جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۱۰۵۷

آموزش کاشت فلفل و شرایط مناسب برای این محصول

کاشت فلفل,زمان کاشت فلفل دلمه ای,کاشت فلفل دلمه ای در گلدانیکی از فاکتورهای مهم در کاشت فلفل در منطقه جدید، آب و هوا می باشد
بسیاری از افراد به کاشت فلفل و پرورش آن به خصوص فلفل های تند (چیلی) علاقه دارند. یکی از سبزیجات بسیار خوش طعم، فلفل میباشد که از آن تقریباً در تمامی غذاها و خوراک ها استفاده می کنیم و کاربرد فراوانی دارد.

همه چیز در مورد کاشت فلفل

کاشت فلفل در منزل مثل تهیه یک محصول ارگانیک و سالم است. فلفل ویتامین ث دارد و سبزی خوش طعمیست که در بسیاری از غذاها و سالاد ها مورد استفاده قرار گرفته و ارزش غذاییش را بالا می برد؛ علاوه بر این که ویتامین موجود در آنها برای درمان برخی از بیماریها مناسب است که از آن می توان به جلوگیری از سرماخوردگی و نیز در مان آفت اشاره کرد.

فلفل انواع مختلفی نظیر شیرین، تند، چیلی، سفید، زرد، نارنجی، قرمز، سبز، بنفش و حتی قهوه ای دارد. فلفل ها اندازه های بزرگ یا کوچک، کشیده و قلمی، چاق و گرد دارند. به طور کلی، خانواده فلفل ها بسیار وسیع و گسترده است و طرفداران بیشماری در سراسر دنیا دارند ولی به طور کلی، فلفل ها به دو دسته تند یا شیرین تقسیم می شوند. فلفل دلمه ای، بهترین نمونه فلفل شیرین است. ولی فلفل های دیگری نیز وجود دارند که شیرین هستند اما فلفل دلمه ای همیشه و در هر شرایطی شیرین است. کپسای سین( نوعی الکالوئید)،   دلیل تند بودن فلفل های چیلی است که در آن ها وجود دارد. ميزان تندی فلفل ها نیز با هم فرق دارد. به عنوان نمونه، در زمان کاشت فلفل توجه کنید که فلفل های قرمز نسبت به فلفل سبز بسیار تندتر  هستند.

روش کاشت فلفل در گلدان,کاشت فلفل,کاشت فلفل در آپارتمانفصل بهار زمان مناسبی برای کاشت فلفل دلمه ای می باشد

شرایط کاشت فلفل

* بهترین زمان کاشت فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای دربرابر سرما مانند گوجه فرنگی و بادمجان بسیار آسیب پذیر است به همین علت میتوان این محصول را در سبزی های فصل گرم دسته بندی کرد. فصل بهار زمان مناسبی برای کاشت فلفل دلمه ای می باشد. بهتر است این گیاه در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار گیرد بدین دلیل که کمبود نور سبب میشود که پژمرده شود.

* سازگاری محیطی فلفل

یکی از فاکتورهای مهم در کاشت فلفل در منطقه جدید، آب و هوا می باشد. رشد فلفل به طول فصل رشد و دمای متوسط آن بستگی دارد. در دماهای پائین تر از ۱۰ تا ۱۲ درجه سانتیگراد رشد گیاه متوقف می شود و در ۶ درجه سانتیگراد برگها از بین میروند و ریزش گلها اتفاق می افتد البته در دماهای بالاتر از ۳۵ درجه هم همین اتفاق می افتد. دمایی مناسب است که بین کم ترین و بيش ترین دما اختلاف زیادی نباشد. دمای روز ۲۵ تا ۲۸ درجه و دمای شب ۱۶ تا ۱۸ درجه مناسب است. فلفل های تند نسبت به فلفل های شیرین مقاومت بیشتری به دماهای بالاتر دارند.

کاشت فلفل دلمه ای در خانه,طرز کاشت فلفل در گلدان,کاشت فلفل۶ تا ۸ هفته پیش از کاشت فلفل ، باید بذر آن را در گلدانی کوچک در خانه بکارید

* کود دهی

بهتر است در ماه دو مرتبه برای تامین نیازهای گیاه دست بکار شوید. این مسأله مقاومت گیاه را به دنبال دارد. برای تامین نیازهای اساسی گیاه، یک کود ارگانیک گزینه ای مناسب به حساب می آید. برای بهره مندی از کود به شکل اصولی عمل کنید و باتوجه به دستور العمل ها میزان استفاده از آنرا در نظر داشته باشید. کودهای مایع برای کاشت فلفل نتیجه بهتری دارند.

* خاک مناسب

خاک مناسب برای کاشت فلفل، خاک های لوم شنی هستند که رطوبت را تا اندازه ای در خود نگه می دارند. فلفل نسبت به کودهای آلی و شیمیایی عکس‌العمل مثبت نشان می دهد. برای رشد آن  pHبین ۵/۶ تا ۵/۷ مناسب است؛ ولی در pH کم تر از ۵/۶ تا ۵/۵ هم بخوبی میتواند رشد کند و محصول دهد. فلفل pH کمی اسیدی را بهتر از گوجه فرنگی و بادمجان تحمل می کند. ولی میتوان با استفاده از آهک، خاک های کمی اسیدی را اصلاح نمود.

کاشت فلفل,کاشت فلفل دلمه ای,طریقه ی کاشت فلفلبستر مناسب برای کاشت فلفل، شن و ماسه حاوی کود کمپوست و پرلیت است

نحوه ی پرورش و کاشت فلفل

 فلفل را میتوانید به راحتی بخرید، ولی اگر خودتان دانه ی فلفل را بکارید علاوه بر این که انواع مختلفی از آنرا خواهید داشت، همینطور می توانید در هزینه هایتان صرفه جویی کنید. در فروردین ماه دانه های فلفل را بطور تک تک به عمق یک سانتیمتر در گلدان ۸ سانتی متری که خاک گلدان ان محتوی کود پوسیده و خاکبرگ می باشد بکارید و در محیط گرم خانه ، گلدان را نزدیک به دریچه شمالی قرار دهید. درجه حرارت مناسب برای کاشت فلفل در خانه ۱۸ درجه می باشد. وقتی نشا فلفل به ۱۳- ۱۵ سانتیمتر رسید سرشاخه ان را قطع نموده و به گلدان ۱۳ سانتی متری منتقل کنید و این گلدان نیز باید کود پوسیده و و پیت داشته باشد و گلدان را در اوایل مردادماه به محیط آزاد برده و در مدت کوتاهی میتوان آنرا به گلدان ۱۸ سانتی متری منتقل نمود.

گلدان را در محل آفتاب گیر قرار داده و بهتر است یک قیم ۱۰ سانتی متری سانتیمتری در مجاور بوته نصب شود و گیاه را به قیم تکیه دهید تا سنگینی محصول بیش از حد به بوته فشار نیاورد. در دوره ای که گیاه گل می دهد بهتر است که برگهای آنرا با غبار پوش مرطوب نمود تا موجبات تشکیل میوه تشدید گردد. در این مرحله از کاشت فلفل، بجای آبیاری با کود هر دو هفته یک بار مایع گلدان را تقویت نمایید. دانه ی فلفل برای رشد کردن ( به اندازه ای که بتوان آنرا جا به جا کرد و در جای دیگری کاشت) به ۸ الی ۱۰ هفته زمان نیاز دارد.

بعد از این که فلفل ها چند سری برگ دادند، میتوانید آنها را از محلی که تا الان در آن رشد کرده اند ، جا به جا کنید و به ظرف هایی که برای پرورش آن ها انتخاب نموده اید انتقال دهید و در ردیف هایی سه تایی ظرف ها را کنار هم بچینید. درصورت تمایل به کاشت فلفل زیاد، به ظرف های زیادی احتیاج دارید. ولی اگر تعداد فلفل هایی که می کارید کم باشد، میتوانید آنها را داخل لیوان پلاستیکی بگذارید و برای این که از زیرشان، آب اضافه خارج شود، باید انتهای لیوان را سوراخ کنید. بعد از این که هوا گرم شد، میتوانید فلفل ها را در باغچه بکارید. برعکس گوجه فرنگی، فلفل ها را میتوانید با فاصله ای نزدیک به هم یعنی ۷ سانتیمتر بکارید ولی در بعضی منابع فاصله ی مناسب را ۳۰ سانتیمتر می دانند.

روش کاشت فلفل,کاشت فلفل,طرز کاشت فلفل دلمه ایاز زمان کاشت فلفل در گلدان تا برداشت میوه‌ها، ۶۰ تا ۱۲۰ روز طول می‌کشد

پس از کاشت فلفل در زمان برداشت این محصول بهتر است که از دستکش استفاده نموده و بعد دست‎هایتان را خوب بشورید( در غیر اینصورت با برخورد دست با اعضای حساس بدن شدیداً احساس سوزش خواهید داشت). ماده‎ ای که سبب می ‎شود فلفل تند شود، کاپسایسین نام دارد. در تمامی میوه‎ ها این ماده پروتئینی وجود دارد ولی در اغلب مواقع در هسته آن ها متمرکز است.

کاپسایسین در آب قابل انحلال نیست، لذا نوشیدن آب برای رفع سوزش دهان ناشی از تندی فلفل کار بیهوده‎ ایست. برترین کار در این مواقع برای از بین بردن سوزش دهان نوشیدن شیر است( و یا هر نوشیدنی دیگری که دارای مواد چرب و یا الکل باشد). برای جدا کردن فلفل از ساقه گیاه، حتماً از قیچی استفاده کنید. پس از کاشت فلفل وقتی که زمان برداشتش رسید، آنرا از ساقه جدا کنید، در صورتیکه فلفل شما تند باشد و رنگ آن قرمز یا زرد باشد، صبر کنید رنگ آن بطور کامل تغییر کند تا آماده برداشت شود.

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 15
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش