دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۰۶ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۶۶۰۴
محیط زیست و گردشگری

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد

ورود ۵۱ تریلیون قطعه پلاستیکی به دریاها/مردم در حفاظت از محیط زیست آتش‌ به‌ اختیار باشند

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست,معصومه ابتکار
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از فاجعه‌ای تحت عنوان ورود ۵۱ تریلیون قطعه پلاستیکی به دریاهای جهان و افزایش سرعت نابودی دریاها بر اساس روند فزاینده ورود پلاستیک‌ها و ماکروپلاستیک‌های مورد استفاده در موادی همچون شوینده ها یا مواد دارویی و آرایشی به دریاها خبر داد.

به گزارش ایسنا، معصومه ابتکاردر مراسم افطاری و دیدار و گفت وگو با جوانان افزود: اگرچه ممکن است برخی بگویند ما نیازی به دریاها نداریم اما باید یادآوری کرد که دریاها منشاء تغییر اقلیم در دنیا،منشاء تامین بخش مهمی از غذای مورد نیاز مردم دنیا و البته در کنار سواحل، محل سکونت بخش مهمی از مردم دنیا هستند و روند آسیب زدن به دریاها، فاجعه‌ای بزرگ است.

 

معاون رئیس جمهور افزود: آمار نگران کننده جهانی تنها مختص حوزه محیط زیست نیست و می‌توان به آمار دیگر حوزه‌ها همچون سرمایه‌گذاری برای تسلیحات در جهان به میزان ۱۲ برابر کمک‌های بشردوستانه برای صلح یا استفاده از ۸۰ درصد سرمایه‌های دنیا توسط ۲۰ درصد از جمعیت جهان نیز اشاره کرد.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با طرح این پرسش که آیا به رغم آمارهای مایوس کننده و ناراحت کننده می توان به تغییر شرایط امیدوار بود، اظهار کرد: همواره باید برای برون رفت از چالش‌ها، دشواری‌ها و مشکلات پیش رو تلاش کرد و امیدوار بود.

 

وی با اشاره به مفهوم ردپای اکولوژیک در جهان گفت: ردپای اکولوژیک، میزان تاثیرگذاری انسان بر طبیعت یا به عبارت بهتر یک شاخص پایداری است که میزان مصرف انسان و اثر این مصرف روی محیط زیست را می توان از طریق آن ارزیابی کرد.

 

ظرفیت زیستی تهران سال ۱۳۷۵ به پایان رسیده است

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه ردپای اکولوژیک در ایران تقریبا در سال ۱۳۷۰ و در تهران تقریبا در سال ۱۳۷۵ به پایان رسیده است، اظهار کرد: این به معنای بهره‌کشی بیش از توان محیط زیست و طبیعت کشور است. روندی که به طور میانگین در ایران سه برابر ظرفیت زیستی طبیعت و محیط زیست است و البته در جهان نیز تقریبا همین شرایط حاکم است.

 

ابتکار افزود: در نتیجه این بهره‌کشی بیش از ظرفیت زیستی با بحران‌ها و مسائل مختلفی همچون بحران آب در کشور رو به رو هستیم و البته آلودگی هوا نیز همچون دنیا، در ایران نیز به چالشی مهم تبدیل شده است.

 

از هر هشت مورد مرگ و میر در دنیا، یک مورد منتسب به آلودگی هوا است

معاون رئیس جمهور ضمن اشاره به آمار سازمان بهداشت جهانی مبنی بر اینکه از هر هشت مورد مرگ و میر در دنیا، یک مورد منتسب به آلودگی هوا است، گفت: این بدان معنا است که یکی از مهم‌ترین چالش‌های جوامع بشری به ویژه در کلانشهرها و جوامع صنعتی امروز، آلودگی هوا است و متاسفانه ایران نیز از این قاعده مستثنا نبوده است.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه اظهارکرد: البته دولت یازدهم به رغم تمام چالش‌ها و مشکلاتی که در عرصه‌های مختلف با آن رو به رو بود به علت نگاه و رویکرد ویژه رئیس جمهور در حوزه محیط زیست و اعلام اینکه دولت یازدهم، دولت محیط زیستی است، برنامه‌ها و اقدام‌های بسیاری را برای رفع چالش‌های محیط زیستی کشور آغاز و اجرا کرد البته به علت برداشتن همین گام‌های مهم، نتایج مثبتی نیز کسب شد.

 

وی اشاره ای هم به شکل‌گیری و احیاء کارگروه‌های مختلف، تنظیم برنامه‌های دانش‌پایه و بر اساس مطالعات روز کشور همچنین استمرار برنامه‌های موفق محیط زیستی دولت سید محمد خاتمی در دولت یازدهم کرد و گفت: بازنگری و روزآمد کردن برنامه‌ها، ارائه لوایح و پیگیری برای تصویب قوانین روزآمد محیط زیستی به منظور رفع خلاء‌های قانونی همچون قانون هوای پاک - که در حال حاضر آخرین مراحل تصویب در شورای نگهبان را طی می‌کند- برخی دیگر از اقدام‌های صورت گرفته برای رفع چالشهای محیط زیستی در دولت یازدهم است.

 

به گفته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست،ارتقای استانداردها و ضوابط محیط زیستی، ارتقای استاندارد سوخت، حذف بنزین آلوده پتروشیمی، ارتقای استاندارد خودروها و موتورسیکلت‌ها، بازرسی مستمر خطوط تولید خودرو کشور توسط سازمان حفاظت محیط زیست و اجرای استاندارد یورو ۴ در تمام خودروهای تولیدی کشور، توقف شماره‌گذاری موتورسیکلت‌های کاربراتوری، حمایت از  خودرو و موتور برقی، راه‌اندازی سامانه یکپارچه معاینه فنی در کشور، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، حذف مازوت از سوخت نیروگاه های کشور از ۴۵ درصد در سال ۹۲ به ۸ درصد در سال ۹۵ و به صفر رسیدن در سال ۹۶ برخی از اقدام‌های صورت گرفته برای مقابله با آلودگی هوا در کشور است.

 

انتخابات ریاست جمهوری به فرصتی برای روشنگری تبدیل شد

ابتکار افزود: به رغم همه دروغ‌ها، تهمت‌ها و اطلاعات غلط ارائه شده به مردم به منظور تخریب دولت و زیر سوال بردن اقدامات مثبت سازمان حفاظت محیط زیست و دولت یازدهم برای مقابله با چالش‌های محیط زیستی، انتخابات به فرصتی برای روشنگری تبدیل شد تا مردم بتوانند تصمیمی درست بگیرند و البته بخش مهمی از این دستاوردها با کمک و مشارکت مردم و سمن‌ها به دست آمده است.

 

معاون رئیس جمهور آماری از وضعیت کیفی هوای کلانشهرها و نتایج اقدام‌های دولت یازدهم در این زمینه ارائه داد و اظهار کرد: به طور نمونه در تهران به رغم شرایط سخت و پیچیده که تنها یک نمونه آن تردد ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار خودرو و فرسودگی بسیاری از این خودروها است، در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۲ حدود ۷۰ روز هوای بهتر و سالم‌تری تجربه شد.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: این آمار در حالیست که به رغم توقف شماره‌گذاری موتورسیکلت‌های کاربراتوری، هنوز تعداد قابل توجهی موتورسیکلت کاربراتوری در تهران و البته کشور تردد می کند که غالبا نیز متعلق به قشر زحمتکش و کم‌توان اقتصادی جامعه است که نمی‌توان بدون برنامه‌ریزی بلندمدت و جامع‌نگر برای حذف آن اقدام کرد زیرا معیشت بسیاری به آن وابسته است.

 

مهم ترین چالش اهواز، گرد و غبار است

وی اشاره‌ای هم به وضعیت کلانشهر اهواز کرد و گفت: به رغم همه تلاش‌های صورت گرفته برای بهبود هوای کلانشهر اهواز و به طور کلی بهبود کیفیت هوا در استان خوزستان، به دلیل اینکه مهم‌ترین چالش این استان، گرد و غبار است همچنان تا نقطه مطلوب فاصله داریم.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: متاسفانه حدود ۸۰ درصد کانون‌های گرد و غبار در ایران، خارج از مرزهای کشور و در کشورهای همسایه قرار دارد که برای رفع آن با چالش‌های متعددی مواجه هستیم اما خوشبختانه با پیگیری بسیار هفته گذشته پس از سه سال موفق شدیم با عراق که طی این سال‌ها به دلیل جنگ و ناامنی، محیط زیست را در اولویت قرار نداده بود، تفاهمنامه‌ای در این زمینه امضاء کنیم که بر اساس آن اجرای پروژه‌های مختلف همچون آموزش و توان‌افزایی کارشناسان عراقی برای مقابله با گرد و غبار در ۲۰۰ هکتار مزرعه آموزشی- پژوهشی کلید خورد.

 

ابتکار به برخی اقدام‌های دولت یازدهم برای مقابله با کانون‌های داخلی گرد و غبار در خوزستان هم اشاره کرد و گفت: احیا و آبگیری حدود ۸۵ درصد تالاب هورالعظیم به عنوان یکی از کانون‌های مهم گرد و غبار در خوزستان، کاشت نهال و پخش سیلاب در هزاران هکتار از کانون‌های بحرانی خوزستان برخی از این اقدام‌ها است.

 

معاون رئیس جمهور ادامه داد: اقدام‌های دیگری نیز برای بهبود کیفیت هوا در استان خوزستان از جمله شهر اهواز انجام شده است که از آن جمله می توان به گازسوز شدن نیروگاه رامین اهواز، توزیع بنزین یورو ۴ و گازوئیل استاندارد در اهواز، آبادان، خرمشهر و چهار شهر دیگر خوزستان، اجرای طرح آماک و جمع‌آوری ۷۵۰۰ تن گوگرد از سطح شهر اهواز و حومه اشاره کرد.

 

وی یکی از اقدام‌های مهم دولت یازدهم را حذف بنزن به عنوان ترکیبی بسیار خطرناک و سرطان‌زا از هوای تنفسی مردم کشور دانست و گفت: میزان بنزن موجود در هوا در برخی شهرهای کشور در فاصله سال های ۸۸ تا ۹۲ حتی به بیش از هزار برابر حد مجاز نیز رسیده بود اما خوشبختانه در دولت یازدهم این میزان به سطح استاندارد بازگشت.

 

معاون رئیس جمهور اشاره‌ای هم به اهمیت حفاظت و احیای تالاب‌ها در دولت یازدهم کرد و گفت: خوشبختانه به رغم آنکه برخی معتقد بودند دریاچه ارومیه برای همیشه از بین رفته و حتی دولت را هم از تلاش برای احیای آن منع می کردند، امروز دریاچه ارومیه با وجود فصل گرما و افزایش شدت تبخیر، به لحاظ مساحت و حجم حدود چهار تا پنج برابر سال ۹۳ آب دارد.

 

ابتکار شرایط کنونی دریاچه ارومیه را نتیجه همت دولت یازدهم، کار علمی، همکاری بین بخشی و مشارکت مردم و جوامع بومی دانست و اظهار کرد: برای سایر تالاب‌ها و دریاچه‌های کشور نیز برنامه‌ها و اقدام‌های مشابهی صورت گرفته است تا جایی که امروز هامون حدود ۴۰ درصد آبگیری شده است. اگرچه بخشی از آن به علت گرما و افزایش تبخیر از بین خواهد رفت اما همین آبگیری مانع از تبدیل شدن هامون به کانون گرد و غبار می‌شود.

 

معاون رئیس جمهور یکی دیگر از دستاوردهای دولت یازدهم در حوزه محیط زیست را رشد سازمان‌های مردم نهاد، شبکه‌سازی ملی و استانی سمن‌های محیط زیستی و حضور و مشارکت آن‌ها در مباحث مهم محیط زیستی همچون فصل محیط زیست برنامه ششم دانست و گفت: رشد مباحث آموزشی در حوزه محیط زیست، توجه بخش‌های مختلف دولت به موضوع محیط زیست، ارائه کارنامه محیط زیستی به دستگاه‌های دولتی از دیگر دستاوردهای این حوزه است.

 

محیط زیست از مصداق‌های مهم امر به معروف و نهی از منکر در جامعه است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری اظهارکرد: یکی از مصداق‌های فرمایش مهم رهبر معظم انقلاب در خصوص آتش به اختیار بودن، حوزه محیط زیست است که مردم می‌توانند با حضور و مشارکت خود در حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از تخریب ها و آلودگی ها در چارچوب قوانین و مقررات نقش داشته باشند.

 

وی یکی از مصداق‌های مهم امر به معروف و نهی از منکر در جامعه را محیط زیست برشمرد و افزود: آتش برای فردی که آن را در دست می گیرد، روشنی و نور به همراه دارد و داستان حضرت موسی (ع) و تلاش برای کسب آتش از منبع اصلی نیز بر همین اصل استوار است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست (پام)ابتکار خاطرنشان کرد: مسیر حفظ محیط زیست، حفظ آینده تمدنی و حیات رو به رشد و تعالی جامعه ایران است.

 

 

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش