چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۰:۱۳ - ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۲۲۰۷۹
شهری و روستایی

پشت‌پرده تخریب کافه‌های شهرک اکباتان

کافه های اکباتان,پشت‌پرده تخریب کافه‌های شهرک اکباتان

روزنامه هم میهن گزارش میدانی از آخرین وضعیت کافه‌های شهرکا اکباتان که چند روز پیش تخریب شد دارد.

بخش‌های مهم این گزارش را در ادامه می‌خوانید:

کارگران داخل کافه‌ها خواب بودند که نیروها آمدند. آنها سراسمیه خودشان را به محوطه رساندند و از آن حجم خودروها وحشت‌زده شدند.

با اینکه احسان شریفی، شهردار منطقه ۵ گفته است که بارها نسبت به تجاوز به فضای عمومی شهرک به صاحبان این کافه‌ها هشدار داده شده بود اما کافه‌داران می‌گویند که تاکنون چندین‌بار از سوی ماموران شهرداری ناحیه ۶ به آنها تذکراتی درباره چیدمان سازه داده شده بود مثل اینکه گلدان‌ها را بردارند یا مشمع‌ها را پایین بیاورند و آنها هم هر بار این موارد را رعایت کرده بودند. آنها می‌گویند مشکل شهرداری با سازه‌ها و ساخت‌وسازها نبوده، با تجمع دختران و پسران بوده است. قبل از این هم بارها از سوی کلانتری ۱۳۵ به آنها مراجعه کرده‌اند و نسبت به ماجرای حجاب تذکر داده‌اند اما آقای فلاح که صاحب کافه طهرون است، می‌گوید: «به مامور کلانتری هم گفتم که ما نمی‌توانیم خودمان به مشتریان تذکر دهیم. نیروی انتظامی با این همه نیرویی که دارد، نتوانسته از پس این موضوع بربیاید ما چطور این‌کار را انجام دهیم.»

آقای چناری، صاحب کافه کارون است، سازه‌اش به‌طور کامل تخریب شده، برآورد قیمت‌اش از میزان خسارت واردشده، یک میلیارد تومان است؛ سیستم صوتی، ویدئو پروجکشن، نورپردازی حرفه‌ای و چراغ‌های آویز به‌طور کامل تخریب شده و آکواریومی که ۲۰میلیون تومان هزینه‌اش کرده بود از بین رفته‌اند و ماهی‌های آکواریوم هم مرده‌اند. آقای فلاح میزان خسارت وارده به مغازه‌اش را ۵۰۰میلیون تومان اعلام می‌کند و مرد دیگری که آشپز کافه دوراک است، می‌گوید که هنوز خسارت‌ها مشخص نیست. 

بررسی‌های میدانی از محوطه کافه‌ها اما ماجرای دیگری را نشان می‌دهد. اولین کافه، کارون است که سقف‌اش به‌طور کامل از بین رفته است، صندلی‌ها را دوباره چیده‌اند اما پوششی بالای سر صندلی‌ها نیست. کنار آن کافه دیگری است، سقف این کافه هم که در محوطه خارجی است به‌طور کامل پایین آمده، کافه تعطیل شده و به‌گفته مغازه کناری، خسارت‌ها صدها میلیون تومان است. در مقابل آن، دو کافه مازو و رادین است. کرکره هر دو مغازه پایین است. آقای فراهانی صاحب این دو کافه است و می‌گوید وقتی نیروهای شهرداری نتوانستند با ماشین‌ها سقف را تخریب کنند، چندین نفر روی سقف رفتند و آنقدر بالا و پایین پریدند که طلق‌های پلاستیکی خراب شد و روی زمین افتاد. 

به گفته او، شهردار جدید پایش را در یک کفش کرده که باید اینجا جمع شود: «آن روز حدود ۱۶-۱۵خودرو سبک و سنگین بودند، چند ماشین شاسی‌بلند، دستگاه برش، لودر، چرثقیل و شاید نزدیک به ۳۰ موتور یگان امداد همراه با ماشین‌های کلانتری ۱۳۵. حکم را نشان دادند و تخریب کردند. گفتند هرکسی مقاومت کند، دستگیر می‌شود.»

دختر جوانی قهوه به‌دست از محوطه می‌گذرد، او می‌گوید که گاهی برای خرید و خوردن عصرانه‌ای به این محل می‌آید. خبر تخریب کافه‌ها را هم در اینستاگرام خوانده و می‌گوید که از این به بعد برای حمایت از این کافه‌داران، بیشتر از آنها خرید می‌کنم: «در این مدت تلاش کردم بیشتر از کافه‌هایی که پلمب شده‌ بودند خرید کنم تا کمکی به آنها کنم. قطعا از این به بعد بیشتر به اینجا می‌آیم.»

ربابه تبریزی، رئیس هیئت‌مدیره مرکزی شهرک اکباتان می‌گوید: درباره تخریب به هیچ‌عنوان، مستندی وجود ندارد که چه اتفاقی افتاده است. عده‌ای می‌گویند به دلیل بی‌حجابی یا شل‌حجابی بعضی افراد، به آنها اخطار داده شده بوده است.هیچ‌کس نمی‌داند مجوز ساخت این کافه‌ها از کجا صادر شده است.

یک سوال اساسی که وجود دارد این است که چرا برای یک سازه غیرقانونی که جلوی بلوک ۱۹ ایجاد شده است و مردم درباره آن اعتراض دارند، هیچ ترتیب اثری داده نشده است. اگر درخواست مردمی بر این بوده که محوطه بیرونی این کافه‌ها خراب شود، چرا به بقیه درخواست‌های مردمی ترتیب اثر داده نمی‌شود؟ از سال ۹۳ زمین کارگاه مترو بعد از اتمام، به شهرداری تحویل داده و بعد در آن سازه غیرقانونی ساخته شد. برای ما جالب است که این‌همه سال مردم تقاضا کردند که از سهمیه فضای سبز شهرک گرفته نشود. گفته شد برای ساخت این ساختمان، مبلغ زیادی تعلق گرفته است. درحالی‌که ما خودمان نزدیک به ۴۰ هیئت مذهبی داریم اما کسانی که در این ساختمان آمده‌اند، گویا اهل شهرک نیستند. این سوال و حرف مردم است که یک جا ملاک مردم‌اند و یک جا نیستند. قطعا مردم طرفدار قانون‌ هستند اما اجرای قانون بر چه اساسی است؟

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش