دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۰:۳۱ - ۰۲ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۰۲۹۹
محیط زیست و گردشگری

زمین خواری در اطراف شهر تهران از عمده معضلات زیست‌محیطی استان

زمین خواری در تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان تهران موضوع زمین خواری در اطراف شهر تهران را از عمده‌ترین مشکلات استان دانست و گفت: تمام توان خود را به کار خواهیم گرفت تا عرصه را بر زمین‌خواران و شکارچیان سنگدلی که به دنبال از بین بردن ذخایر ژنتیک و ارزشمند هستند، تنگ کنیم.

به گزارش ایسنا، سعید محمودی در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه در دنیای امروز مسائل و چالش‌های محیط زیستی عمده‌ترین مسائل دنیا هستند، اظهارکرد: اگر مسائل سیاسی را کنار بگذاریم موضوعات محیط زیستی دومین مساله حادی هستند که در دنیای امروز مورد بررسی قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه انسان‌ها سالانه ۴۰ میلیارد تن کربن وارد جو می کنند که باید از آن استفاده کنند، گفت: مسائل محیط زیست بسیار گسترده و پیچیده است و شرایط به‌گونه ای است که امروزه هیچ شهری در دنیا حتی در کشورهای پیشرفته از آلودگی در امان نیست.

محمودی ادامه داد: حدود ۹۰ درصد از جمعیت کشورمان در معرض آلودگی هوا قرار دارند و چیزی در حدود ۶ میلیون نفر در دنیا سالانه به دلیل مسائل آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران افزود: این‌ها موضوعاتی است که در دنیا بررسی شده است و اگر بخواهیم به سمت و سوی بهتری در خصوص حل مشکلات محیط زیست پیش برویم باید از تجربیات سایر کشورها استفاده کنیم.

محمودی با اشاره به اینکه بعد از جنگ جهانی دوم در دهه ۵۰ میلادی اوج رونق اقتصادی به‌ویژه در غرب اتفاق افتاد و جمعیت به سمت کلانشهرها سرازیر شد و در این شرایط تولید و اقتصاد در اوج خود قرار داشت و استفاده از منابع در طول تاریخ بی‌نظیر بود، گفت: در نتیجه چنین وضعیتی در اوایل دهه ۷۰ میلادی هزاران نفر در این شهرها جان خود را از دست دادند و مشکلات متعدد محیط زیستی گریبانگیر این شهرها شد.

وی با بیان اینکه در ۵۰ سال گذشته برای محیط زیست کشور تلاش‌های بسیاری شده است،اظهارکرد: اما آن چیزی که باعث شده به هدف نهایی خود نرسیم این بود که هدف مشترک و طرح جامعی نداشته و اجرای قانون را مد نظر قرار نداده و به‌صورت سلیقه‌ای عمل کرده‌ایم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران ادامه داد: اگر گذشته کلانشهرهای دنیا را بررسی کنیم، می‌بینیم این شهرها مشکلات زیست‌محیطی مانند ما داشتند، طرح و برنامه هم داشتند اما برای اجرای این برنامه‌ها قانونی وجود نداشت که باعث همگرایی و دنبال کردن هدف مشترک شود. اگر می‌خواهیم کلانشهر تهران - که یکی از بزرگترین شهرهای دنیاست - به لحاظ محیط زیستی وضعیت مطلوب‌تری داشته باشد ضمن وجود طرح و برنامه‌های کلان باید اجرای قانون را مد نظر قرار دهیم.

محمودی به وجود قوانین محیط زیستی خوب و مترقی در کشور به‌ویژه در حوزه پسماند و آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: همگرایی و تعریف یک وظیفه مشترک و مشخص شدن نقطه‌ای به عنوان هدف همچنین کار اشتراکی در کشور ما مشکل داشته و عمده مشکلات ما نیز به این دلیل است.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه آموزش درست کسانی که برای آینده این کلانشهر تصمیم می‌گیرند بسیار حائز اهمیت است، اظهارکرد: اگر این افراد آموزش درست نبینند مشکلات به‌صورت تصاعدی رشد خواهد داشت بنابراین داشتن طرح و برنامه هدفمند ، اجرای قانون و همگرایی راه نجات کلانشهر تهران در طول زمان خواهد بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه حفظ محیط زیست در تعریف عام خود وظیفه همه بوده است و فقط سازمان محیط زیست درقبال آن وظیفه ندارد،گفت: در واقع محیط زیست یک موضوع بین‌بخشی است و همه باید به دنبال حل آن در یک برنامه جامع و هدفمند باشند.

محمودی با بیان اینکه کشور ما صاحب تولید اقتصاد و نظام هماهنگ و برنامه بین‌المللی است و در چنین کشوری مردم مطالبه محیط زیستی دارند و این مطالبات ناشی از پیشرفت جامعه است و باید آن را به فال نیک بگیریم،اظهارکرد: با همگرایی که استان تهران وجود دارد و اراده مسئولان تهران برای حل مسائل محیط زیستی امیدواریم شاهد روزهای خوبی در کلانشهر تهران باشیم و به‌توانیم به‌صورت جدی و هدفمند مسائل محیط زیست را در کنار اقتصاد حل کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در پایان با اشاره به اینکه پایه و روش در سازمان محیط زیست بر اساس محیط بانی است و انتظار از محیط بانان در این حوزه بسیار زیاد است، خاطر نشان کرد: بدنه کارشناسی در اوج تصمیم گیری‌ها خواهد بود همچنین حفظ حرمت و کرامت کارکنان بسیار حائز اهمیت است و عملکرد واقعی همه ما اخلاق مداری و نام نیکی است که از ما باقی خواهد ماند.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران سعید محمودی پیش از این مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس را در کارنامه مدیریتی خود داشته است. از دیگر سوابق وی می توان به مدیرکل حفاظت محیط زیست استان‌های مرکزی و سیستان و بلوچستان و رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دورود اشاره کرد.

  • 19
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش