«فیلیپ آلستون» گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه فقر شدید در حقوق بشر در جریان یک کنفرانس در ژنو سوییس اعلام کرد که تغییرات اوضاع اقلیمی تاثیر عمیقی بر حقوق بشر خواهد داشت زیرا تنها افراد ثروتمند میتوانند از خود در برابر بدترین اثرات ناشی از تغییر اوضاع اقلیمی محافظت کنند.
وی خاطرنشان کرد که حتی گرمایش ۳۴ درجه فارنهایتی دمای هوا تا سال ۲۱۰۰ باعث افزایش بیش از حد دما در بسیاری از مناطق جهان می شود و جمعیت محروم جهان را با ناامنی غذایی، از دست دادن درآمد و بدتر شدن وضعیت سلامتی تهدید میکند. این موضوع باعث میشود که افراد بسیاری مجبور به انتخاب گزینهای از میان گرسنگی و مهاجرت شوند.
آلستون در بیانیهای عنوان کرد: از بدِ حادثه درحالیکه مردم کشورهای فقیر تنها مسئول بخش کوچکی از انتشار گازهای گلخانهای در جهان هستند اما بیشترین اثرات تغییر اوضاع اقلیمی متوجه آنها خواهد بود و این افراد حداقل توانایی را برای محافظت از خود دارند. ما با یک سناریوی «آپارتاید اقلیمی» روبرو هستیم که در آن کشورهای ثروتمند با پرداخت پول از گرم شدن بیش از حد، گرسنگی و درگیری فرار میکنند اما دیگران باید رنج ببرند.
آلستون گفت: این عدم تعادل اقتصادی موجب به چالش کشیدن توسعه و مراقبتهای بهداشتی در سراسر جهان میشود.
وی افزود: تغییر اوضاع اقلیمی جهان به خنثی شدن پیشرفتهای دست کم ۵۰ سال گذشته در زمینه توسعه، بهداشت جهانی و کاهش فقر را تهدید می کند. تغییر اوضاع اقلیمی جهان میتواند بیش از ۱۲۰ میلیون نفر دیگر را تا سال ۲۰۳۰ در فقر قرار دهد و بیشترین تاثیر را در کشورهای فقیر، مناطق و مکانهایی خواهد داشت که افراد فقیر در آن زندگی و کار میکنند.
این کارشناس سازمان ملل خاطرنشان کرد: تغییر اوضاع اقلیمی همچنین به شیوههای گوناگون بر جنسیتها نیز تاثیر خواهد گذاشت و زنان و دختران را آسیبپذیرتر میسازد.
- 9
- 3