دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۰۹ - ۱۸ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۱۰۵۹
شهری و روستایی

بارش باران و خسارت‌های آن در برخی از استان‌ها؛

در خوزستان چه کسی مسئول است؟/ آخرین اخبار درباره سیل جنوب

سیل خوزستان,بارش باران و خسارت‌های آن در برخی از استان‌ها
بارش‌های اخیر در کشور برخی از استان‌های کشور به ویژه استان‌های جنوبی را تحت تاثیر خود قرار داد و با شدت گرفتن این بارندگی‌ها در برخی از این استان‌ها سیل جاری شد. این بارش‌ها سبب آبگرفتگی معابر، خیابان‌ها و منازل شده و همچنین باعث مسدود شدن برخی از راه‌ها و قطعی آب و برق شده است. این موارد به علاوه خسارت‌های ناشی از بارش سیل‌آسای چند روزه باران در استان‌های جنوبی کشور زندگی ساکنان این استان‌ها را متاثر کرده و موجب برهم خوردن آرامش زندگی آنان شده است.

 مهدی ولی‌پور، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، دیروز به ایرنا گفت که «طبق آخرین اطلاعات ارزیابی شده» سیل و آبگرفتگی در استان‌های اصفهان، بوشهر، تهران، فارس، هرمزگان و یزد گزارش شده است». اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، استان‌ کرمان را نیز جزو استان‌های سیل‌زده اعلام کرده است.

در این میان وضعیت استان‌های بوشهر، هرمزگان و کرمان بغرنج گزارش شده است. در استان فارس، حسین درویشی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر اعلام کرد که ۱۴ شهرستان این استان شامل آباده، استهبان، مرودشت، رستم، خنج، شیراز، ارسنجان، ممسنی، نی‌ریز، خرم‌بید، قیر و کازرون، فراشبند، خرامه و لامرد دچار سیل و آب‌گرفتگی شده‌اند. دیروز رسانه‌ها گزارش دادند که در شیراز بسیاری از محلات و معابر و برخی واحدهای مسکونی و تجاری دچار آب گرفتگی شدند و برخی از مناطق این شهر همان محله‌هایی هستند که در جریان سیل فروردین ۹۸  دچار آسیب شدند. جهرم نیز از گزند سیل در امان نماند و براساس تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی زیان‌های زیادی به این شهر رسیده است.همچنین ایلنا درباره استان فارس نوشت که سیل وارد حریم درجه یک کاخ اردشیر بابکان در سه کیلومتری شهرستان فیروزآباد شده است. سیل دامن بوشهر را  هم گرفت، بارش ۱۶۰میلی‌متر باران در کمتر از دو ساعت که طبق بررسی‌ها مشابه آن در سال ۶۲ اتفاق افتاده است، موجب جاری شدن حجم زیادی آب و ایجاد شرایط سختی در همه حوزه‌های این استان شد که در همان ساعت اولیه حتی نیروهای امدادی با خودروهای خود نمی‌توانستند وارد عمل شوند.

 غلامرضا حاجیانی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر بوشهر  از آبگرفتی خانه‌ها و معابر روستایی و شهری در شهرستان‌های دیلم، گناوه و دشستان خبر داد تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نیز نشان می‌دهد سیل در استان بوشهر خسارت زیادی را به بار آورده است و بارش در این استان به حدی زیاد بوده که تشکیل سیل داده و حتی ماشین‌ها را با خود به حرکت در آورده است. ابراهیم رضایی، نماینده دشتستان بوشهر در مجلس در مورد جاری شدن سیل در حوزه انتخابیه‌اش گفت که در این شهر «سیل زندگی، اموال و دارایی‌های مردم را برده است.» جهانگیر دهقانی مدیرکل بحران استانداری بوشهر شامگاه یکشنبه گفت: «خسارت‌های ناشی از بارندگی‌های اخیر در استان مشخص نیست، با این حال قطعی برق و سقوط پایه‌های برق در گناوه، آبگرفتگی معابر و خسارت‌هایی در حوزه راه‌ها گزارش شده است.» قربانیان سیل در کشور تاکنون  ۷نفر هستند. در استان بوشهر ۲نفر و در استان هرمزگان هم ۵نفر بر اثر سیلاب جان خود را از دست دادند.

عدم پرداخت بودجه‌ مقابله با بلایای طبیعی خوزستان

در حالی سیل چندین استان کشور  به ویژه مناطق جنوبی ایران را به محاصره خود در آورده  و خسارت زیادی را به بار آورده است، اسماعیل نجار، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور که زیر نظر وزارت کشور فعالیت می‌کند، از پرداخت نشدن بودجه مقابله با بلایای طبیعی استان خوزستان خبر داد. نجار که با شبکه خبر صداوسیما گفت‌وگو کرد، در این زمینه گفت: «برای مقابله با بلایای طبیعی سال گذشته پنج هزار و ۸۴ میلیارد تومان اعتبار پیشنهاد شد که حدود ۳۰۰ میلیارد تومان در قانون بودجه منظور شده و تاکنون نیز هیچ مبلغی در اختیار دستگاه‌های اجرایی استان خوزستان قرار نگرفته است.»

در حالی که دولت بودجه مقابله با بلایای طبیعی خوزستان را پرداخت نکرده است که این استان همواره یکی از استان‌های مورد تهدید سیل است و ساکنان این استان هر ساله با بارش باران دچار دردسر و زحمت می‌شوند جوری که تقریبا با هر بارشی  زندگی آنان  غرق در آب و فاضلاب می‌شود. اگرچه نجار به عدم پرداخت بودجه مقابله با بلایای طبیعی به استان خوزستان اعتراف کرد اما پای شهرداری و شورای شهر اهواز را به میان کشید و آنان را در زمینه پیشگیری از حوادث در این شهر متهم کرد و گفت: «در مناطقی که سیل جاری شده ظرفیت خروجی پل‌ها با دِبی آب رودخانه‌ها انطباق ندارد. این مسئله با جاری شدن سیل در برخی استان‌ها از جمله خوزستان و بوشهر بسیار تاثیرگذار بوده است.» وی با اشاره بر این که «اهواز فاقد نهر آب است و شبکه فاضلاب آن نیز بسیار فرسوده شده» گفت: «باید آبگرفتگی‌ها در این شهر با استفاده از پمپ تخلیه شود.»

در خوزستان چه کسی مسئول است؟

سه روز پیش صادق حقیقی‌پور، مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب خوزستان گفته بود که «دفع آب بارندگی جزو وظایف قانونی ما نیست» و این در حالیست که غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان نیز گفته بود مشکل فاضلاب به او ربطی ندارد و مشخص نیست کدام نهاد باید پیگیر مسئله جاری شدن فاضلاب در سطح شهرهای خوزستان باشد. همزمان مجتبی یوسفی، نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی نیز با تاکید بر این که خوزستان استان بزرگ تامین‌کننده انرژی و درآمدهای دولت ایران است، گفت:«برای ساماندهی شبکه فاضلاب اهواز شش هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.»

به گفته یوسفی «درحالی که خوزستان استان بزرگ تأمین کننده انرژی و درآمدهای مورد نیاز است در زمینه زیرساخت‌ها بسیار ضعیف است و با بارش باران کمتر از ۵۰میلی متر این شهر و یا بندر امام و ماهشهر دچار آبگرفتگی زیادی شدند.»

سریال سیل  و خسارت‌های ناشی از آن در خوزستان آن قدر زیاد است  که برخی از مردم این استان  را به سمت تجمعات اعتراضی پیش برده است. روز شنبه شماری از سیل‌زدگان استان خوزستان مقابل دادگستری و شهرداری بندر امام خمینی (ره) تجمع کردند و خواستار استعفای مسئولانی شدند که آنان را  «بی‌کفایت» می‌خواندند.

آخرین اخبار درباره سیل جنوب

در استان های کرمان، فارس،گیلان،سیستان و بلوچستان، بوشهر و هرمزگان شاهد وقوع سیل هستیم. این حادثه تاکنون ۳ نفر مصدوم از بوشهر،کرمان و هرمزگان داشته است.

سیل خوزستان,بارش باران و خسارت‌های آن در برخی از استان‌ها

به گزارش برنا؛ به نقل از روابط عمومی سازمان اورژانس کشور گزارش تجمیعی سیل و آبگرفتگی طی ۴۸ ساعت گذشته به شرح ذیل است:

در  استان های کرمان، فارس،گیلان،سیستان و بلوچستان، بوشهر و هرمزگان شاهد وقوع سیل هستیم.

این حادثه تاکنون  ۳ نفر مصدوم از  بوشهر،کرمان و هرمزگان داشته است.

در این حادثه ۵ بیمار و خانم باردار اعزام شده اند.

برپایه داده های ثبت شده توسط مراکز(بوشهر،شیراز،جیرفت،بندرعباس ،گیلان و ایرانشهر) هیچ گونه آسیبی به زیرساخت های حوزه سلامت وارد نشده است و خدمات حوزه بدون وقفه در مناطق آسیب دیده در حال انجام است.

همچنین تیم های بهداشتی در حال بررسی منابع آب آشامیدنی و آموزش راه های پیشگیری از کروناو سایر بیمارهای واگیر ناشی آلودگی آب و ... هستند.

hamdelidaily.ir
  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش