به گزارش ایسنا، دکتر بهرامی امروز، ۱۵ مهرماه در "گردهمایی شرکتکنندگان در مسابقه دانشجویی ماهواره مکعب ایرانی" که همزمان با هفته جهانی فضا و با هدف آشنایی تیمها با مفاهیم کارآفرینی در حوزه فضایی و بهمنظور ترویج و توسعه هر چه بیشتر علوم و فناوری فضایی در میان دانشجویان و علاقهمندان برگزار شد، با تاکید بر اهمیت هفته جهانی فضا گفت: از کشورهای مختلف گزارشی از فعالیت کشورها در پایگاه انجمن هفته جهانی فضا قرار میگیرد که انشاءالله امسال گزارش با کیفیتتری از ایران ارائه میشود.
همکاری ۱۷ مرکز مختلف در کشور برای هفته جهانی فضا
وی با اشاره به همکاری ۱۷ مرکز مختلف در کشور از جمله دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی، سازمان مدیریت بحران، سازمان هواشناسی، سازمان جغرافیایی یا ادارات کل آموزش و پرورش شهرستانها، در برنامه هفته جهانی فضا اظهار کرد: نگهداشتن این پتانسیل از فعالیتها در طول سال کار آسانی نیست و فعالیت موثر در هفته جهانی فضا برای اجرای بهتر برنامههای سالیانه، اثرگذار است.
رئیس سازمان فضایی در ادامه سخنان خود به مسابقه ماهوارههای مکعبی اشاره کرد و افزود: در بهمن ۱۳۹۴ در مراسم روز فناوری فضایی در خدمت ریاست جمهوری، برگزاری این مسابقه اعلام و کار آغاز شد.
بهرامی، آیندهنگری را از ویژگیهای بارز پروژه ماهوارههای مکعبی دانست و گفت: امروز همه چیز در حال کوچک شدن است و نیاز است به دلیل هزینههای بالای پرتاب، وزن را کم کرده و به سیستمهای کموزن توجه کنیم.
رئیس سازمان فضایی به مأموریتهای پروژه ماهوارههای مکعبی اشاره کرد و افزود: پروژه تهیه و آمادهسازی مأموریتهای این ماهوارهها را «تاسواره» نامیده ایم.
تقویت نوآوری و خلاقیت با مسابقه ماهوارههای مکعبی
وی با اشاره به اینکه دبیر این مسابقه مهندس سرادقی، معاون توسعه فناوری فضایی سازمان فضایی است، گفت: باید باشگاهی درست شود که همه کسانی که در این مسابقه شرکت میکنند، دورهم جمع بمانند.
رئیس سازمان فضایی اظهار کرد: امیدواریم با ورود به مسابقه ماهوارههای مکعبی، نوآوری و خلاقیت تقویت شود.
وی با اشاره به اینکه ۲۱ تیم در این مسابقه شرکت کردهاند، ادامه داد: حساسیتی برای شرکت در مسابقه وجود ندارد و توانمندی تیمها بر مبنای تخصص و علاقه سنجیده میشود.
لزوم همکاریهای تیمی و بین تیمی در شرکتکنندگان مسابقه ماهوارههای مکعبی
بهرامی به زمانبری و هزینههای بالای این طرح اشاره کرد و گفت: تیمهای شرکتکننده باید توانمندی همکاریهای تیمی را داشته باشند، چراکه اگر کار فقط به یک تیم واگذار شود، زمانبر است و در حالیکه با تقسیم کار و افزایش توانمندی همکاری بین تیمی کار سریعتر پیشرفت کرده و مکانیزم همکاری برای پیشبرد هدف ملی و جهانی شکل میگیرد.
رئیس سازمان فضایی ایران تاکید کرد: لازم است نگاه همکاریهای بینالمللی با حفظ منافع خودمان به فعالیتهای حوزه فضایی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: تلاش شده است بنیاد ملی نخبگان از این پروژه حمایت کند که محدودیتهایی داشتهاند و البته سعی شده است این محدودیتها کم شود تا شرکتکنندگان از مزایای بنیاد ملی نخبگان استفاده کنند که نشان از اهمیت بالای این پروژه دارد.
ماهوارههای مکعبی از برنامههای رسمی اپسکو
بهرامی به مذاکره با اپسکو اشاره کرد و افزود: پیشنهاد کردهایم که این پروژه ماهوارههای مکعبی جزء پروژههای اپسکو باشد که پذیرفته شد و کشور میزبان که چین است در مرحلهای وارد پرتاب میشود که از سال ۲۰۲۰ عملاً این اتفاق میافتد و در زمره برنامههای رسمی اپسکو قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه برای پرتاب این ماهوارهها با پرتابگرهای داخلی صحبت کردهایم، افزود: تلاش میکنیم که پرتاب انجام شود؛ ما به عنوان بخش فضایی کشور، پرتاب را بخشی از توسعه و تعالی فضایی کشور میدانیم، اما در خارج از سازمان، برخی آن را تنها دستاورد میدانند که این نگاه باید اصلاح شود.
- 13
- 1