پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۳۴ - ۱۵ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۱۱۵۲
زنان، جوانان و خانواده

افزایش تبلیغات چند همسری در فضای مجازی با چه هدفی؟

ترویج چند همسری,تفکرات طالبانی
«چند همسری» شاید آخرین موضوعی باشد که جوانان این دوره در سیل مشکلات امروز به آن فکر کنند اما این روزها در فضای مجازی شاهدیم برخی افراد به تبلیغ آن می‌پردازند!

به گزارش آفتاب یزد،  پیرو همین موضوع نیز پدیده‌هایی در اینستاگرام رشد کرده‌اند که تنها هنرشان چند همسری است و این افراد که دنبال‌کنندگان زیادی هم دارند معمولا روزمرگی زندگیشان را با زرق و برق فراوان به نمایش می‌گذارند! تشویق به چندهمسری و ترویج آن درحالی صورت می‌گیرد که بسیاری از جوانان به‌دلیل مشکلات اقتصادی و معیشتی قادر به ازدواج و تشکیل خانواده نیستند چه برسد به ازدواج مجدد؛ از سوی دیگر این موضوع درست است که غیرشرعی نیست اما در جامعه امروز خارج از عرف به شمار می‌آید و از جانب بخش عظیمی از جامعه پذیرفتنی نیست. با همه این اوصاف سوال اینجاست که در چنین جامعه‌ای چرا باید تبلیغ چند همسری صورت بگیرد؟

سوابق تبلیغ چند همسری

تبلیغ چندهمسری توسط عده‌ای خاص، موضوع جدیدی نیست و از گذشته تا به امروز شاهد این نوع تبلیغات عجیب و غریب بوده‌ایم. برای مثال چندی پیش ویدئویی از یک مراسم عروسی منتشر شد که در آن خواننده‌ با لحنی تمسخرآمیز و نگاهی کالایی به زن میخواند: «مردان خدا باید چهار زن بگیرند و...» مدعوین مراسم عروسی نیز که همگی مرد بودند با دست زدن و زمزمه کردن اشعار با خواننده مجلس همراهی می‌کردند! این ویدئو تا مدتها در فضای مجازی دست به دست می‌شد و واکنش‌های منفی زیادی به همراه داشت.

از سوی دیگر پیش از شیوع کرونا شاهد بودیم موسسه‌ای تحت عنوان « حیات حسنی» در قم، اقدام به‌برگزاری کارگاه‌های مهارت‌های چندهمسری کرد. در تبلیغات این موسسه آمده بود که موضوع کارگاه‌های این پروژه مواردی مثل «ضرورت احیای فرهنگ چندهمسری»، «الزامات تشکیل خانواده‌های چندهمسری»، «احکام فقهی خانواده‌ها چندهمسری» و «مهارت‌های ارتباطی خانواده‌های چندهمسری»است. بنرهای تبلیغاتی این موسسه نیز سرو صدای زیادی در فضای مجازی به پا کرد و خیلی‌ها نسبت به آن موضع گرفتند.در همان زمان یکی از مهمانان برنامه «بدون توقف» شبکه سه صدا و سیما نیز در طول برنامه بارها و بارها از چندهمسری دفاع کرد و محتوای سخنانش کاملا ترویج و تشویق چندهمسری بود. البته بعد از انتقادات حجت‌الاسلام غلامرضا قاسمیان، اعلام کرد قصد ترویج چندهمسری را نداشته، اما سخنانش از جنس موافقت ضمنی با امر چندهمسری بود.

در کنار این تلاش‌ها برای تشویق چندهمسری ویدئویی دیگر از یک مرد روحانی به‌نام ... و چهار همسرش در فضای مجازی منتشر شد که گویا همه افراد خانواده از شرایط زندگی گروهی احساس رضایت داشتند. به‌رغم این‌که سازنده این ویدئوی جنجالی تلاش کرده بود که از خانواده چندهمسری نوید ابراهیمی تصویری مثبت و شاد بسازد، اما، چون این موضوع برخلاف عرف جامعه است این ویدئو بیشتر از آن‌که زندگی گرم خانوادگی را نشان دهد، نوعی استفاده ابزاری و کالایی از زنان را در ذهن مخاطب تداعی کرد، به‌نحویکه اعتراض بخش عظیمی از جامعه را به همراه

داشت.

پدیده‌های اینستاگرامی

این در حالی است که طی سال‌های اخیر شاهد بروز و ظهور پدیده‌هایی در اینستاگرام هستیم که به طرق مختلف با نشان دادن تجربیات زیسته خود به اشکال رویایی، به ترویج و تشویق جوانان برای پیوستن به گروه چند همسری مشغول هستند.یکی از این پدیده‌ها که به عنوان مرد دو زنه در اینستاگرام معروف شده، با تصاویری که از خود به همراه دو همسرش به اشتراک می‌گذارد در فضای مجازی غوغا به پا کرده است. گویا او اهل بوشهر است و به همراه دو همسر خود زندگی می‌کندالبته به گفته خودش هر دو همسرش از اقوامش هستند. از ازدواج اول او چند سالی می‌گذرد و او دختر کوچکی هم از همسر اول خود دارد.

این فرد در صفحه‌ی خود عکسی از مراسم ازدواج دومش منتشر کرده که همسر اول وی هم در آن حضور دارد. این عکس در صفحات هر دو همسر فرد مذکور هم وجود دارد. همسر اول این شخص در شرح عکس یاد شده نوشته وقتی کسی را که دوست داشته باشید هر چیزی که او دوست داشته باشد را شما هم دوست دارید.

همسر دوم وی نیز در واکنش به انتقادات کاربران نوشته همسر آن‌ها بدون پنهانکاری و با صداقت خواسته‌ی خود برای ازدواج مجدد مطرح کرد و او و همسر اول این مرد هم با این موضوع کنار آمدند.

از این دست صفحات و مردانی که به انحای مختلف در حال تبلیغ چند همسری در فضای مجازی هستند کم نیست!

جامعه چه می‌گوید؟

تشویق به چندهمسری درحالی صورت می‌گیرد که بسیاری از جوانان به‌دلایل مشکلات اقتصادی و معیشتی قادر به ازدواج و تشکیل خانواده نیستند! حتی برای افزایش ازدواج در کشور مسئولین دست به دامن طرح‌های تشویقی شده‌اند تا جامعه از خطر کاهش نرخ ازدواج نجات دهند. در چنین شرایطی برخی افراد از چند همسری سخن می‌گویند و این موضوع جای بسی تعجب دارد! اصل این است که در جامعه امروز ما این‌گونه تحرک‌ها و اقدامات نه‌تنها مشکل ازدواج جوانان را حل نمی‌کند، بلکه آرامش را از خانواده‌ها می‌گیرد و زنان جامعه را به طرف تشکیک در بنیان خانواده سوق می‌دهد.

از سوی دیگر درحالی عده‌ای بدون شناخت از عرف و هنجارهای فرهنگی و ساختار جمعیتی کشور به‌دنبال ترویج چندهمسری در کشور هستند که موضوعات و مطالبات ساده‌ای مانند ورزشگاه رفتن زنان یا دوچرخه‌سواری آنان که هیچ تضادی با طبیعت زنان، قوانین موجود کشور و حتی با هنجارهای عرفی جامعه ندارد، به‌موضوعی لاینحل تبدیل شده است و هنوز طیف سنتی و محافظه‌کار جامعه نتوانسته نسبت به این موضوعات اندک انعطافی به خرج بدهد.

واقعیت این است که موضوع چند همسری هم با طبیعت زنان به‌شدت تضاد دارد و هم برخلاف سیاست‌های جمعیتی کشور و عرف و فرهنگ غالب جامعه است و دین هم تحت قوانین و اما و اگرهای سختگیرانه‌ای و در شرایط خاصی اجازه آن را صادر کرده است.

با این حال سوال اینجاست که چرا باید چنین تبلیغات ضد عرفی بدون هیچ گونه مشکلی صورت بگیرد؟ 

  • 21
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش