به گزارش مهر، بسیاری از مناطق شهر اصفهان از روز شنبه هشتم خرداد همزمان با قطعیهای برق، با افت فشار آب رو به رو شدند به طوری که فشار آب در واحدهای طبقه هم کف و اول کاهش یافته و از طبقات دوم به بعد آب ساعتها قطع است.
یکی از اهالی خیابان گلستان واقع در شمال شهر که در طبقه چهارم یک مجتمع سکونت دارد، از نبود آب در این روزهای گرم به شدت گلایه میکند و میگوید: این روزها از حدود ساعت هشت صبح تا ۱۲ شب آب نداریم و در این مدت نه میتوانیم شست و شو انجام دهیم و نه در این هوای گرم کولر روشن کنیم.
وی اضافه میکند: در حالی که به دلیل شیوع بیماری کرونا مردم به آب برای مصارف بهداشتی نیاز دارند اما گاهی تا ۱۶ ساعت در شبانهروز آب در واحدهای بالا قطع است و مردم حتی به شست و شوی ظروف کثیف هم نمیرسند.
افت شدید فشار و قطعی آب اصفهان/باز هم پای بالادست در میان است
شماری از شهروندان ساکن مناطق جنوب و غرب شهر اصفهان نیز ضمن اعتراض به ارسال پیامهایی مبنی بر قطع آب طولانی مدت، اظهار داشتند مسئولان آب و فاضلاب در مصاحبهها اعلام میکنند در روزهای گرم جیرهبندی آب نخواهیم داشت در حالی که نیاز است به مردم برنامه زمانبندی ارائه کرده و یا کمی منظمتر عمل کنند که آب یک منطقه برای مدت طولانی قطع نباشد.
برداشتهای بی رویه و گرمای زودهنگام علت افت فشار آب
در همین پیوند ناصر اکبری معاون بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان درباره علت افت شدید فشار آب اعلام کرد که گرمای زودرس و افزایش ناگهانی دما سبب شد تعداد زیادی کولرهای آبی زودتر از موعد مقرر روشن شده و افزایش مصرف آب را در پی داشته باشد.
او همچنین کاهش حجم ورودی به تصفیه خانه آب اصفهان را علت دیگر افت شدید فشار آب دانست و میافزاید: متولی تأمین آب استان، شرکت آب منطقهای است که باید آب مورد نیاز را در ورودی سد چم آسمان تحویل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان دهد اما متأسفانه در روزهای اخیر به دلیل برداشتهای بی رویه در حد فاصل سد زاینده رود تا سد چم آسمان، میزان آب تحویلی بسیار کاهش یافته است و شرکتهای مدیریت یکپارچه رودخانه زایندهرود و آب منطقهای باید تدابیری برای جلوگیری از برداشتهای بی رویه در بالادست رودخانه اتخاذ کنند.
طرحی برای توزیع عادلانه آب بین مشترکان در تابستان
اما هاشم امینی مدیرعامل آب و فاضلاب استان اصفهان با اشاره به افت فشار آب روزهای اخیر در مناطق مختلف اصفهان، از اجرای طرحی برای توزیع عادلانه آب میان مشترکان خبر داد و به خبرنگار مهر میگوید: با ایجاد زیرساختهای لازم برای هوشمندسازی شبکه توزیع آب استان در فصل تابستان امسال، آب شرب میان مشترکان در همه مناطق عادلانه توزیع خواهد شد.
او به راهاندازی ۸۵ ایستگاه پایش فشار در کلان شهر اصفهان اشاره کرد و میافزاید: سامانه پایش فشار در شبکه توزیع آب برای کلیه شهرهای استان در دستور کار قرار گرفت به طوری که در فاز نخست اجرای این عملیات ۸۵ ایستگاه در کلان شهر اصفهان راه اندازی شد.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان اصفهان اضافه میکند: زیرساخت تله متری خطوط انتقال آب در بسیاری از مناطق و شهرهای استان با هدف افزایش امکان مانور تأسیسات تأمین آب اجرا شده است و اطلاعات مورد نیاز برای استقرار شبکه هوشمند توزیع آب در کلانشهر اصفهان از لحاظ اصلاحات ابزاری، تأسیسات هیدرولیکی، تهیه و نصب ادوات لازم برای هوشمند سازی شبکه همچنان ادامه دارد.
اصفهان هر ثانیه ۳ متر مکعب کمبود آب دارد
امینی با اشاره به اینکه تصفیه خانه آب اصفهان در روستای باباشیخعلی ظرفیت تصفیه ۱۱.۵ مترمکعب آب در ثانیه را دارد ولی در روزهای اخیر، آب ورودی به این تصفیه خانه و در نتیجه میزان آب تصفیه شده کاهش داشته است، ابراز میکند: هم اکنون آب شرب مورد نیاز جمعیت ساکن در ۵۷ شهر و ۳۸۰ روستا از سامانه اول یا طرح آبرسانی اصفهان بزرگ تأمین میشود و در حال حاضر در هر ثانیه با کمبود سه مترمکعب آب مواجه هستیم که پیشبینی میشود با گرمتر شدن هوا و افزایش مصرف این کمبود به ۴.۳ مترمکعب در ثانیه برسد.
او با تاکید بر اینکه سیاست شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان به هیچ عنوان جیرهبندی و قطع آب نیست، اظهار میکند: از شهروندان درخواست میکنیم مانند گذشته با صرفه جویی و مدیریت مصرف آب این شرکت را در تأمین آب شرب پایدار برای همه جمعیت تحت پوشش یاری دهند.
مدیرعامل آبفا استان اصفهان، پایش فشار آب، کنترل و رسیدگی به موقع حوادث و تله متری شبکه را کلید کار آبفای استان اصفهان برای گذر از تنش آبی تابستان دانست و ابراز میکند: تعویض به موقع شیرآلات، تنظیم فشارشکنها و تعویض کنتورهای خراب در راستای جلوگیری از پرت آب شبکه ادامه خواهد داشت؛ همچنین پایش مشترکان پرمصرف نیز یکی از عوامل مؤثر در توزیع عادلانه آب است و پایش و کنترل آنلاین مصارف آنها از جمله تدابیری است که میتواند در توزیع عادلانه آب در فصل تابستان بسیار مؤثر واقع شود.
بنا به وعدههای مسئولان کشوری و استانی قرار بود بهرهبرداری از سامانه دوم آبرسانی اصفهان در بهار ۱۴۰۰ انجام شود اما یک ماه پیش قاسم تقی زاده خامسی معاون آب و آبفا وزیر نیرو و مدیر عامل شرکت منابع آب ایران در گفتوگو خبری شبکه دو سیما از بهرهبرداری از این سامانه تا پایان اردیبهشت ماه خبر داد و در حالی که انتظار میرفت به زودی از سامانه افتتاح شود، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در سفر هفته گذشته خود به اصفهان و بازدید از روند اجرای این پروژه برای تکمیل این طرح ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر تخصیص داد.
طرح سامانه دوم آبرسانی اصفهان با هدف آبرسانی به ۱۴ شهرستان استان اصفهان (۷۳ شهر و ۷۸ دهستان) به طول ۲۷ کیلومتر در حال اجراست، از طریق این سامانه که عملیات اجرایی آن از سال ۸۸ آغاز شد، قرار است آب مورد نیاز اصفهان بطور مستقیم از دریاچه سد زایندهرود در چادگان و از خروجی تونل در نزدیکی شهر تیران، منتقل و تأمین شود.
سامانه اول آبرسانی (تصفیه خانه آب بابا شیخعلی) هم اکنون تأمین کننده آب آشامیدنی چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر ازمردم استان اصفهان است.
در حالی که استان اصفهان و همچنین سرشاخههای زاینده رود از ابتدای سال آبی (مهر ۱۳۹۹) تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۰ درصد کاهش بارندگی داشته، خردادماه امسال با گرمای زود هنگام و افزایش دو تا ۴ درجهای دما فراتر از نرمال در دو هفته ابتدایی خرداد ماه روبه رو است.
وزارت نیرو پویش (الف - ب ایران) را در اصفهان نیز عملیاتی کند
در همین پیوند منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه هم اکنون این استان با مشکلات عدیده ناشی از کم آبی روبه رو است، اظهار میکند: خشکسالی ۸۰ درصد استان اصفهان را در سال جاری فرا گرفته است و هم اکنون به بیش از ۳۰۰ روستای استان سیار آبرسانی میشود.
وی میافزاید: وزارت نیرو پویشی به نام (الف ب ایران (آب، برق ایران) دارد و از این وزارتخانه درخواست میکنیم که این پویش را در استان ما نیز عملیاتی کند تا اصفهان تأثیرات این پویش را ببیند؛ ما در حوزه آب از وزارت نیرو انتظار داریم برای جلوگیری از تشدید شرایط گرد و غبار، فرونشست و مشکلات خشکسالی طرحهای تأمین آب اصفهان را که متوقف است با رفع موانع، اجرایی کند.
بحران آب سال هاست که دامن استان اصفهان را فراگرفته و این در حالی است که بسیاری از طرحهای حل این بحران به درب بسته میخورد و مسئولان در سطح ملی و بعضاً استانی نیز دغدغهای جدی برای حل بحران آب ندارند.
- 10
- 6