دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۰۳ - ۱۹ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۵۰۴۲
اختراعات و پژوهش های علمی

فناوری خورشیدی از تولید تا مصرف-۵

این خانه ها انرژی مثبت دارند/ سرپناهی از جنس خورشید

ساختمان های خورشیدی,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهش
با توجه به فراگیر شدن روند استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و معماری خورشیدی نمونه های متعددی از ساختمان هایی در سراسر جهان ساخته شده اند که انرژی خود را از نور خورشید تامین می کنند.

به گزارش مهر، یک دهه قبل کسی تصور نمی کرد استفاده از پنل های خورشیدی برای تامین انرژی مورد نیاز ساختمان به چنین روند عظیمی تبدیل شود. در ابتدا بیشتر اوقات از پنل های خورشیدی برای خانه هایی در مناطق دورافتاده استفاده می شد. اما با گسترش فناوری های خورشیدی و پیشرفت فناوری های مربوط به تولید پنل ها، اکنون بسیاری از سازه های شهری نیز با پنل های خورشیدی ساخته می شوند.

 

این ساختمان ها از انتشار گازهای گلخانه ای کم می کنند و برخی از این سازه ها ظرفیت عظیمی برای تولید برق دارند. علاوه بر تامین نیازهای خود، باقیمانده برق تولیدی را به شبکه توزیع منتقل می کنند.

 

درهمین راستا شیوه خاصی از معماری شکل گرفته که «معماری خورشیدی» نام گرفته است. در این شیوه ساختمان با در نظر گرفتن انرژی خورشید به عنوان یک منبع تجدیدپذیر برای تامین برق  ساخته می شود. در این نوع معماری استفاده از پنل های خورشیدی روی سقف سازه مرسوم است و بخشی عظیم یا تمام برق مورد نیاز ساختمان به وسیله این انرژی تامین می شود.

 

با توجه به گسترده شدن روند استفاده از انرژی خورشیدی در ساخت خانه ها در اینجا به برخی از پروژه های جالب ساختمان های خورشیدی اشاره می کنیم:

 

نخستین ساختمان انرژی صفر اونتاریو

شهر بندری «هامیلتون» در کانادا واقع در ایالت اونتاریو نخستین ساختمان «انرژی صفر» خود را افتتاح کرده است. این ساختمان به نام Joyce Centre for Partnership and Innovation در کالج  «موهاک» ساخته شده است. این ساختمان خورشیدی بزرگترین ساختمان اداری «انرژی صفر» در کانادا است. این سازه با بودجه ۵۴ میلیون دلار و در مساحت ۹۶ هزار فوت مکعب ساخته شده است. در این ساختمان برق مورد نیاز کلاس های درسی و آزمایشگاه ها همه با انرژی خورشیدی تامین می شوند.   

 

برق مورد نیاز ساختمان مذکور با ۲ هزار پنل خورشیدی تامین می شود که روی بال های بالای طبقه چهارم ساختمان نصب شده اند. علاوه برپنل های خورشیدی در این سازه ۲۸ چاه زمین گرمایی، یک سیستم جمع آوری آب باران با قابلیت ذخیره ۳۴۲ هزار لیتر  آب قرار دارد.

 

ساختمان های خورشیدی,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهش

 

جزیره خورشیدی در مالدیو

 شرکت طراحی CAA Architectcts برای طراحی یک ساختمان نوآورانه که از انرژی های پاک استفاده می کند برنده مسابقه «توسعه منطقه تجاری فروگاه  مالدیو» شده است. این طرح برای توسعه قسمت شرقی جزیره Hulhumale ارائه شده است.

 

 طرح مذکور با الهام از طبیعت، اقیانوس را به شهر متصل می کند. سقف سازه های این طرح با گیاهان و پنل های خورشیدی پوشیده شده است. این پنل ها می توانند تمام انرژی مورد نیاز سازه را تولید کنند.

 

این طرح توسط شرکت «Beijing Urban Construction Group Co» با همکاری دولت مرکزی مالدیو ساخته می شود و نمونه ای از شهرهای حافظ محیط زیست است. گرمایش جهانی و افزایش سطح دریا از نگرانی های اصلی ساکنان مالدیو به حساب می آیند. در راستای این نگرانی ها ساختمان های این پروژه مجهز به سیستم های تولید انرژی هستند تا از اتکا به سوخت های فسیلی در جزیره کاسته شود.

 

 پنل های خورشیدی روی سقف ساختمان ها و سازه های خیابان ها نصب می شود. علاوه بر آن این پروژه از انرژی امواج نیز استفاده می کند. به این ترتیب انرژی خورشیدی و امواج بیش از ۷۰ درصد برق مورد نیاز پروژه را تامین می کنند. این طرح در ۲۰۲۱ میلادی تکمیل می شود.

 

ساختمان های خورشیدی,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهش

 

خانه روستایی خورشیدی در هلند

به تازگی در منطقه Rijssen هلند یک خانه خورشیدی ساخته شده که طراحی نوین و بسیار کارآمد دارد. این طرح با الهام از مناطق روستایی ساخته شده است. خانه مذکور Erve BE نام دارد و تمام برق مورد نیاز آن با انرژی خورشیدی تامین می شود.

 

این خانه خورشیدی شامل یک ساختمان اصلی و دو واحد کوچک تر است. یکی از مهمترین شاخصه های این ساختمان طراحی کف و سقف آن است که به نظر می رسد با محیط درهم آمیخته اند. این ساختمان برای کاهش استفاده از انرژی روی یک چارچوب از جنس الوار ساخته شده و عایق بندی محکمی دارد. همچنین یک سیستم مخفی پنل های خورشیدی به تامین برق خانه کمک می کند.

 

ساختمان های خورشیدی,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهش

 

مهمانخانه خورشیدی در سن دیگو

مهمانخانه ای در ساحل مون لایت در نزدیکی سن دیگو طرح تازه ای دارد. این مهمانخانه با توجه به استانداردهای WELL Building ساخته شده و روی بهبود سلامت مهمانان متمرکز است.

 

این مهمانخانه از مصالح و چوب های بازیافتی ساخته شده است. همچنین پنل های خورشیدی بیش از ۹۰ درصد الکتریسیته مورد نیاز ساختمان را تامین می کنند. در این سازه از سیستم های فیلتر قدرتمند آب و هوا استفاده شده است.

 

ساختمان های خورشیدی,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهش

 

 بازسازی خانه خورشیدی برای افراد بی خانمان

 بخش خدمات منابع انسانی کمبریج با همکاری شرکت HMFH Architects به تازگی با همکاری یکدیگر یک خانه قدیمی را بازسازی کرده اند. این خانه متعلق به قرن نوزدهم، قرار بود تخریب شود اما اکنون مسکنی ایمن شده که در آن به حفظ محیط زیست توجه شده است.

 

این سازه در سال ۱۸۸۵ میلادی ساخته شد اما در گذر زمان فرسوده شد. شهرداری سن دیگو این ساختمان را خرید و با تغییراتی در داخل خانه آن را به ۱۰ واحد تقسیم کرد. این مسکن به طور موقت در اختیار افراد نیازمند قرار می گیرد  و هر واحد آن دارای حمام و دستشویی جداگانه برای یک خانواده ۴ نفره است. هر طبقه یک آشپزخانه و اتاق ناهارخوری دارد که ساکنان می توانند به طور اشتراکی از آن استفاده کنند.

 

طرح این ساختمان حافظ محیط زیست است. درهمین راستا روی سقف آن پنل های خورشیدی نصب شده تا الکتریسیته مورد نیاز خانه تامین شود. علاوه بر آن از سیستم های مخصوص برای کاهش نیازهای سرمایشی و گرمایشی استفاده شده است.

 

ساختمان های خورشیدی,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهش

 

کارخانه خورشیدی بازسازی شده در سریلانکا

گواهینامه Passive House یکی از مهمترین استانداردهای معماری مبتنی بر مصرف کم انرژی است. مرکز «استار اینوویشن» در سریلانکا نیز با توجه به مقررات این گواهینامه ساخته شده است.

 

یک شرکت معماری نیویورکی این سازه خورشیدی را ساخته است. این پروژه در اصل یک ساختمان قدیمی است که به یک واحد تولیدی با گواهینامه Passive House تبدیل شده است. در حال حاضر فقط دو کارخانه در جهان با این استاندارد تولید شده اند. این سازه ۲۵ درصد کمتر انرژی مصرف می کند.

 

ساختمان های خورشیدی,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهش

 

مدرسه خورشیدی در کپنهاگ

به تازگی از طرح اولیه مدرسه ای در کپنهاگ رونمایی شده است. این مدرسه در زمینی به مساحت ۹۸۱۹ مترمربع ساخته می شود و به کودکان برداشت محصول و آشپزی را آموزش می دهد. روی سقف این مدرسه یک باغچه ساخته شده است. علاوه بر آن پنل های خورشیدی و طیفی از فناوری های صرفه جویی در مصرف انرژی نیز در آن به کار می رود.

 

فضای داخلی و خارج این مدرسه طوری طراحی شده اند که با یکدیگر در ارتباط باشند. این سازه با توجه به قوانین صرفه جویی در مصرف انرژی دانمارک ساخته می شود و به همین دلیل در آن از سیستم تهویه طبیعی، نورپردازی با نور طبیعی و عایق بندی عمیق استفاده شده است.

 

ساختمان های خورشیدی,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهش

 

احداث دومین ساختمان اداری انرژی مثبت دنیا در نروژ

 یک ساختمان اداری در نروژ بازسازی شده که می تواند بیش از مصرف خود انرژی تولید کند. ساختمان Powerhouse Kjørbo نزدیک اسلو قرار دارد. این نخستین ساختمان انرژی مثبت نروژ است. همچنین نخستین ساختمان انرژی مثبت بازسازی شده در جهان به حساب می آید.

 

Powerhouse Kjørbo کنسرسیومی در شرکت ها است که ساختمان های انرژی مثبت می سازد. ساختمان انرژی مثبت، سازه ای است که انرژی که پس از ساخت و در مرحله عملیاتی  تولید می کند بیش از مقداری است که برای تولید مصالح و ساخت آن به کاررفته است.

 

این سازه در حقیقت دو ساختمان با مساحت های ۲۶۰۰ مترمربع است که در Bærum ساخته شده است. مصرف انرژی ساختمان قبل از بازسازی حدود ۶۵۰ هزار کیلووات برساعت در سال بود. اما پس از بازسازی پیش بینی می شود انرژی مورد نیاز آن سالانه ۱۰۰ هزار کیلووات برساعت کاهش یابد.

 

انرژی سازه به وسیله پنل های خورشیدی تامین می شود که طبق تخمین ها می توانند سالانه بیش از ۲۰۰ هزار کیلووات ساعت برق تولید کنند. همچنین مازاد برق به شبکه توزیع ارسال می شود. از سوی دیگر هدر رفت گرما نیز در ساختمان کاهش می یابد.

 

ساختمان های خورشیدی,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهش

 

مهدکودک با ۱۱۰۰ پنل خورشیدی در سوئیس

در سوئیس یک مدرسه و مهدکودک با الوارهای چوبی ساخته شده که از محیط زیست حفاظت می کند. شرکت معماری Skop این سازه را طراحی کرده است. مدرسه مذکور در منطقه ای مسکونی ساخته شده  و با وجود ۱۱۰۰ پنل خورشیدی می تواند برق مورد نیاز مدرسه و حتی ۵۰ خانوار اضافی را تامین کند.

 

ساختمان های خورشیدی,اخبار علمی,خبرهای علمی,اختراعات و پژوهش

 

 

  • 12
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش