جمعه ۰۳ اسفند ۱۴۰۳
۰۷:۵۹ - ۰۱ اسفند ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۱۲۰۰۲
محیط زیست و گردشگری

استاندار اصفهان: «زاینده رود» و تمام داشته‌هایمان را بخشیدیم، نصف جهان دیگر هیچ ندارد

زاینده رود,بحران آب در اصفهان
حقیقت این است که همان گونه که استاندار اصفهان چند روز پیش بیان کرد اصفهان دیگر هیچ داده‌ای برای بخشیدن ندارد، جمالی نژاد در دیدار اهالی رسانه در این ارتباط همانند نصف جهانی‌ها دل پر دردی داشت، گلایه از اخبار اشتباه توقف تمام پروژه‌های آبی اصفهان و اعتقاد دارد مردم باید در این شرایط سخت نشاط ببینند و کار فراوان.

به گزارش خبرآنلاین، مهدی جمالی نژاد استاندار اصفهان در دیدار صمیمانه با اصحاب رسانه اصفهان درست همانند تمام مردم نصف جهان دل پردردی داشت اما اعتقاد دارد که مردم باید در این شرایط سخت هم نشاط ببینند البته کار فراوان از مسئولان.

صحبتهای وی زمانی جدی‌تر شد که از اصحاب رسانه گلایه کوچکی کرد چراکه برخی رسانه ها در رروزهای گذشته به جای پرداختن به صحبت اصلی استاندار اصفهان در این ارتباط که «بار مشکلات اصفهان افزوده شده است و دیگر دارایی برای بخشیدن ندارد» از توقف تمامی پروژه های آبی اصفهان به دلیل برداشت اشتباه سخن گفتند.

صحبت اصلی استاندار این بود که اصفهانی که بیشترین آمار شهدا و جانبازان کشور دارد و ۱۴ هزار جانباز شیمیایی نیز از دوران دفاع از میهن به یادگار دارد، مورد بی مهری قرار گرفته است، این موضوعی است که مسئولان در بخشهای مختلف کشور نیز بر آن اذعان دارند و از این بی مهری  افسوس و گلایه می کنند و از دلیل این بی محبتی نیز اظهار بی اطلاعی دارند!

اصفهانی که روزی همه چیز داشت و هرگز از بخشش دارایی‌های خود به هم وطنانش دریغ نداشت حالا به روزگاری فرو افتاده است که به گفته کارشناسان و مسئولانی همچون مهدی طغیانی در صورت ادامه شرایط فعلی فرونشست آن را خواهد بلعید و در کمتر از هشت سال دیگر از سکنه خالی می شود!

اصفهان بیشترین میزان بناهای تاریخی کشور را دارد به نوعی که حتی یک هفته برنامه ریزی برای بازدید از بناهای خود شهر اصفهان نیز کافی نیست، همچنان با وجود همه سختی ها، تامین کننده بخش اصلی محصولات کشاورزی و دامداری کشور است، بیشترین برق را توسط نیروگاه اصفهان برای کشور تامین می‌کند رتبه نخست درآمدزایی و پرداخت مالیات را پس از پایتخت دارد اما نوبت به خدمات که فرا می رسد رتبه یکی به آخر را دارد، آلودگی در آن بیداد می ‌کند و بی توان از مقابله با آلودگی به دلیل شدت مازوت سوزی آن هم برای تولید برقِ کشور شده است اما برق و گاز نیز ندارد.

بحران تامین آب شرب نزدیک است؟

استانی که همین چند روز پیش سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که برخوردار نیست، برخی روستاهای آن هنوز با تانکر آبرسانی می شود درحالیکه رودخانه های متعددی در آن جریان دارد که حتی اکنون که طرح ماندگان برای آبرسانی به شهرستانهای کم برخوردار و فاقد آب شرب آن یعنی سمیرم، دهاقان و شهرضا قرار است اجرایی شود همین را نیز برخی برنمی تاباند و این در حالی است که  استفاده از آبهای درون استان اصفهان ارتباطی با دیگر استانها ندارد و صحبت‌های مسئولان دیگر استانها نیز در این ارتباط با نیز توجیهی.

گردشگرانی که به اصفهان می آیند بدون استثنا از خشک شدن رودخانه زاینده رود متعجب هستند با یک جمله کاملا یکسان و تعجبی مشترک در صورت که «مگر رودخانه دایمی هم خشک می شود یا می توان آن را خشک کرد؟!» چراکه ۹۷ درصد رودخانه ای که در اصفهان جریان داشته است، به دست خود بشریت خشک شده است.

و اصفهانی که میزبان هم وطنان سه استان کشور از جمله خوزستان، کهگیلویه و چهار محال وبختیاری است اما به گفته استاندار اصفهان با وجود همه محبتها، متاسفانه بی مهری می بیند به نوعی که به گفته مسئولان استان فاصله ای با مشکلات و بحران شدید تامین آب شرب ندارد.

گردشگران متعجب از خشک کردن رودخانه زاینده رود!

نکته جالب اینکه گردشگرانی که به اصفهان می آیند بدون استثنا از خشک شدن رودخانه زاینده رود متعجب هستند با یک جمله کاملا یکسان و تعجبی مشترک در صورت که «مگر رودخانه دایمی هم خشک می شود یا می توان آن را خشک کرد؟!»؛ ۹۷ درصد رودخانه ای که در اصفهان جریان داشته است، به دست خود بشریت خشک شده است و غافل هستیم که برخلاف صحبت احمدی نژاد که گفت رودخانه مربوط به سرچشمه است، خشک شدن بیش از ۹۰ درصد رودخانه به تدریج موجب خشک شدن کل رودخانه حتی در سرچشم می شود روندی که امسال کم کم پدیدار شده است.

اینجاست که استاندار اصفهان از بی مهری نسبت به اصفهان می گوید، تمدنی که بر پایه رودخانه زاینده رود شکل گرفته است و برخی آثار در ورزنه آن را مربوط به ده‌ها هزار سال پیش می کند و اینکه در سطح ملی موضوعات را چندان جدی نمی گیرند.

توقف پروژه های آبی اصفهان صحت ندارد/حقیقت ماجرا چیست؟!

استاندار اصفهان در جمع اصحاب رسانه از حقیقت ماجرایی گفت که به غلط به نوعی دیگر انعکاس یافت، پس از سفر به یکی از شهرستانهای اصفهان و مشاهده تئاتری حقیقی از وضعیت روستایی در دوران دفاع مقدس که هیچ مردی در روستا باقی نمانده بود برای تشییع و خاکسپاری شهدایش و اینکه زنان روستا پس از مدتی هیچ النگویی برای فروش نیز نداشتند، استاندار اصفهان از استانی  سخن گفت که مصداق این مثال است، یک دهم شهدای دفاع مقدس را دارد و آب رودخانه اش را به منظور شرب! به استانهای مجاور بردند اما اکنون حتی در زمینه برخی پروژه های آبی درون استانی آن سنگ‌اندازی می شود و پروژه بهشت آباد که به نوعی بدهی وزارت نیرو به کشاورزان اصفهان به دلیل بخشیدن حق آبه آنها به دیگر استانهای کشور پیش از آغاز پروژه است! متوقف شده است.

استاندار اصفهان در جمع اصحاب رسانه با بیان این مطلب گلایه داشت که رسانه‌ها به جای پرداختن به اینکه بر بار مشکلات اصفهان که افزوده شده است تیتر زدند از توقف تمام پروژه های آبی آن هم به اشتباه اما اعتقاد داشت که گرچه بار مشکلات را باید بر دوش کشیم اما نباید مردم را نا امید کرد، باید با سیلی صورتمان را سرخ نگه داریم.

بعد از هشت سال که به اصفهان برگشته ام نه تنها مشکلات رفع نشده است، بلکه مسائلی نوظهور مانند ناترازی انرژی را هم داریم؛ برخی مسائل و مشکلات استان اصفهان  روزانه رصد می‌شود تا برای فردا پس فردای استان مشکلی ایجاد نشود،  اگر بار  سنگینی بر دوشمان هست باید بار را به دوش بکشیم اما در کنار آن باید صورتمان را با سیلی سرخ کنیم.

مهدی جمالی نژاد در این ارتباط گفت: در سال ۲۰۲۴ مجمع جهانی ارتباطات، سه ریسک را در حوزه رسانه مطرح کرد که نخستین مورد اطلاعات دروغ است، ریسکهایی که در بحث ارتباطات مشکل ایجاد می کند، دوم بدفهمی اطلاعات و سوم توزیع نادرست آنها است، ما خوشبختانه در استان اصفهان با دلسوزی که در رسانه ها دیدیم و همدلی و رفاقتی که سراغ داریم و دغدغه هایی که سالیان سال است مشاهده کردیم مورد اول را شاهد نیستیم.

تمام مسائل اصفهان را می دانیم و کتمان نمی کنیم

وی ادامه داد: در مورد موضوع دوم و سوم باید بیشتر کار شود، باید کمک کنیم برای توسعه استان و فضای امید و نشاط؛ نباید قهر کنیم و یا دور و منفعل باشیم، یقین بدانید تمام مسائل اصفهان را می دانیم و کتمان نمی کنیم، نظام مسائل را شهرستان به شهرستان اطلاع داریم.

استاندار اصفهان تاکید کرد: من در طول ۳۰ سال مسئولیت به جز چند سال اصفهان زندگی کرده‌ام، در سمت هایی مانند شهردار شهرهای مختلف، مدیر کل امور شهری، معاون عمرانی استاندار به تمام شهره او شهرستانها سر زده ام و مشکلات تمامی آنها را می شناسم.

وی تصریح کرد: من از رسانه ها می خواهم که شرایط سخت فعلی را ببینند، بعد از هشت سال که به اصفهان برگشته ام نه تنها مشکلات رفع نشده است، بلکه مسائلی نوظهور مانند ناترازی انرژی را هم داریم، هر روز برای برق و گاز جلسه داریم، مشکلات را نمی توان یک روزه رفع کرد، ما از استانداران گذشته همیشه تقدیر می کنیم چراکه همگی زحمت کشیدند اما حقیقت آن است که خواه ناخواه در زمینه زیرساختهای اقتصادی ضعیف عمل کرده‌ایم و بسیاری از مسائل رفع نشده است.

برخی مسائل و مشکلات استان اصفهان روزانه رصد می‌شود

جمالی نژاد در جمع اصحاب رسانه بر این موضوع تاکید کرد که برخی مسائل و مشکلات استان اصفهان  روزانه رصد می‌شود تا برای فردا پس فردای استان مشکلی ایجاد نشود،  اگر بار  سنگینی بر دوشمان هست باید بار را به دوش بکشیم اما در کنار آن باید صورتمان را با سیلی سرخ کنیم مردم باید از ما شادی و نشاط ببینید و از رسانه ها خواست که در این موقعیت به کمک مسئولان استان بیایند.

در این شرایط سخت بحرانهای آبی، آلودگی و فرونشست دیگر از تالاب گاوخونی، عوض شدن طبیعت و حیات وحش منطقه به دلیل خشکی تالاب بین المللی، شرایط سخت مردم منطقه از منظر از میان رفتن شغل کشاورزی و گردشگری، پراکنش ریزگردها و مشکلات و بیماری های ناشی از ان برای استانهای هم جوار و به ویژه خود مردم ورزنه، بیداد بیمارهای عصبی ناشی از آلودگی و هوای خشک، زرد شدن چهره اصفهان از خشکی درختان، شریط سخت نگهداری از میراث فرهنگی استان، طبیعت و درختان و ده ها مسئله دیگری که تنها یک مورد آن برای بحرانی نامیدن شرایط یک استان و تیتر شدن آن در کل کشور کافی است، سخنی به میان نیامد، شاید در تاریخ اصفهان بنویسند که بی مهری با مهربان مردم این دیار چه کرد.

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش