سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۴۰۰۱۸

پرورش اردک : چگونه اردک ها را مانند حرفه ای ها پرورش دهیم

نحوه پرورش اردک,اصول نگهداری و پرورش اردک,روش پرورش اردکنحوه پرورش اردک
عصر ما عصر کارآفرینی است و بسیاری از افراد با فعالیت در این زمینه و شروع کسب و کار توانسته اند به درآمدهای فوق العاده ای دست پیدا کنند. یکی از روش های کسب درآمد حتی برای کسانی که در منزل هستند پرورش اردک است که می تواند درآمد ۱ تا ۳ میلیونی را داشته باشد.

اردک:

اردک یا مرغابی گونه ای از پرندگان است که بدون شک همه در دوران کودکی خاطراتی را با آنها داریم. خصلت این پرنده آب دوست بودن او است که سبب شده در اکثر مناطق کره زمین به جز مناطق سرد مانند قطب زندگی کند. اردک ها در نزدیکی آب زندگی می کنند و از ماهرترین موجودات پرنده شناگر محسوب می شوند، از طرفی آنها را می توان در دشت و مراتع سرسبز و چراگاه ها نیز نگه داری کرد.

تغذیه اردک های از انواع حشرات و گیاهان است یا به عبارتی همه چیزخوار هستند، جوجه اردک ها بعد از خارج شدن از تخم می توانند بدون غذا تا ۲۴ ساعت زنده بمانند زیرا دارای ذخیره غذایی هستند.

گوشت اردک خوراکی است و بدبو و بد طعم نیست، البته این موضوع بستگی به نحوه مدیریت و تغذیه پرنده نیز دارد؛ به طوری که با تغذیه اصولی طیور گوشت اردک می تواند لذیذ و نزدیک به گوشت شکاری باشد. تخم اردک نیز مصرف خوراکی دارد که در کشور ما چندان رایج نیست، به همین دلیل در ایران اردک تخم گذار را برای پرورش انتخاب نمی کنند بلکه اردک هایی با نژادهای گوشتی یا بومی را پرورش می دهند. 

پرورش اردک خانگی,پرورش اردک و غاز,راهنمای پرورش اردک گوشتیپرورش اردک های همه چیز خوار

در مورد نژادهای مختلف اردک باید اشاره کرد در گروه های؛ گوشتی، تخمگذار، دو منظوره ای و زینتی طبقه بندی می شوند.

از جمله نژادهای مهم گوشتی اردک می توان به؛ اردک پکین یا پکن (چینی)، اسرائیلی یا روسی یا مسکویی، آیلسبوری و آنکونا اشاره کرد که این نژاد اردک ها همگی اهلی بوده و مانند اردک بومی می توان آنها را در منزل نیز پرورش داد و نگه داری کرد.

از جمله نژادهای تخم گذار نیز می توان به رانر ، هندی، خال دار انگلیسی و کمپل خاکی اشاره کرد، همچنین باید گفت اردک ماندارین یکی از معروف ترین نژادهای زینتی این پرنده محسوب می شود.

پرورش اردک: 

پرورش اردک اهلی در منزل:

بسیاری از روستاییان و افرادی که در شهرهای کوچک زندگی می کنند؛ به سبب دسترسی به آب راه ها و مکان هایی برای برطرف کردن نیازهای تغذیه ای؛ شروع به پرورش و نگهداری از اردک اهلی می کنند. این محیط ها می توانند محل مناسبی برای نگهداری از این حیوان باشند، با استفاده از پرورش اردک و فروش آنها در بازار می توان به سود و درآمد مناسبی دست پیدا کرد.

برای پرورش اردک در خانه می توان چند جوجه اردک خریداری کرد و مکانی مانند؛ اتاق یا زیرزمین را به آنها اختصاص داد. نکته این که باید در این زمینه به آن توجه کرد تهویه مناسب اتاق است، همچنین باید مکان نگه داری به شکل مداوم تمیز شود تا از بروز هرگونه آلودگی و بیماری پیشگیری کنید. همانطور که اشاره شد اردک های سرما گریز هستند به همین دلیل در فصول سرد باید به فکر تامین گرمایش محیط هم باشید. برای تغذیه اردک ها نیز می توانید از موادی مانند؛ برنج، سبوس برنج، پودر ذرت، ویتامین ها، مکمل غذایی اردک، کرم و... استفاده کنید.

اردک های همه چیز خوار,پرورش اردک,عکس پرورش اردکپرورش اردک در خانه

پرورش صنعتی اردک:

این روش از پرورش اردک نسبت به روش خانگی درآمد زایی و سود بیشتری خواهد داشت، البته در مقابل هم برای انجام آن به تجهیزات و لوازم بیشتر و بزرگتری نیاز خواهیم داشت از قبیل؛ دستگاه جوجه کشی و دیگر لوازم صنعتی. برای شروع به کار پرورش اردک به روش صنعتی می توان به یکی ۳ روش زیر عمل کرد:

نگهداری از اردک در فضای باز:

برای اجرای این روش لازم است جوجه اردک ها را به مدت ۲ هفته در داخل سالن و سپس به آب بند ها و یا شالیزار منتقل کنید. نباید فراموش کنید که پرورش اردک در فضای باز نیاز دارد که برای هر اردک به ابعاد یک متر مربع، محدوده در محل نگهداری و یا استخر وجود داشته باشد، البته بسیاری از کارشناسان و متخصصان معتقد هستند این پرندگان باید تا ۱ ماهگی در جای خشک بزرگ شوند، زیرا باید بدن از پر پوشیده شود سپس به آب راه یا شالیزار منتقل شوند.

راهنمای پرورش اردک گوشتی,پرورش اردک های همه چیز خوار,پرورش اردکپرورش اردک در فضای باز

پرورش اردک در فضای نیمه باز:

این روش پرورش نسبت به سایرین رایج تر و مرسوم تر است، برای این کار شما نیاز به یک سالن نگهداری و یک استخر دارید. استفاده از این روش به اردک این امکان را می دهد در زمان هایی به شنل بپردازد، البته اگر استخر مناسبی برای این کار دارید اقدام به پرورش به این روش کنید و با پرورش همزمان اردک و ماهی از هردوی آنها کسب سود کنید.

پرورش اردک گوشتی,پرورش اردک خانگی,پرورش اردک و غازپرورش اردک در فضای نیمه باز

نگهداری در فضای بسته:

در صورتی که می خواهید اردک را در آب و هوای سرد پروررش دهید می توانید از این روش استفاده کنید، در این حیطه نیزا به وسایلی از قبیل؛ قفس، نرده و یا بستر های پوشالی نیاز دارید، باید توجه داشته باشید اردک ها در این روش باید در قفس نگه داری شوند این کار می تواند آزادی عمل اردک را به دنبال داشته باشد که پیامد خوشایندی ندارد.

سالن پرورش اردک:

برای شروع به پرورش اردک در سالن باید به شرایط و ویژگی های سالن پرورش آگاهی کافی داشته باشید، باید توجه داشته باشید وجود یک استخر در کنار سالن می تواند در رشد اردک ها تاثیر مثبت گذارد و از طرفی روحیه آنها را شاداب تر می سازد. یکی از نکات مهم در نگهداری از پرندگان مختلف نه تنها اردک توجه به دما است، دمای سالن مورد نظر برای نگه داری از اردک باید بین ۲۸ تا ۳۲ درجه سانتی گراد باشد.

نکته مهم و قابل توجه دیگر عایق سازی درست و اصولی کف سالن است، بهتر است از موادی مانند؛ خرده چوب، پوشال و مواد دیگر برای پوشاندن هرچه بهتر کف سالن استفاده کنید تا دمای محل حالت ثابت داشته باشد و هوای سالن تحت تاثیر دمای بیرون قرار نگیرد. از طرفی استفاده از یک تهویه مناسب بسیار حائز اهمیت است، زیرا اردک نسبت به سایر پرندگان بوی بیشتری دارد، در نتیجه باید از تهویه مناسب و اصولی برای این سوله ها استفاده کرد.

اصول نگهداری و پرورش اردک,روش پرورش اردک,پرورش اردک گوشتیسالن های پرورش اردک

درآمدزایی از طریق پرورش اردک:

نگهداری و پرورش اردک به دلایلی نظیر؛ کم بودن احتمال بیماری، مقبولیت گوشت، سرعت رشد بالا، سهولت پرورش و تغذیه می تواند به خوبی گسترش پیدا کند، در صورتی که پرورش اصولی صورت بگیرد می توان ظرف مدت ۲ ماه وزن یک اردک را به ۲/۵ کیلوگرم رساند و در برخی نژادها هم می توان در دوره تخم گذاری به ۳۰۰ تخم نطفه دار یا تخم خوراکی دست پیدا کرد. در کشورهای اروپای شرقی و غربی ، آمریکا ، آسیا جنوب شرقی ، چین و هند پرورش اردک رونق دارد و سالانه بر وسعت آنها افزوده می شود.

در برخی مناطق ایران نیز می توان اقدام به پرورش اردک کرد، اما مناطق شمالی و پرباران به دلیل پرورش آزاد و تامین قسمت قابل توجهی از غذای آن ها از محیط مناطق مناسب تری برای پرورش اردک محسوب می شوند. اردک می تواند گرما و رطوبت بالای محیط را به راحتی تحمل کند و با داشتن لایه ضخیمی از چربی در زیر پوستش قادر است تا ۲۰ درجه سانتی گراد زیر صفر را تحمل کند. اردک ها از جمله پرندگان آب دوست هستند که در آب و هوای سرد زمستان تخمگذاری انجام می دهند.

مزایای نگهداری از اردک:

عدم وجود بیماری مشترک:

میان انسان و پرندگان بیماری های مشترک بسیار کمی وجود دارد، به همین دلیل با اطمینان بیشتر می توان محصولات آنها را استفاده کرد. 

چربی کم:

فرآورده های طیور چربی کمتری دارند بنابراین می توانند منبع غذایی خوبی برای انسان باشند.

سهولت هضم گوشت:

به دلیل ااینکه طیور وزن کمتری دارند، فشار کمتری هم به ماهیچه های آنها وارد می شود در نتیجه گوشت تردتر و قابل هضم تری دارند.

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش