دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۰۸ - ۲۹ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۷۸۳۸
شهری و روستایی

 مرتضی طلایی:تیم کارشناسی شهردار ادوار مختلف شهرداری را بررسی کند

مرتضی طلایی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا
مرتضی طلایی در یادداشتی درباره گزارش تحویل و تحول شهرداری تهران که شهردار تهران به شورای شهر ارائه داده است نکاتی را ذکر کرد.

به گزارش  مهر، در یادداشت مرتضی طلایی آمده است: درباره گزارش تحویل و تحول شهرداری تهران که آقای نجفی، شهردار محترم به شورا ارائه کردند نکات مختلفی در رسانه ها مطرح شد. اکثر حمایت ها و مخالفت ها بر مدار سیاست و منافع بود که بدترین نوع برخورد با چنین پدیده ایست. بنده برآنم نکاتی چند از باب تجربه حضور در دو دوره شورا درباره این گزارش مطرح کنم که امیدوارم مطمح نظر خوانندگان کارشناسان و عموم مردم قرار گیرد .

 

۱. اساسا ارائه گزارش شفافیت و آگاه سازی درباره هر موضوعی پسندیده و قابل تقدیر است. اگر این رویکرد به مقابله با هر نوع فساد و سواستفاده بیانجامد قابل تقدیرتر و ارزشمندتر نیز هست. شاید مهم ترین بخش این گزارش آنجاست که شهردار محترم تاکید کردند بر اساس قانون و اخلاق، قضاوت درباره آنچه به عنوان تخلف و فساد در دوره قبلی مدیریت شهری رخ داده را به دستگاه قضایی خواهند سپرد. که امیدوارم این اتفاق هرچه سریع تر رخ دهد و دستگاه قضایی هم بدون درنگ با متخلفان احتمالی برخورد قانونی کند .

 

۲. گزارش شهردار محترم تهران درباره یک بازه زمانی ۱۲ ساله تدوین شده است، حال آن که بسیاری از مسائل و مشکلات تهران ریشه در ادوار قبل دارد. جای پرداختن به موضوع توسعه بی رویه شهر، بلند مرتبه سازی های نا به جا، از بین رفتن باغ ها و بسیاری دیگر از موضوعات تهران که اوج آن ها در دهه هفتاد رخ داده و در دهه های دیگر مستمر شده در گزارش آقای شهردار خالی است. حال آن که ایجاد زیرساخت و بستر برخی مفاسد و فرصت طلبی ها هم ریشه در ادوار مدیریت در شهر تهران دارد و خوب بود آقای نجفی برای آن که گزارششان کارکرد راهنما و راهبردی داشته باشد به این موارد نیز اشاره می کردند. چنین رویکردی به طور حتم اثبات می کرد این گزارش نگاه سیاسی نداشته و صرفا توجه به حل مسئله دارد .

 

۳. چه خوب می شود همین تیم کارشناسی که به طور حتم از نخبگان و کارشناسان امر بهره گرفته به بررسی دقیق دوره های قبلی شهرداری هم بپردازد. باید توجه شود شورا از شهردار، گزارش عملکرد دوره آقای قالیباف را نخواسته بود بلکه این که شهرداری را در چه وضعی تحویل گرفته اند مورد نظر شورا بود. لذا برای این که بتوان گفت چه تحویل گرفته شده الزاما باید بررسی از یک نقطه موثر در تحولات شهرداری آغاز شود و این دوره از زمان مدیریت‌ آقای کرباسچی شروع می شود .

 

در دوران پس از دفاع مقدس تهران به سمت پیشرفت و مدرن شدن حرکت کرد و شاید بررسی های دقیق نشان دهد سنگ بنای بسیاری از اشکالات در تصمیمات نادرست این ادوار نهفته است. با این روش به طور حتم تحلیل منصفانه تری نسبت به مشکلات تهران و سهم و نقش ادوار مختلف مدیریتی در آن ها به دست خواهد آمد .

 

۴. آقای نجفی در اذهان عمومی به عنوان یک دولتمرد شناخته می شوند. بخش اعظم سوابق مدیریتی ایشان در دولت و در جایگاه های موثر و مهم دولتی سپری شده است. از ایشان انتظار می رفت بخش مهمی از گزارششان به نوع تعامل دولت و شهرداری در ادوار مختلف (به ویژه دولت های آقایان روحانی و احمدی نژاد)، میزان بدهی ها و کم کاری های دولت ها در تعامل با مدیریت شهری و موضوعاتی از این دست بپردازد. نبود این بخش پراهمیت سبب شده این گزارش از جامعیت لازم برخوردار نباشد. حال آن که همان طور که پیشتر گفته شد تصویر ایشان به عنوان یک دولتمرد ممکن است این شائبه را برای ناظران تقویت کند که این گزارش و یا رفتارهای این گونه محملی است برای زدودن ضعف ها و کاستی های دولت نسبت به شهرداری در سال های اخیر. ضعف هایی که مردم تهران به عینه شاهد آن بوده اند و این مطالبه جدی مردم تهران که «دولت هزینه استقرار و مصائب حضورش در پایتخت را هیچگاه به مردم تهران پرداخت نکرده است» کماکان وجود دارد .

 

۵. بنده منکر تخلف در شهرداری تهران نیستم، حوزه منابع انسانی هم از این قاعده مستثنی نیست اما این که در بخشی از این گزارش تمامی تغییر وضعیت های پرسنل شهرداری تهران در سال ۹۵ و ابتدای ۹۶ (حدود ۱۳ هزار نفر) از شرکت های پیمانکار متفرقه به هادیان شهر، جذب جدید قلمداد شود بی انصافی است و عایدی ای جز آسیب روانی برای هزاران کارمندی که سال ها در انتظار تغییر وضعیت و تثبیت شغلی بودند ندارد. البته آقای نجفی و مدیرانشان حق دارند اگر کسی در این فرآیند تغییر وضعیت بدون سابقه و با رانت و پارتی جذب شهرداری شده را بلادرنگ تسویه نمایند .

 

۶. امیدوارم روند شفافیت و گزارش دهی و گزارش گیری بدون در نظر گرفتن منافع فردی و گروهی با جدیت در شهرداری تهران دنبال شود .

 

برای همکارنم در شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران آرزوی سعادت و سربلندی دارم .

 

 

 

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش