چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۱۳ - ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۲۱۷۱۵
شهری و روستایی

 روزهای تاریک مشهد

 پیش‌بینی‌ها حاکی از آن بود که برای دومین بار، شنبه ۲۹ اردیبهشت سامانه بارشی قدرتمندی وارد شمال استان خراسان به‌ویژه سرخس و مشهد می‌شود. گفت‌وگوی «دنیای اقتصاد» با تعدادی از ساکنان مشهد پیش از ساعت ۳ و ۲۰ دقیقه نشان می‌داد که در این روز مدارس تعطیل و تردد بسیار در خیابان‌ها کم شده بود. اداره‌ها و مراکز دولتی تعطیل شدند و بیشتر مغازه‌دارها سر کار نرفتند. به‌نظر می‌آمد که اوضاع روبه‌راه است، اما دقیقا در ساعت ۳ و ۲۰ دقیقه پیش‌بینی سازمان هواشناسی به وقوع پیوست و آسمان مشهد بار دیگر همچون سه روز پیش تاریک شد و تگرگ در غرب و شمال غرب شروع به باریدن گرفت. سرپرست اداره کل مدیریت بحران خراسان رضوی با وقوع این سیل عنوان کرد: «بارش‌های اخیر در مشهد در ۲۰۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است.» او از اقدامات این اداره برای کنترل شرایط مشهد خبر داد: «نقاطی که مستعد سیل هستند، شناسایی شده و دستگاه‌ها و نیروهای عملیاتی در این مناطق مستقر هستند، اما بارش در منطقه قاسم‌آباد، بلوار شاهنامه، انتهای بلوار وکیل‌آباد و پل زیرگذر وکیل‌آباد بسیار شدید است.» محمدرضا قلندر، شهردار مشهد هم در همین زمان اعلام کرد: «۶هزار نیرو و ۲۰۰ دستگاه خودروی شهرداری در حال آماده‌باش و انجام وظیفه هستند.»

در شنبه مشهد چه گذشت؟

وقتی ابرهای سیاه آسمان مشهد را یکپارچه پوشاندند، بارش تگرگ‌های بزرگ شدت گرفت. پس از آن بارندگی‌ها آغاز شد و حتی در «درگز» یکی از شهرهای خراسان رضوی برف باریدن گرفته است. بر اساس آخرین بررسی‌های «دنیای اقتصاد» بازار طبرسی مشهد زیر آب رفته است. خیابان طالقانی دچار آبگرفتگی شده است. تصاویر نشان می‌دهند، شیشه بسیاری از اتومبیل‌ها با تگرگ شکسته است. تگرگ‌های بزرگ تبدیل به سیلاب‌هایی شدند و بسیاری از خودروها که در مسیر بلوار ناصری در حال تردد بودند، در سیل گرفتار شدند. به گزارش کانال آب‌وهوای مشهد سقف دارالقرآن حرم امام رضا(ع) هم آسیب دیده و آب به درون این بنا جاری شده است.

کوه‌خواری و سیل

بسیاری از مردم معتقدند که اگر سه روز پیش در سیل روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت هم زنگ خطرها به صدا درمی‌آمد، خسارات و کشته‌های این سیل بسیار کمتر می‌شد. با این حال کارشناسان محیط‌زیست متفق‌القول هستند که مهم‌ترین دلیل جاری شدن سیل با این شدت، نادیده گرفتن دیدگاه‌های کارشناسی محیط‌زیستی بود. کوه‌خواری دمار از روزگار مردم در آورده و دیوارهایی که برای ساخت مسکن جلوی جریان آب کشیده شده بودند سیل‌زا شدند. یکی از مناطقی که در سیل چهارشنبه به‌شدت آسیب دیده بود، منطقه سیدی بود. شنیده‌ها نشان می‌دهد، بارندگی‌های دیروز هم خیلی‌ از این خانه‌ها را که انباشته از گل‌ولای بودند، اوضاعشان را بدتر کرده و خسارات جدی به آنها وارد شده است. هرچند رئیس شورای شهر مشهد عنوان کرده که «از ۱۵ سال پیش بنابر دستور اکید مقام معظم رهبری بر اینکه ارتفاعات جنوبی مشهد باید محلی برای کوهنوردی، پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و گردشگری مردم باشد، هیچ‌گونه ساخت‌و‌سازی انجام نشده و کوه‌خواری صورت نگرفته است.»

 او دلیل خسارت سیل روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت را این مساله دانست: «سال‌هاست بارش برف در ارتفاعات و کوه‌های جنوبی مشهد رخ نداده و با بارش باران شدید کوه‌ها دچار ریزش شدند. ریزش سنگ‌ها در کانال و مسیرها باعث ایجاد مانع در مسیر آب شده و از سوی‌ دیگر عملکرد پمپ تخلیه در زمان آبگرفتگی را هم دچار اختلال می‌کند.» با این حال؛ فردی به نام آرش هاشمی در شبکه ایکس درباره دو سیل اخیر مشهد و ارتباط آن با کوه‌خواری نوشته است: «دیواری که باعث خرابی‌های منطقه سیدی مشهد شده بود، تخریب شد. هنگام وقوع سیل، این دیوار مانند یک سد عمل کرد و زمانی که بخشی از آن به دلیل فشار آب شکست، سیل با حجم و قدرت بالا وارد کوچه سپاه۶۹ شد و خانه و زندگی مردم را ویران کرد.» تا زمانی‌ که این گزارش نوشته می‌شود، همچنان بارندگی در مشهد ادامه دارد اما هیچ خسارت جانی اعلام نشده است.

  • 10
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش