم دید زیرا دنیا از ما انتظار دارد بر اساس عقلانیت و عدالت گام برداریم و این حرکت ارزشمند از بنیان خانواده ها آغاز می شود.

 

عضو شورای عالی مسلمانان آلمان از دریای مدیترانه به عنوان «یک مقبره دسته جمعی برای مسلمانان مهاجر» یاد کرد و گفت: این مشکل ناشی از بی عدالتی در برخی کشورهای اسلامی است و برای رفع این ضعف باید عقاید مذاهب اسلامی را در فضاهای مختلف به همدیگر معرفی کنیم و آزادی هایی در حوزه اندیشه و تفکر برای مسلمانان در همه کشورهای اسلامی فراهم کنیم که از تعصبات قومی و مذهبی دور شوند.

 

** نقش مهمان نوازی در تقویت پایه های فرهنگ و تمدن نوین اسلامی

یک اندیشمند مسلمان از ژاپن به نکات مثبت و منفی در فرهنگ غالب کشورهای اسلامی و مقایسه آن با کشورهای غربی و شرقی پرداخت و گفت: ابراز محبت به خانواده و دوستان و همچنین مهمان نوازی از نکات مثبتی است که بین مسلمانان وجود دارد.

 

«تاسوئیچی ساوادا» پیشنهاد کرد در کنار عمل به آموزه های متقن اسلامی می توان به تقویت پایه های فرهنگ و تمدن اسلامی همت گماشت.

 

وی افزود: متاسفانه نکات منفی مانند نیز خلف وعده، پشتکار کم، بی صداقتی در رفتار و گفتار و فقدان مطالعه در اعمال و اندیشه ملل پیشرفته وجود دارد.

 

** تلاش همه جانبه دشمن برای محو نقش اسلام در پیشرفت تمدن جهانی 

«شیخ محمد علی الجبرتی» از علمای اتیوپی گفت: تمدن اسلامی همه جنبه های زندگی بشری را در نظر گرفته است.

وی حرکت به سمت فکر اصیل و افکار عمیق و تسهیل امور را خواستار شد.

 

این روحانی آفریقایی افزود: ما یک بحران تاریخی داریم و غرب در این مسیر موانع تمدنی ایجاد می کند. دشمنان غربی نیز همه تلاش خود را برای محو کردن نقش اسلام در پیشرفت تمدن جهانی به کار گرفته اند.

 

وی پیشنهاد کرد «باید ببینیم حرکت را از کجا آغاز و چه ارزش هایی را منتشر کنیم که در تشکیل یک تمدن واحد موثر باشد».

 

** لزوم تشکیل مجمع اندیشه ورزی در جهان اسلام 

«سید محمود کمال آرا» از صاحبان مقالات برگزیده این کمیسیون، گفت: دعوت به اندیشه ورزی توسط رهبر معظم انقلاب مطرح شده و این موضوع ضرورتی انکارناپذیر برای تشکیل تمدن نوین اسلامی به شمار می رود.

وی به لزوم تشکیل کرسی اندیشه ورزی در جهان اسلام اشاره و پیشنهاد کرد : باید مجمع اندیشه ورزی جهان اسلام شکل گیرد.

 

** تعصب قومی و مذهبی بزرگ ترین آسیب در تشکیل تمدن اسلامی نوین

قائم مقام وزارت امور دینی بنگلادش گفت: بسیاری از مسلمانان در کشورهای مختلف اسلامی از آموزه های واقعی دین مبین اسلام فرسنگ ها فاصله دارند و تمدن اسلامی تنها با استمرار ترویج اندیشه های اسلامی محقق خواهد شد.

 

«فیض احمد بویان» افزود: تضارب آرا برای توسعه جامعه اسلامی ضروری است و ما خواهان تمدن و کمال هستیم و وسائل و مقدمات آن را داریم.

 

به گفته وی، اگر به اندیشه های رسول الله برگردیم می توانیم این ارزش ها را دوباره در جامعه اسلامی زنده کنیم.

وی از ضرورت بازنگری در خوانش دین و استفاده از تجربیات تمدنی دیگران سخن گفت و اضافه کرد: فعال کردن مولفه های تمدنی به مطالعه و پیگیری نیاز دارد و قوم گرایی و تعصب قومی و مذهبی بزرگ ترین آسیب در برابر تشکیل تمدن اسلامی نوین است.

 

** ایجاد یک رسانه برای معرفی تمدن اسلامی

«ظهیر الحمیدی» از اندیشمندان عراق گفت: جهان اسلام به دلیل وجود توطئه ها، در وضع آشفته ای قرار دارد و اگر کانال های ماهواره ای سنی و شیعه را که از سوی دشمنان اسلام حمایت می شوند، در نظر بگیریم، به فتنه های داخلی جهان اسلام پی می بریم.

 

این پژوهشگر عراقی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که در کنار مساله فلسطین ایستاده است اما متاسفانه کشورهای عربی و اسلامی به جای قدردانی از این حرکت، با توطئه افکنی استکبار در حال تضعیف ایرانند.

 

وی افزود: باید یک رسانه واحد برای معرفی تمدن اسلامی با دربرگیری همه مذاهب اسلامی شکل گیرد و یک شبکه مشترک تلویزیونی و رسانه ای برای معرفی فرهنگ و تمدن اسلامی راه اندازی شود و امت اسلامی دیدگاه جهانی داشته باشد.

 

** لزوم نگاه فرامذهبی 

ماموستا سیدحسن قیصریان از علمای برجسته اهل سنت منطقه کردستان، گفت: تعصب مذهبی موجب تفرقه در بین صفوف مسلمانان شده و تنها راهکار برای رفع این مشکل، مطالعه پیروان مذاهب اسلامی درباره باورها و افکار همدیگر است.

 

ماموستا لقمان محمدیان از اندیشمندان و علمای اهل سنت غرب ایران، نیز بر نگاه فرامذهبی از سوی علمای مسلمان تاکید کرد و گفت: رسیدن به مدینه فاضله و تحقق تمدن نوین اسلامی با امنیت و درک متقابل میسر می شود و باید به این مهم توجه کنیم که ارزش های اسلامی زمینه ساز تشکیل برترین تمدن است.

 

** اولویت نقش خانواده 

«سید محمد خطیب» از عراق، گفت: نقش خانواده در ایجاد تمدن اسلامی باید در اولویت باشد و جمهوری اسلامی ایران تجربه خوبی برای تقویت حضور خانواده ها و نقش آفرینی آنها دارد و امیدواریم کشورهای مختلف اسلامی از تجربیات و موفقیت های ایران استفاده کنند.

 

«عباس علی شاملی» از پژوهشگران لبنانی، نیز در این کمیسیون به احیای تفکر اسلامی با تاسی از تفکرات علامه صدر پرداخت.

 

وی گفت: باید علمای اهل سنت و اهل تشیع با آگاهی و مطالعه أفکار و اندیشه های همدیگر برای تقویت پایه های وحدت در جامعه اسلامی تلاش کنند.

 

** عوامل تضعیف تمدن اسلامی را شناسایی کنیم

«تاج الدین هلالی» مفتی پیشین استرالیا گفت: متاسفانه هویت ما در بخش تمدن با توجه به صاحبان فکر و اندیشه اختلاف هایی دارد و این مشکل از فقدان درک متقابل سرچشمه می گیرد.

 

وی افزود: طرح دشمنان با شکست داعش شکست خورد و به بن بست رسید و ستاره آنها افول کرد و این امر غنای تمدن و ارزش های متقن اسلامی را نشان می دهد که خدشه ناپذیر است.

 

به گفته وی، از آنجا که اسلام دین اعتدال است باید عوامل تضعیف تمدن اسلامی را شناسایی و برای مقابله با این عوامل تلاش کنیم.

 

کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی همه ساله به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تشکیل می شود.

کنفرانس امسال با شعار «وحدت و الزامات تمدن نوین اسلامی» از سه شنبه با سخنرانی رییس جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و امشب با صدور بیانیه ای در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما پایان می یابد.

 

 

 

 

 

  • 13
  • 5
73%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
هیثم بن طارق آل سعید
بزرگمهر بختگان
صبا آذرپیک
یاشار سلطانی
زندگینامه امام زاده صالح
شاه نعمت الله ولی
نیلوفر اردلان
حمیدرضا آذرنگ
محمدعلی جمال زاده
بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش