رئیس بخش زلزلهشناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه تهران جزو ۵ شهر خطرناک دنیا است، گفت: هماکنون ۶ تهدید عمده پایتختنشینان را تهدید میکند. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علی بیتاللهی، خاطرنشان کرد: زلزله، آلودگی هوا، ریزش بافتهای فرسوده، فروریزشهای اخیر، خطر انفجار لولههای گاز و همچنین حفاریها و گودبرداریهای خطرناک روی گسلها مهمترین مشکلاتی است که هم اکنون در شهر تهران وجود دارد.
وی گفت: حفاریهای مترو تا عمق ۲۰ متر انجام میشود و لولههای آب و خطوط گاز در عمق ۲ متری است حال اینکه با توجه به گسسته بودن خاک تهران در حفاریها امکان ریزش وجود دارد که این المانهای سطحی مانند لولههای آب و گاز را تحت تاثیر قرار میدهد. رئیس بخش زلزلهشناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به وجود ۵۱ هزار حلقه قنات در تهران گفت: نکته مهم این است که رشته قناتهای زیادی در تهران وجود دارد که ۵۱ هزار حلقه آن شناخته شده و به همین نسبت ممکن است قناتهای ناشناخته زیرزمین تهران وجود داشته باشد.بیتاللهی با بیان اینکه بیش از ۶۰۰ کیلومتر رشته اصلی قنوات در تهران وجود دارد، گفت: در ساختمانسازی و گودبرداریها وقتی جلوی این رگههای آب گرفته میشود این قناتها سعی میکنند راهشان را باز کنند، خاک تهران هم بسیار گسسته است؛ بنابراین این فرآیند خاک تهران را ضعیف میکند و میبینیم که این روزها چند فروریزش در خیابانهای تهران رخ داده است.
وی با اشاره به گودبرداریها و حفاریهای خطرناک در سطح تهران گفت: حفاریهای بیش از ۲۰ متر جزو حفاریهای خطرناک هستند؛ حال اینکه در شهر تهران حفاریهایی تا عمق ۷۰متر هم انجام شده و روی گسلهای تهران هم پروژههای اینچنینی بسیاری انجام شده است که نیاز به تمهیدات ویژه دارند.
- 13
- 1