پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۹۰۰۰۲۳

نحوه پرورش بلدرچین در منزل و نکاتی درخصوص آن

پرورش بلدرچین,پرورش بلدرچین در خانه,نکات پرورش بلدرچینپرورش بلدرچین اگر به صورت اصولی و جدی انجام شود، یک کار بسیار پر درآمد است
سالهاست که مردم به نگهداری و پرورش بلدرچین به صورت تفریحی و یا بعنوان شغل و محل درآمد علاقمند شده اند و با پرورش بلدرچین در خانه و فضاهای کوچک هر چند در تعداد کم در پی ایجاد کانال مالی برای کسب درآمد دوم و سوم هستند.

پرورش بلدرچین

بلدرچین پرنده ای با جثه ای کوچک است که قادر به پروازهای کوتاه و سریع است و مثل دیگر پرنده ها از دانه و حشره و سایر موجودات ریز تغذیه می کند، البته جالب است بدانید که گونه های ژاپنی و معمولی بلدرچین قادر به پرواز در مسافت های طولانی مدت هستند و برای پرورش بلدرچین احتیاج به قفس یا فضایی سر بسته می باشد.

بلدرچین ها نسبت به دیگر پرندگان از مقاومت بالایی در برابر بیماریها، سرما و گرما برخوردارند و در عرض شش هفته به یک پرنده بالغ تبدیل میشوند و میزان تخم گذاری این پرنده بیش از دیگر پرندگان است بطوریکه میزان تخم گذاری آن ها در سال به ۲۶۰ عدد می رسد. یعنی هفته ای ۴- ۵ بار تخم گذاری می کنند. سرعت رشد بالا و درصد تولید مثل بالای این پرنده، افراد زیادی را تشویق به پرورش این پرنده کرده است. چون در پرورش بلدرچین دوره بازگشت سرمایه سریع و نرخ سود پرورش بلدرچین بسیار بالاست. انواع اسیدهای آمینه کمیاب در گوشت این پرنده یافت می شود، گوشت بلدرچین منبع خوب نیاسین، فسفر، مس، روی، آهن، سلنیوم و غنی از ویتامین های گروه B  است که مجموع دارایی های غذایی گوشت این پرنده برای امراضی مانند آسم، تشنج، فشار خون، ضعف اعصاب و یا در مواردی ناراحتی های روانی، عقب افتادگی جسمی و همینطور بیخوابی داروی معجزه آسایی محسوب شود.

تخم بلدرچین در قیاس با تخم مرغ ۶ برابر ویتامین آ، ۷ برابر آهن و ۵ برابر فسفر دارد، به علت دارا بودن مواد مغذی فراوان در درمان کم خونی، سل، کاهش اضطراب، درمان ناتوانی جنسی و همینطور پس از اعمال جراحی به ویژه بعد از زایمان، بسیار مفید است. جالب است بدانید به علت این که پس از اعمال جراحی فعالیت های ترمیمی افزایش می یابد، مصرف این ماده غذایی توصیه می شود چون انرژی از دست رفته به بیمار بازمی گردد.

ویژگی های زیادی که این پرنده از قبیل تولید تخم به تعداد بالا، رشد سریع، جیره غذایی بسیار ارزان، تراکم تولید بالا در واحد سطح، سیستم ایمنی بالا در مقابل بعضی از بیماری های پرندگان، کم فاصله بودن در بین نسل ها، بلوغ زودهنگام و قیمت بالای گوشت و تخم بلدرچین در بازار و مخصوصا بازگشتن سریع سرمایه به تولید کننده، سبب شده تا علاقه مندان زیادی مانند کشاورزان و تولید کنندگان دست به پرورش بلدرچین بزنند.

طرح پرورش بلدرچین,پرورش بلدرچین,آموزش پرورش بلدرچین در خانهبرای پرورش بلدرچین در خانه ، اولین شرط مهم داشتن مکان است

آشنایی با نژادهای بلدرچین

نژادهای گوناگون بلدرچین برای پرورش بلدرچین عبارتند از: بلدرچین معمولی، بلدرچین ژاپنی، بلدرچین بریتانیایی، بلدرچین سفید انگلیسی، بلدرچین سفید آمریکایی، بلدرچین سینه سفید هندی، بلدرچین پوشالی، بلدرچین نیوزلندی، بلدرچین بارانی، بلدرچین هارلکوئین، بلدرچین قهوه ای، بلدرچین آبی، بلدرچین آبی آسمانی و ...

بیشترین نوع بلدرچینی که در ایران پرورش می یابند نژاد معمولی بلدرچین و نژاد ژاپنی بلدرچین می باشد. این دو نژاد اغلب جهت تخم گذاری پرورش می یابند، چنانچه قصد گوشتی کردن بلدرچین ها را دارید برترین نژاد ها، بلدرچین سینه سفید هندی و بلدرچین سفید آمریکایی می باشد ولی برای شروع بهتر است از پرورش بلدرچین معمولی کارتان را شروع کنید. چون پرورش گونه های دیگر در اولین بار اندکی مشکل بوده و سبب میشود هزینه برگشت سرمایه در مدت زمان زیادی انجام گیرد.

زمان مناسب برای پرورش بلدرچین

برترین زمان برای پرورش بلدرچین فصل بهار است زیرا بلدرچین ها در فصل بهار و تابستان تخم گذاری می کنند ولی درصورتی که میخواهید جوجه بلدرچین خریداری نمایید، بهتر است آن ها را در اسفند ماه خریداری نمایید تا زمان رسیدن بهار کاملاً بالغ شده و شروع به جفت گیری و تخم گذاری نمایند. همچنین میتوانید با خرید تعدادی تخم نطفه دار و ساخت یا اجاره یک دستگاه جوجه کشی، خودتان مستقیما از آن ها جوجه کشی کنید، دوره جوجه کشی بلدرچین ها ۱۷ روز می باشد و ۴۵ روز طول میکشد تا به طور کامل بالغ شده و شروع به تخم گذاری نمایند، بدین ترتیب شایسته ترین زمان برای خرید تخم نطفه دار و خرید دستگاه جوجه کشی اسفند ماه می باشد.

فضای مورد نیاز پرورش بلدرچین تخمگذار

فضای مناسب برای پرورش بلدرچین تخمگذار به اینصورت است که یک بلدرچین تخمگذار بر روی بستری به حدود ۲۵۰ سانتیمتر مربع فضا نیاز دارد و به عنوان مثال در یک سالن ۱۴۰ متری میتوان ۵۶۰۰ عدد پرنده بلدرچین تخمگذار را بر روی بستر نگهداری کرد. به عبارتی هر متر مربع از کف سالن برای ۴۰ بلدرچین تخمگذار مناسب هست.

اگر پرندگان در قفس بلدرچین تخمگذار استاندارد قرار گیرند، این فضا به ۱۴۰ سانتیمتر مربع کاهش پیدا میکند. با توجه به تعداد طبقات قفس بلدرچین که در حالت استاندارد ۴ طبقه بوده و فاصله حداقل ۵۰ سانتیمتر بین طبقات رعایت شده باشد. یک سالن ۱۴۰ متری میتواند ۵۰ متر طول قفس با عرض ۹۰ سانت، ۴ طبقه را در خود جای دهد، که برای پرورش بلدرچین چیزی حدود ۱۰۰۰۰ بلدرچین ظرفیت دارد.

پرورش بلدرچین در منزل,راهنمای پرورش بلدرچین,پرورش بلدرچینمکان پرورش بلدرچین تخمگذار باید تا حد امکان ساکت باشد

البته یک مزرعه پرورش بلدرچین تخمگذار به فضاهای دیگری هم نیازمند می باشد. از قبیل انبار نگهداری دان، که اگر مزرعه مجهز به کارگاه ساخت دان نباشد و دستگاه آسیاب و میکسر نداشته باشد و دان روزانه تولید نشود نیازمند آن است تا دان را از کارخانه های دان سازی تهیه و در محل مناسب ذخیره کند. برای هر ۱۰۰۰ پرنده ۴ متر مکعب فضای ذخیره سازی لازم است و با توجه به حداکثر ارتفاع ۲ متر برای تجمع گونی های دان ۲ متر مربع فضای کف لازم می باشد. حداکثر زمان پیشنهادی برای ذخیره سازی دان در دمای مناسب ۱۵ روز می باشد.

مکان پرورش بلدرچین چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

باید برای پرورش بلدرچین قفس تهیه نمایید زیرا بلدرچین ها قادر به پرواز و فرار هستند. همچنین در قفس آن ها باید دانخوری و آبخوری وجود داشته باشد. شب ها برای اینکه خواب راحتی داشته باشند میتوانید بر روی قفس آن ها پرده بکشید. لطفا توجه فرمایید که بلدرچین ها پرندگانی حساس هستند و با صداهای دل خراش و خوفناک دچار استرس شده و سرعت رشد و تخم گذاری آن ها را کاهش خواهد داد.

درصورتی که در نزدیکی خانه شما صدای سگ شب ها زیاد است و یا این که خانه تان نزدیک خیابان است و صدای ناهنجار بوق ماشین ها دائما به گوش می رسد. بهتر است بلدرچین ها را در مکانی سر بسته مثل زیرزمین خانه یا انباری بلا استفاده پرورش دهید زیرا با این کار از میزان صدا کم خواهد شد و در برابر سرما و گرما نیز تا حد زیادی محفوظ خواهند ماند. موقع پرورش بلدرچین در خانه برای راحتی بلدرچین ها و کمک به آرامش آن ها بهتر است قدری یونجه یا کاه در کف قفس بریزید تا زمان تخم گذاری، خستگی و یا نیاز به خواب بر روی آن بخوابند.

تغذیه و پرورش بلدرچین

بلدرچین ها مانند مرغ ها همه چیز خوار هستند ولی جیره مصرفی آن ها باید از ارزش پروتینی بالایی بهره مند باشد که اگر این مسئله برای پرورش بلدرچین مورد توجه قرار نگیرد بلدرچین ها تخم نمی گذارند و یا اگر بگذارند، تعداد آن ها کم و کوچکتر خواهند بود در حالی که بلدرچین ها جزء پرندگانی است که خیلی زود به سن بلوغ و تخم گذاری می رسند و دفعات تخمگذاری آن ها در طول سال از سایر پرندگان خیلی بیشتر است.

درصورتی که برای پرورش بلدرچین میخواهید دوران تخم گذاری آن ها طولانی و تداوم داشته باشد به این امر توجه داشته باشید که ۲۸ تا ۳۲ گرم دان مصرفی پروتئین دار جیره غذایی یک عدد بلدرچین در طول روز است که این مقدار به ۴ وعده بین ساعت های ۷ تا ۸ صبح، ۱۱ تا ۱۲ ظهر، ۱۵ تا ۱۶ بعدازظهر، ۱۹ تا ۲۰ در پایان روز و به میزان ۷ تا ۸ گرم در هر دان مصرفی تقسیم می شود گرچه یک بلدرچین روزانه تا ۶۰ گرم هم میتواند از دان مصرفی تغذیه کند.

محل دخیره تخم خوراکی بلدرچین

به یک اتاق کوچک با توجه به حجم تولید تخم خوراکی در روز و مدت ذخیره سازی برای عرضه به بازار احتیاج دارید. اتاق ذخیره سازی باید مجهز به وسایل سرمایشی لازم باشد و دمای اتاق باید بین ۱۶ تا ۲۱ درجه سانتیگراد و رطوبت حدود ۵۰ درصد قابل تنظیم باشد.

محل بسته بندی تخم بلدرچین

اتاق بلدرچین را با میز های کار استاندارد مجهز کنید تا کارگران به راحتی مشغول کار شوند. تخم بلدرچین ها پیش از بسته بندی باید تمیز شده و تخم های ترک خورده و بدشکل از خط بسته بندی خارج شوند. توجه کنید ظروف بسته بندی تخم بلدرچینی که از جنس پی وی سی شفاف بوده در برابر نور خورشید و حرارت آسیب پذیرند بنابراین در انتخاب محل ذخیره سازی آن ها دقت نمایید.

پرورش بلدرچین و انتخاب بلدرچین مناسب برای تخمگذاری

اکثرا بلدرچین هایی را که به نیت پرواری رشد داده اند قبل از کشتار، ماده هایی را که ظاهر مناسبتر و سرحال تر دارند را برای تولید تخم جدا سازی می کنند. البته این از خصوصیت های بلدرچین هست که مثل مرغ دارای تفاوت زیاد در نوع تخمگذار و گوشتی نیست ولی آماده سازی یک بلدرچین ماده برای یک دوره طولانی تخمگذاری و یا پروار برای کشتار در سن ۴۵ روزگی بسیار متفاوت هست یکی از مهمترین علل شکست پرورش دهندگان بلدرچین بی اعتنایی به همین نکته حیاتی در پرورش بلدرچین می باشد.

جوجه بلدرچینی که قرار است بلدرچین تخمگذار آینده شود باید بعد از دوره رشد اولیه پایان ۱۵ روزگی جیره مناسب خود را دریافت نماید، که تمرکز رشد بر روی استخوان بندی پرنده صورت میگیرد و حتی از وزن گیری بیش از حد پرنده جلوگیری می کند. پرنده چاق معمولاً در زمان تخمگذاری مسیر عبور تخم مسدود شده و سبب گیر کردن تخم بلدرچین و تلفات پرنده می شود که در اصطلاح دامپزشکی به آن پرولاپس روده گفته می شود. همینطور برنامه نوری برای رشد پرواری بلدرچین بسیار متفاوت از برنامه نوری برای تکمیل بلوغ پرنده و شروع تخمگذاری است. اگر در امر پرورش بلدرچین مهارت و امکانات لازم را دارید توصیه میکنیم با تهیه جوجه بلدرچین و یا تخم نطفه دار بلدرچین و خرید دستگاه جوجه کشی خودتان اقدام به تولید بلدرچین تخمگذار نمایید.

پرورش بلدرچین,نحوه پرورش بلدرچین,آموزش پرورش بلدرچینتکنیک نگهداری و پرورش بلدرچین مثل مرغ است

مزایای پرورش بلدرچین

از خصوصیت های مثبت برای پرداختن به کسب و کار پرورش بلدرچین میتوان به رشد سریع، پایین بودن سن بلوغ جسمی و جنسی و نرخ تخم گذاری بالای بلدرچین ها، سوددهی در زمان کم به علت کوتاه بودن دوره پرورش، بالا بودن تراکم پرورش در واحد سطح به علت جثه کوچک، مقاوم بودن در برابر بیماریها و ارزان بودن جیره مصرفی، بازگشت سرمایه در مدتی کوتاه و معاف بودن از مالیات اشاره کرد.

معایب پرورش بلدرچین

البته پرداختن به هر کسب و کاری علاوه بر ویژگی های مثبت، مسائل و معضلات خاصی نیز دارد که در پرورش بلدرچین میتوان به مواردی مانند حساسیت به کمبود آب، آلرژی به سرما، دور بودن از بازارهای هدف، هزینه بالای ساخت ساختمان و تأسیسات پرورش، کمبود تعداد آبخوری و دانخوری، نبود فن تهویه، فقدان تجهیزات سرمایشی و گرمایشی، استفاده از قفس های غیراستاندارد، کمبود کشتارگاه و بسته بندی نامناسب، وجود واسطه گران در بازار و مشکلات ناشی از قیمت بالای محصول اشاره نمود که تولیدکنندگان موفق با در نظر گرفتن تمامی جوانب و آموزش، هدایت و پشتیبانی، بعد از رفع موانع بکار تولید می پردازند.

دلایل ضرر کردن افراد در کار پرورش بلدرچین

بيش ترین خسارتی که افراد تازه کار در پرورش بلدرچین با آن رو به رو می شوند ابتدا بی اعتنایی و شناخت به نیازهای غذایی و دارویی بلدرچین است که سبب از بین رفتن گله مولد و راندمان پایین تولید میشود و دومین مورد از بین رفتن سرمایه اولیه با ساخت یا خرید تجهیزات غیر استاندارد و بی کیفیت است. این کار جذاب و پرسود نیاز به کارکردن و همت بالا دارد که احتمالا در بعضی مواقع زحمت بسیار لازم باشد.

پرورش بلدرچین اگر به صورت اصولی و جدی انجام شود، یک کار بسیار پر درآمد است، افرادی که بکار نگهداری بلدرچین مشغول هستند معمولاً به دو گروه تقسیم بندی میشوند: افرادی که صرفا بکار تولید و فروش تخم نطفه دار (برای استفاده در دستگاه جوجه کشی) و تخم های خوراکی بدون نطفه این پرنده می پردازند و در مقابل افرادی نیز هستند که بکار گوشتی کردن بلدرچین مشغولند.

رعایت بهداشت محیط سالن پرورش بلدرچین تخمگذار

به منظور رعایت بهداشت سالن پرورش بلدرچین و تجهیزات آن میتوانید موارد زیر را انجام دهید:

– شستشوی هفتگی یا ماهانه قفس ها

– پاک سازی روزانه فضولات

– شستشوی روزانه دان خوری

– سیستم تهویه ۲۴ ساعته

– جلوگیری از ورود حشرات موذی

– جارو کردن روزانه کف سالن

– خرید دان بلدرچین از مراکز معتبر

– استفاده از آب تمیز و سالم

– ضد عفونی هوای سالن با استفاده از اسپری یا مه خشک

تجهیزات پرورش بلدرچین,پرورش بلدرچین,عکس پرورش بلدرچینپرورش بلدرچین نقش حیاطی را در تامین غذا و محصولات غذایی ایفا می کند

در صورتیکه در زمان پرورش بلدرچین، بهداشت رعایت شود، احتمال بیمار شدن بلدرچین ها نیز خیلی کم خواهد شد، در نتیجه بازدهی کار شما بیشتر خواهد شد. برای جلوگیری از بیماری ها میتوانید از واکسن های مایع استفاده کنید. برترین کار این است که واکسن ها را در آب آشامیدنی آن ها بریزید.

هزینه پرورش بلدرچین تخمگذار

برای ایجاد مزرعه بلدرچین تخمگذار خوراکی هزینه های پرورش بلدرچین به شش قسمت تقسیم می شود که عبارتست از:

> دسته اول: هزینه های زمین، ساختمان و ابنیه (خرید و ساخت و یا رهن و اجاره)

> دسته دوم: هزینه های تأسیسات (هیتر گرمایشی، کولر، فن، نور و روشنایی و …)

> دسته سوم: هزینه تجهیزات و لوازم پرورش بلدرچین (قفس، آبخوری، دانخوری و…)

> دسته چهارم: هزینه خرید بلدرچین تخمگذار

> دسته پنجم: هزینه های جاری روزانه مانند خرید دان بلدرچین، دارو و درمان، کارگری، آب، برق، گاز، حمل و نقل 

> دسته ششم: هزینه های مارکتینگ (بسته بندی، لیبل، تبلیغات و بازاریابی و …)

پرورش بلدرچین ها و بیماری های آن

در صورتی که زمان پرورش بلدرچین، جوجه شما در گوشه ای آرام نشسته است باید بدانید که جوجه بلدرچین شما یا سردش است یا این که بیمار شده است. انواع بیماری های بلدرچین ها عبارتند از:

- بیماری مارک:

این بیماری عصبی میباشد و سبب فلج شدن گردن و بال ها و پا می شود که واکسیناسیون آن در سن ۲۰ روزگی و با تزریق در ناحیه گردن تزریق می شود.

اموزش پرورش بلدرچین,قفس پرورش بلدرچین,پرورش بلدرچینپرورش بلدرچین از سال ۱۹۰۰ میلادی به منظور تهیه گوشت و تخم در ژاپن معمول بوده است

- بیماری نیوکاسل:

یکی از بیماری هایی که در حین پرورش بلدرچین ممکن است اتفاق بیوفتد بیماری نیوکسال است. این بیماری باعث آبریزش بینی، نفس نفس زدن، تنفس با منقار باز، بی اشتهایی و … می شود، واکسن این بیماری هم زمان با واکسن مارک به صورت قطره چشمی انجام می شود و بعد از آن با فاصله زمانی سه ماهه به صورت اسپری در چشم پرنده پاشیده می شود.

- بیماری آنفولانزا:

از بیماری های دیگر در زمان پرورش بلدرچین، بیماری آنفولانزا است. این بیماری مجاری تنفسی پرنده را درگیر می کند و در بعضی موارد شدید بینی پرنده پر از مواد پنیری می شود، آبریزش از چشم ها و کبودی سر و صورت از دیگر علائم این بیماری می باشد.

- آبله:

ظاهر شدن علائم این بیماری در بدن معمولاً ۱۵ روز طول میکشد و زمان ابتلای آن ۴۰ روز است ولی محیط را تا چند ماه آلوده می کند. از علائم این بیماری که در زمان پرورش بلدرچین امکان دارد اتفاق بیوفتد تاول زدن برروی پلک و تاج پرنده یا در هر قسمتی از بدن بلدرچین که پوششی از پر ندارد. این تاول ها خیلی زود رشد می کنند و در کنار هم جمع می شوند و رنگ آن ها به قهوه ایی تغییر می کند که در آخر خشک شده و می ریزند. علائم دیگری مانند تشکیل مواد پنیری در پلک چشم پرنده، متورم شدن پرده نازک چشم و وجود زخم در دهانش که سبب می شود پرنده نتواند به آسانی تغذیه کند. واکسن این بیماری در سن ۶ الی ۸ هفتگی مصرف می شود.

سایر بیماری هایی که امکان دارد موقع پرورش بلدرچین در خانه پرنده را درگیر خود نماید شامل: کوکسیدیوز، کانی بالیسم، سالمونلا، ورم روده ای قرحه ای و برونشیت می باشد.

چه طور می شود در پرورش بلدرچین از بیماریها جلوگیری کرد؟

رعایت موارد مهم بهداشتی در زمان پرورش بلدرچین، که کم ترین هزینه را دارد شامل تعبیه سیستم تهویه هوا، جلوگیری از ورود جانوران و حشرات موذی به داخل سوله ها، پاک کردن فضولات از محیط زندگی آن ها، تهیه جیره های مصرفی که قابل بلعیدن هستند، تقویت جیره های غذایی، ضد عفونی کردن مرتب محل زندگی بلدرچین ها و در آخر واکسینه کردن آن ها روش های مهمی در جلوگیری از شیوع این نوع بیماری هاست.

سود حاصل از پرورش بلدرچین

راندمان تخم گذاری گله ۲۰۰۰ تایی در سود حاصله پرورش بلدرچین تاثیر گذار خواهد بود. در حالت معقول و منطقی یک بلدرچین چهار الی پنج عدد تخم می گذارد که اگر حساب کنیم، در ماه مجموعاً ۴۰.۰۰۰ تخم خواهیم داشت. قیمت هر عدد تخم بلدرچین با محاسبه جیره غذایی آن ها بررسی می شود.

نکات کلیدی در پرورش بلدرچین

* تهویه مناسب هوا در سالن پرورش بلدرچین:

میزان هوای ورودی و خروجی سوله های پرورش بلدرچین بهتر است به نسبت ۱ به ۲، کنترل شود. برای این کار باید یک فن رو به بالا و پایین در مسیر خروجی و ورودی هوا تعبیه کنید. مخصوصا در ۲۰ روز نخست میزان درصد تلفات پرنده ها دربرابر هوای سرد که سبب سوار شدن پرندگان روی هم می شود را پایین می آورد.

* میزان دمای لازم برای محیطی که پرورش بلدرچین در آن انجام می دهید:

بلدرچین ها به تغییر دمای محیط واکنش بیشتری نسبت به تغییر رطوبت نشان می دهند. در طول پرورش بلدرچین، در شب و به دلیل فعالیت کم، دمای بدن بلدرچین ها پایین می آید و در طول روز به خاطر فعالیت بدنی و جنب و جوشی که انجام میدهند بالا می رود. پیش از رسیدن به سن رشد (۲ تا ۳ هفتگی) در محیطی با دمای مناسب مراقبت می شوند.

* نور و روشنایی مورد نیاز برای پرورش بلدرچین:

نور هم اهمیت زیادی در پرورش بلدرچین دارد. بلدرچین ها ۲۳ ساعت از شبانه روز به نور احتیاج دارند زیرا سبب می شود سریعتر به بلوغ جنسی برسند پس اگر میخواهید بلدرچین های بالغ به تخم گذاری مطلوبی برسند باید آن ها را لااقل بین ۱۴ تا ۱۶ ساعت در روشنایی مورد نیاز قرار دهید.

پرورش بلدرچین,پرورش بلدرچین تخمگذار,طرز پرورش بلدرچیننور، اهمیت زیادی در پرورش بلدرچین دارد

* محل نگهداری و پرورش بلدرچین:

اگر شما تصمیم دارید که پرنده را در کف زمین پرورش دهید برترین بستر برای پرورش بلدرچین، کاه خشک و پوشال در جای خشک و عاری از رطوبت است. رطوبت سبب بروز خیلی از بیماری های عفونی و فلج شدن و حتی قطع شدن پای پرنده می شود. آسپرژیلو یک بیماری تنفسی است که درصورتی که در بین بلدرچین ها شیوع پیدا کند سبب تلف شدن شان می شود زیرا بلدرچین ها نسبت به پرندگان دیگر به این نوع بیماری حساسیت بیشتری دارند.

گردآوری: بخش علمی سرپوش

  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش