جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۴۲ - ۲۴ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۶۴۵۰
اختراعات و پژوهش های علمی

قطعات الکترونیک چطور خاصیت کشسانی می یابند؟

خاصیت کشسانی قطعات الکترونیک,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهش

قطعات و مدارهای الکترونیکی از دوران ابرکامپیوتر ۲۵ تنی انیاک با ابعاد ۶۳ متر مربعی اش که در سال ۱۹۵۶ میلادی پای به عرصه وجود گذاشت تا به امروز مسیری طولانی را طی کرده اند. اما با وجود دستاوردهای فوق العاده ی دانشمندان در کوچک سازی کامپیوترها، حتی ظریف ترین نمونه های تولیدی آنها نیز با موادی سخت و محکم ساخته شدند که عموما فاقد کمترین انعطاف پذیری بودند.

 

در سال های اخیر، پیشرفت های زیادی در زمینه تکنولوژی شکل گرفت و علم متالوژی و تکنیک های تولیدی به نقطه ای رسید که استفاده از مدارها و قطعات کشسان در دستگاه های پزشکی، لباس های هوشمند ورزشی و تجهیزات دریافت انرژی خورشیدی را ممکن ساخت.

 

به لطف همین پیشرفت ها، محققان مختلف به روش های گوناگونی برای ساخت تجهیزات الکترونیکی کشسان دست پیدا کردند که در ادامه برخی از آنها را با شما به اشتراک می گذاریم.

 

دانشگاه Purdue

 

خاصیت کشسانی قطعات الکترونیک,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهش

 

مهندسان دانشگاه Purdue اما با کمک نوعی چرخ خیاطی ابتدایی و سیم های معمولی، تکنیک نه چندان پیشرفته ای را ابداع کردند تا محصولی به نام «اتصالات فوق کشسان» بسازند که می توانست تا پانصد درصد طول اولیه اش کش آمده و سپس به ابعاد اولیه اش برگردد.

 

برای این منظور دانشمندان نوعی نخ حلال در آب را درون چرخ قرار داده تا با کمک آن سیم را به صورت زیگ زاگ در آوردند. از آنجا که نمی توان به سادگی سیم را به مواد پلاستیکی دوخت دانشمندان تکنیکی را ابداع کردند تا در مقابل سیم مورد بحث را به صفحه ای از پلی اتیلن ترفتالات متصل کنند (از این ماده در ساخت پروژکتورها مورد استفاده در کلاس های درس استفاده می گردد).

 

بعد از آنکه سیم به صفحات متصل شد نوعی ماده الاستومر لاستیکی روی صفحه ریخته می شود تا همزمان با تغییر شکلش به حالت جامد سیم را در بربگیرد. در ادامه نیز دانشمندان آب گرم را به روز سطح ریختند تا نخ حل شده و صفحه پلی اتیلن از ماده لاستیکی که سیم را نگه می دارد جدا شود.

 

دانشگاه Drexel

خاصیت کشسانی قطعات الکترونیک,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهش

در دانشگاه Drexel نیز تیمی از مهندسان و طراحانی نوعی کمربند نرم و انعطاف پذیر را تولید کردند که حول شکم مادران باردار کش می آمد و می توانست انقباضات رحمی آنها را تشخیص دهد. دانشمندان برای ساخت این کمربند فولاد ضد زنگ یا رشته های نقره را به مرکز آن وصله کرده بودند که در اصل نقش نوعی آنتن را ایفا می نمودند و سیگنال ها را از یک تگ RFID که به پارچه دوخته شده بود به یک پایگاه اصلی انتقال می دادند. همزمان با کش آمدن کمربند همراه با انقباضات بدن مادر فرکانس هریک از امواج رادیویی هم تغییر می کرد و امکان اندازه گیری انقباضات فراهم می شد.

 

دانشگاه ایلینوی

دانشمندان متالوژی دانشگاه ایلینوی آمریکا نیز دو روش برای ساخت مدارهای کشسان با کمک سیلیکون پیدا کردند که در اصل ماده ای سخت است.

 

در روش اول آنها باید سیلیکون را به ضخامت تنها ۱۰۰ نانومتر برش می دادند و سپس آن را روی ماده لاستیکی که پیشتر کش آمده بود قرار میدادند. وقتی لاستیک جمع می شد سیلیکون هم خم می شد اما نمی شکست و از آن به بعد می شد آن را به هر جهتی کشید و همزمان خواص رسانایی اش را هم حفظ نمود.

 

خاصیت کشسانی قطعات الکترونیک,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهش

در روش دوم که به آن روش سیلیکون-جزیره گفته می شد قطعات مربعی کوچک از سیلیکون با برش های منعطفی از سیم های فلزی که قابلیت کشیده شدن و خم شدن داشتند به یکدیگر متصل می گردید.

 

همان تیم از محققان که پیشتر اشاره کردیم موفق شدند محصولی را بسازند که می توانست عنوان نخستین باتری قابل شارژ و کشسان لیتیومی یونی دنیا را به خود اختصاص دهد. آنها این باتری را با قرار دادن صفحات منعطفی از کاتد لیتیوک کبالت دی اکسید و آنود لیتیوم تیتانیوم اکسید بین لاستیک های سیلیکونی نرم توسعه دادند.

 

خاصیت کشسانی قطعات الکترونیک,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهش

دانشگاه کالیفرنیا

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در سندیگو نیز هم اکنون روی ساخت دستگاه هایی کار می کنند که در سطح مولکولی کشسان هستند و برای این منظور تلاش دارند ساختار مولکولی پلیمرها را اصلاح کرده تا مواد لاستیکی نیمه رسانا از آن بسازند.

 

دانشگاه میشیگان

و در انتها به دانشگاه میشیگان می رسیم که تیمی از محققان در آن نانوذراتی از طلا را درون پلی اورتانکار گذاشتند و ماده ای ساختند که حتی با کشیده شدن شش برابری نسبت به طول اولیه اش هم باز رسانا می ماند.

 

 

 

 

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش