دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۱:۲۶ - ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۴۵۲۸
شهری و روستایی

افشانی، گزينه اول شهرداری تهران

شهرداری تهران,,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,شهر و روستا

سرانجام دو گزینه شهرداری تهران مشخص شدند: افشانی و حسینی مکارم. در ابتدا ۷ گزینه برای جلوس بر کرسی شهرداری تعیین شده بود که از میان آنها انصاری لاری، حجتی و میرزایی انصراف دادند و اعضای شورای شهر به ۴ گزینه افشانی، حسینی مکارم و پیروز حناچی و سیدمحمود حسینی رأی دادند که در نهایت محمدعلی افشانی با ۱۵ رأی و حسینی‌مکارم با ۱۱ رأی به‌عنوان دو گزینه اصلی ورود به شهرداری انتخاب شدند.

 

حناچی هم ۱۰ رأی و حسینی ۶ رأی کسب کرد. براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده این دو کاندیدا می‌بایست برنامه‌ها و تیم عملیاتی خود را در کمیسیون‌های تخصصی شورای شهر تهران تشریح و معرفی کنند و پس از آن سرانجام در جلسه علنی یکشنبه هفته آتی یکی از این دو گزینه، به‌عنوان شهردار انتخاب و برای صدور حکم به وزیر کشور معرفی خواهد شد.

 

روایت محسن هاشمی

رئیس شورای شهر تهران دیروز گفت: در جلسه سه‌شنبه دو کاندیدای نهایی شهرداری تهران انتخاب شدند. امروز خوشبختانه دو نفر از بین چهار نفر انتخاب شدند و این دو گزینه جلسات جداگانه با کمیسیون‌های مختلف شورای شهر خواهند داشت و در ادامه یک جلسه هم اندیشی نیز با حضور این دو گزینه برگزار می‌شود. محسن هاشمی ادامه داد:‌ در نهایت روز بیست و سوم یکشنبه انتخاب شهردار تهران از بین این دو نفر اولین دستور جلسه شورا خواهد بود.

 

وی به شاخص‌های شهردار اشاره کرد و گفت: ما برای انتخاب دو گزینه سه شاخصه را در نظر گرفتیم اول از همه اینکه گزینه باید کارا بوده، دوم انسجام شورا و شهرداری را حفظ کنند و سوم آنکه نمایندگی بخش اصلاح‌طلب را داشته و همچنین دولت و نظام نسبت به او نظر منفی نداشته باشند تا بتواند امور را به‌راحتی پیش ببرد. هاشمی ادامه داد: یک گزینه از داخل و یک گزینه بیرون از شهرداری انتخاب شد و فرض ما بر این بود که هر هفت گزینه مورد تایید نظام هستند.

 

رئیس شورا در رابطه با پیشنهاد قبلی شورای شهر که بر مبنای آن نامزدها باید پیش از انتخاب شدن معاونان خود را معرفی کنند، ادامه داد: دیروز با ۱۴ رأی این شرط که نامزدها باید معاونان خود را انتخاب کنند، حفظ شد. رئیس شورا در پاسخ به این سوال که برخی از اعضا در مورد انتخاب این دو نفر ابراز شگفتی کرده‌اند گفت: بعید می‌دانم با این حال شاید در مورد یک گزینه دچار شگفتی شده باشند.

 

هاشمی همچنین در رابطه با حضور نام مکارم در پرونده املاک نجومی افزود: آقای مکارم تبرئه شد و من ترجیح می‌دهم در این مورد صحبت نکنم. هاشمی همچنین از وضعیت بیماری محمدعلی نجفی خبر داد و گفت: نجفی صبح امروز مورد عمل جراحی قرار گرفته و برای ایشان آرزوی بهبودی داریم.

 

مدیریت و تعامل

با توجه به سوابق و برنامه افشانی باید او را نزدیک به کرسی شهردار دانست. سیدمحمدعلی افشانی سیاستمدار اصلاح‌طلب، عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی و استاندار فارس در دولت یازدهم است. وی معاون سابق وزیر آموزش و پرورش و رئیس سابق سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور بوده است. در سابقه افشانی معاونت استانداری استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و سمنان نیز به چشم می‌خورد.

 

همچنین در هشتم خردادماه سال ۱۳۸۴ نشان دولتی «درجه دوم سازندگی» را از رئیس دولت اصلاحات دریافت کرد. او در سال ۹۲ گزینه استانداری خوزستان بود، اما عبدالحسن مقتدایی استاندار خوزستان شد. ویژگی بارز او پاکدستی و توانایی مدیریت و از همه مهم‌تر قدرت تعامل با ارکان دیگر برای پیشبرد امور پایتخت است.

 

پرونده خاکستری

سمیع‌ا... حسینی‌مکارم اکنون سرپرست شهرداری تهران است. او در پرونده املاک نجومی تبرئه شد. حسینی مکارم معاون اقتصادی شهردار در زمانی بود که قالیباف بر کرسی این نهاد تکیه زده بود. او در مقایسه تهران و دیگر شهرهای بزرگ جهان گفته بود: «شهرداری‌هایی که در دنیا ابعادشان به شهرداری تهران تقریبا نزدیک است، هیچ‌کدام نیروی انسانی به این مقدار ندارند؛ به‌طوری که ما در شهرداری تهران ۲۰‌هزار پست و ۱۶۸‌هزار کارمند داریم!» این میزان کارمند و حقوقی که از بودجه شهرداری به آنها پرداخت می‌شد قابل دفاع نیست و اکنون یکی از مشکلات شهرداری همین نیروهای مازاد در بهشت است.

 

معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران در زمان قالیباف مجموع بدهی‌های شهرداری را ۳۰‌هزار‌میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: بخش وسیعی از این بدهی‌ها (حدود ۱۷‌هزار‌میلیارد تومان) مربوط به بانک‌هاست که در این بخش، بیشترین بدهی را به بانک شهر داریم. وی همچنین میزان بدهی به مردم و پیمانکاران را ۹‌هزار‌میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: «برخی پیمانکاران ادعا کرده‌اند که یا قراردادشان منعقد نشده و کار را انجام دادند یا اینکه قرارداد منعقد شده، اما فاقد بودجه مصوب بوده است که این موارد در حال جمع‌آوری است».

 

وعده بدون ضمانت؟

فارغ از این موضوعات روز گذشته و تنها ساعتی پس از اعلام انتخاب شدنش به‌عنوان یکی از دو گزینه شهرداری وعده‌هایی ارائه کرد که به‌نظر نمی‌رسد قابل تحقق باشد بلکه وعده‌ای به خبرنگاران برای حمایت از او است. ساعتی پس از اینکه حسینی‌مکارم سرپرست شهرداری تهران به‌عنوان یکی از دو گزینه این پست در شورای شهر انتخاب شد، شهرداری اعلام کرد که او در دیدار با اعضای انجمن صنفی مدیران مسئول روزنامه‌های غیردولتی از ارائه لایحه دو فوریتی افزایش ۱۰۰‌درصدی سهمیه طرح ترافیک خبرنگاران به شورای شهر خبر داده است!

 

پیام حزب اتحاد

حزب اتحاد چند گزینه در بین گزینه‌های شهرداری داشت اما برخلاف احزاب کارگزاران و اعتماد ملی حاضر به هم‌اندیشی و اخذ تصمیم واحد نشد. علی شکوری راد دبیرکل این حزب چنین توئیت کرد: «گزینه اصلی و اول فراکسیون اتحاد ملت برای شهرداری تهران آقای حجتی بود که ناگزیر به انصراف شد. گزینه‌های بعدی رأی لازم شورا را کسب نکردند. دو نفری که به دور بعدی رفتند محترم‌اند و هر کدام شهردار شوند مورد حمایت ما خواهند بود.

 

مهم اتحاد و انسجام شورا و حمایت از شهردار منتخب است.» آذر منصوری اما پرسشی را مطرح کرد که شائبه‌هایی را ایجاد کرد. او نوشت: «با مشخص شدن دو کاندیدای نهایی شهردار تهران، یعنی مکارم و افشانی و با احترام به رأی منتخبان و کاندیداهای نهایی پیش از هر قضاوتی در راستای وعده به شعار شفافیت مایل هستم بدانم هر یک از اعضای شورا به کدام کاندیدا رأی دادند و حداقل انتظارم این است که با استدلال از رأیی که دادند دفاع کنند.»

 

شاید به همین دلیل بود که ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر چنین توئیت کرد: «رأی من پیروز حناچی و سیدمحمود حسینی بود». صدراعظم نوری هم نوشت: «در کمال ناباوری محمدعلی افشانی و حسینی‌مکارم به‌عنوان گزینه نهایی شهرداری تهران انتخاب شدند».

 

 

 

armandaily.ir
  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش