چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۰۳ - ۲۰ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۱۱۷۷
شهری و روستایی

واکنش زاکانی به کارزار برکناری شهردار تهران/ عمر شهرداری‌ها به ۷ سال می‌رسد؟

علیرضا زاکانی,شهردار تهران
شهردار تهران با اشاره به این که متن کارزار منتشر شده سراسر تهمت و غیرقانونی بود، گفت: محکم‌تر از قبل به کار ادامه خواهیم داد.

به گزارش فارس، علیرضا زاکانی امروز چهارشنبه ۲۰ تیر با اشاره به بحث‌های حاشیه‌ای مطرح شده پس از انتخابات در جمع خبرنگاران گفت: متن کارزار منتشر شده سراسر تهمت و غیرقانونی بود و نمی‌دانم از کجا چنین مواردی مطرح شده است.

زاکانی در پاسخ به این سؤال که آیا تا سال آینده ادامه کار خواهد داد یا خیر، اظهار داشت: محکم‌تر از قبل به کار ادامه خواهیم داد.

***

بررسی احتمال عمر شهرداری‌ها به ۷ سال

روزنامه جهان صنعت نوشت: در حالی شهروندان پایتخت با امضای کارزار «نه به زاکانی»، خواستار برکناری «علیرضا زاکانی» شهردار تهران شدند که مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران صبح دیروز در صحن علنی شورا در خصوص زمان برگزاری انتخابات شوراها و افزایش یا کاهش طول عمر شوراها برای برگزاری همزمان انتخابات آنها با ریاست‌جمهوری گفت: «‌آنچه مجلس تصویب کرده این است که این شورا تا پایان زمان خود کار را ادامه می‌دهد و در دوره بعد شورا به صورت سه‌ساله فعالیت خواهد کرد اما با توجه به اینکه قانون گفته شوراها چهارساله باشند و زمان آن کمتر نباشد برخی اعضای شوراها به این موضوع سه‌ساله شدن ایراد دارند بنابراین از طریق شورای‌عالی استان‌ها باید پیشنهاد آنها به مجلس برود که البته ما اعلام کرده‌ایم این روش مشکلی است اما با ارسال پیشنهاد به مجلس با تصویب یک فوریت این موضوع مورد بررسی قرار می‌گیرد و پس از تایید شورای نگهبان هر تصمیمی که گرفته شود باید اجرایی شود.» به گفته وی، بیش از ۳۰‌هزار نفر عضو شورایی در کشور وجود دارد بنابراین باید برای انتخابات آمادگی لازم ایجاد شود و نیاز است که این موضوع مورد بررسی قرار گیرد تا راه‌حل نهایی برای آن پیشنهاد شود. در حال حاضر افزایش طول عمر شورای فعلی تا هفت سال برای برگزاری همزمان انتخابات شوراها با ریاست‌جمهوری موضوعی است که از سوی برخی اعضای شوراها در سراسر کشور و از طریق شورای‌عالی استان‌ها دنبال می‌شود. این در حالی است که کارزار «نه به زاکانی»، بازتاب و واکنش‌های فراوانی را تاکنون به همراه داشته است. حدود ۱۵۰هزار شهروند تهرانی با امضای کارزاری، خواستار برکناری «علیرضا زاکانی» شهردار تهران شده‌اند. کارزاری با هشتگ «شهردار خوب کجاست؟»، به راه افتاده است. در این کارزار درخواست برکناری شهردار تهران مطرح شده و خطاب به اعضای شورای شهر تهران آمده است: «همانطور که مستحضرید در مخالفت با اقدام اخیر شهردار تهران جناب آقای زاکانی جهت بنای مسجدی در پارک قیطریه کارزاری به راه افتاده که تاکنون از مرز یکصدوچهل هزار امضا گذشته و این عدد مدام‌ در حال افزایش است.

شهروندان تهرانی محق به داشتن شهرداری هستند که توانایی ساختن پارک‌های جدید و افزایش سرانه فضای سبز را داشته باشد. در کلانشهری که در بیشتر روزهای سال از هوای آلوده و بمباران شیمیایی ناشی از بنزین غیراستاندارد پتروشیمی و خودروهای فرسوده و بی‌کیفیت داخلی رنج می‌برد و هرساله هزاران نفر بر اثر بیماری‌های تنفسی و قلبی جان می‌دهند و تعداد زیادتری مخصوصا از جامعه زنان کشور بر اثر بی‌تحرکی ناشی از کمبود و نبود فضای سبز کافی و پیست دوچرخه‌سواری دچار انواع بیماری‌های جسمی و روحی و اضافه‌وزن و افسردگی می‌شوند در‌حالی‌ که مسوولان شهری و کشوری هیچ عزم و تدبیری برای حل این معضلات بزرگ زیست‌محیطی و خسارت‌های مادی و جانی ندارند و شهردار تهران به جای توسعه فضای سبز پارک‌ها میل وافری به تراکم‌فروشی و تغییر کاربری فضای سبز پارک‌های موجود به مسجد و هتل و برج و رستوران و شهربازی و فضاهای اداری و تجاری و کسب درآمد از پارک‌ها دارد.» در بخش دیگر این درخواست آمده است: «شهردار خوب شهرداری است که خادم مردم و تابع خواست اکثریت شهروندان باشد، نه شهرداری که برای مردم شمشیر از رو ببندد و با آنها از موضع لجبازی و قلدری برخورد و برخلاف میل آنها عمل کند.

تهران کلانشهری پرمساله است و اداره آن مسوولیتی سنگین است که شهرداری دانشمند و توانمند و با فکر و با تجربه می‌طلبد که از عهده و توان آقای زاکانی خارج است. ایشان به تجربه ثابت کرده که مرد این میدان نیست و از عهده این مسوولیت سنگین برنمی‌آید.‌ ‌لذا از آن شورا انتظار می‌رود تا بار این مسوولیت سنگین را از روی دوش ایشان برداشته و بر دوش اهلش بگذارد. تهران پس از انقلاب شهرداران و مدیران شایسته و توانمندی به خود دیده که همگی حی و حاضر برای خدمت به شهر و شهروندان‌اند. مملکت قحط‌الرجال نیست و با وجود افراد صالح و شایسته گذاشتن افراد ناتوان در مسوولیت‌های بزرگ به مثابه خیانت در امانت و ایراد خسارت به کشور و مردم و باعث مدیونی و خسران دنیا و آخرت است‌.» در پایان گفته شده که این کارزار از طرف ملت ایران، مردم تهران، اهالی شمیران، اهالی قیطریه و دوستداران محیط‌زیست است و تاکنون بیش از ۱۵۰‌هزار نفر آن را امضا کرده‌اند. مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران اما درباره برکناری شهردار تهران گفته است: «شهردار را شورای اسلامی شهر تعیین می‌کند، حالا ۱۵۰هزار نفر یا ۵۰هزار نفر یک کارزار را امضا کنند، دلیلی برای تغییر نیست.»

نمی‌توان نسبت به ۱۵۰‌ هزار نفر بی‌تفاوت بود

مهدی اقراریان، عضو شورای شهر تهران در تذکری به رفتارهای شهردار تهران در عرصه‌های گوناگون در صحن علنی شورا بیان کرد: اگر آقای زاکانی کار خوبی را انجام بدهند، روی شورا اثر دارد و قطعا رفتارها روی شورا بی‌اثر نیست. وقتی شهردار اصطلاح‌طلبان در زندگی شخصی خود با مشکل مواجه شد و اتفاقی تلخ افتاد، اینگونه نبود که روی شورا و شهرداری اثر نگذاشته باشد و اقدامات و رفتار شهردار در تمامی عرصه‌ها بر شورا و شهرداری تأثیر می‌گذارد و مردم نمی‌بینند که چه کسی به آقای زاکانی رای داده یا نداده و چه کسی مخالف است و یا موافق؟ به آقای زاکانی در خصوص رفتارها تذکر می‌دهیم.

وی با بیان اینکه ای‌کاش شهر تهران همچون ایام انتخابات در نظافت مورد توجه قرار می‌گرفت، افزود: شهرداری در خصوص قرارداد ۲میلیارد دلاری جلسه‌ای برگزار کرد و ابهاماتی که وجود داشت توضیح داده شد و برطرف شد. شهروندان از شرایط تهویه در مترو به ویژه خط ۲ مشکل داشتند که باید این مساله برطرف شود.

اقراریان با بیان اینکه نمی‌توان نسبت به دغدغه ۱۵۰هزار هموطن در مورد شهردار تهران بی‌تفاوت بود، گفت: انتخاب و عزل شهردار برعهده شوراست و مطابق قانون عزل آقای زاکانی به ۱۴رای نیاز دارد. اگر هموطنان این موضوع را دنبال می‌کنند باید اعلام کنم که شهردار در شورا موافقان و مخالفان جدی دارد و بنده صراحتا می‌گویم که منتقد ایشان هستم. در همین دوره مدیریتی عزل شهردار در شهرهای دیگر اتفاق افتاده و چیز عجیبی نیست اما با توجه به مدت زمان کم باقیمانده تا پایان مدیریت شهری، ممکن است عزل شهردار تبعاتی داشته باشد و اگر قرار بر تغییر باشد باید مراتب آن سنجیده شود.

مردم برای ۴‌سال به اعضای شورا رای داده‌اند، نه ۷‌سال

ولی‌الله بیاتی، نماینده مجلس دوازدهم نیز درباره موضوع مطرح شده از سوی برخی اعضای شوراهای شهرها درباره هفت‌ساله شدن مدت زمان این دوره شورا به «جهان‌صنعت» گفت: مدت زمان شورا در دست مجلس است. ما به جهت اتفاقی که افتاد و باید انتخابات ریاست‌جمهوری انجام می‌شد دو راه داشتیم؛ اول اینکه باتوجه به اینکه برگزاری همزمان انتخابات شوراها و ریاست‌جمهوری در قانون آمده است، انتخابات شوراها را هم همزمان با انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار کنیم که عملا فرآیند قانونی که باید برای شوراها در نظر گرفته می‌شد در این فاصله ۵۰روز تا برگزاری انتخابات امکان‌پذیر نبود.

وی افزود: فرآیند ثبت‌نام، استعلام و اعتراض داوطلبان شوراها در این مدت دوماه امکان‌پذیر نبود. از همین‌رو ما در مجلس قانونی را تصویب و مقرر کردیم که شورای ششم چهارساله بوده و انتخابات آن در خرداد سال آینده برگزار شود. دوره بعد شورا که شورای هفتم می‌شود سه‌ساله باشد تا انتخابات دوره بعدی آن با ریاست‌جمهوری همزمان شود. ما این موضوع را مصوب کردیم و در شورای نگهبان هم تایید و به صورت قانون ابلاغ شد.این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که آیا هفت‌ساله شدن زمان شوراها امکان‌پذیر است، بیان کرد: من طرح مورد اشاره را در دوره گذشته مجلس، خودم در صحن مطرح کردم و مصوب هم شد. اینکه ما الان در این خصوص قانون داریم و بعد بخواهیم آن را تغییر دهیم به هفت‌سال امکان‌پذیر نیست. پیگیری اعضای شوراهای شهر سراسر کشور نیز در این زمینه بی‌نتیجه است چراکه الان قانون داریم که مدت زمان دوره هفتم شوراهای اسلامی شهرها سه‌ساله باشد.بیاتی گفت: نمایندگانی که در حال حاضر در شوراها و شورای‌عالی استان‌ها هستند برای این دوره هستند که دوره‌شان هم چهارساله است و سال آینده دوره این شورا به پایان می‌رسد و نمی‌توانند برای دوره آینده تصمیم بگیرند و بگویند هفت‌ساله باشد از سوی دیگر مردم هم برای مدت چهار‌سال به اعضای شوراهای شهر رای داده‌اند نه برای هفت‌سال و این مغایرت با قانون اساسی هم دارد و امکان‌پذیر نیست. ممکن است دوستان در شوراها و شورای‌عالی استان‌ها چنین موضوعاتی را هم مطرح کنند اما امکان آن نیست که این دوره هفت‌ساله باشد ضمن اینکه ما قانون را تصویب کردیم که دوره هفتم سه‌ساله باشد و وقتی قانون وجود دارد باید براساس قانون عمل شود. انتخابات ریاست‌جمهوری هم براساس مصوبه ما تفکیک و این دوره مستقل از شورا انجام شد.

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش