به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، این دستگاه که برای کار کردن باید در معرض نور خورشید قرار گیرد، دارای دو محفظه است که توسط یک غشا از یکدیگر جدا شده اند. هوا در یک محفظه پالایش می شود و آلاینده ها در محفظه دیگر به گاز هیدروژن تبدیل می شوند.
'سامی وربروگن' استاد دانشگاه آنتورپ در بلژیک در یک بیانیه خبری گفت: گاز هیدروژن تولیدی را می توان برای استفاده به عنوان سوخت، ذخیره کرد؛ برای مثال این کار هم اکنون در برخی اتوبوس هایی که با گاز هیدروژن کار می کنند، انجام می شود.
جدیدترین و ضروری ترین بخش این دستگاه غشای آن است که از ترکیبی از مواد خاص نانویی ساخته شده است.
وربروگن گفت: این کاتالیست ها قادر به تولید گاز هیدروژن و تجزیه آلاینده های هوا هستند. در گذشته این سلول ها اغلب برای استخراج هیدروژن از آب مورد استفاده قرار می گرفتند اما اکنون ما متوجه شدیم که این کار در مورد هوای آلوده نیز میسر و حتی موثرتر است.
محققان می گویند دستگاه آنها همانند یک پنل خورشیدی عمل می کند به طوری که هر دو از نور خورشید برای ایجاد واکنش های شیمیایی تولید کننده انرژی استفاده می کنند.
این محققان اکنون سرگرم فعالیت در زمینه انبوه سازی فناوری خود برای مصارف صنعتی هستند. آنها همچنین درصدد تقویت کارایی این دستگاه هستند.
جزئیات این دستگاه در مجله ChemSusChem منتشر شده است.
- 18
- 5