به گزارش ایسنا، درحالی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ بودجه پیشنهادی برای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ۷۵۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است که در لایحه بودجه ۱۴۰۱مبلغ پیشنهادی دولت برای اجرای این قانون ۱۲ هزار میلیارد تومان بوده است که خبر از کاهش ۳۷.۵ درصدی بودجه اجرای جوانی جمعیت میدهد.
در لایحه بودجه ۱۴۰۲، دولت ۷۵۰۰ میلیارد تومان بودجه برای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برآورد کرده است که این رقم نشان از کاهش ۳۷.۵ درصدی بودجه این قانون در قیاس با آنچه دولت در لایحه ۱۴۰۱ برای اجرای قانون جوانی جمعیت پیشنهاد داده بود، دارد.
در لایحه بودجه ۱۴۰۱، دولت بودجه پیشنهادی برای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را ۱۲ هزار میلیارد تومان برآورد کرده بود. به علاوه اینکه در لایحه بودجه ۱۴۰۱ برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور اجرای قانون جوانی جمعیت ردیف بودجه مجزا به مبلغ ۲۳۵۹ میلیارد و ۴۷۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان پیشنهاد شده بوده است.
همچنین در لایحه بودجه ۱۴۰۱ ردیف اختصاصی بودجه برای اجرای چند عنوان برنامه از جمله اجرای سیاست های قانون جوانی جمعیت به وزارت آموزش و پرورش نیز اختصاص داده شده بود و این در حالی است که در لایحه بودجه ۱۴۰۲ نه وزارت آموزش و پرورش و نه وزارت بهداشت ردیف بودجه مجزایی برای اجرای قانون جوانی جمعیت ندارند.
تکلیف وزارت راه برای جوانی جمعیت
بند "ح" تبصره ۱۱ لایحه بودجه ۱۴۰۲ وزارت راه و شهرسازی را مکلف کرده است تا به منظور حمایت از خانواده و جوانی در سال ۱۴۰۲ یک قطعه زمین یا واحد مسکونی به صورت رایگان در قالب شرایط مندرج در ماده ۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به خانوادههای صاحب فرزندان چهارقلو و بیشتر اختصاص دهد.
افزایش امتیاز کمک هزینه عائلهمندی و حق اولاد
بر اساس ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، دولت مکلف است برای کلیه گروههای مختلف حقوق بگیر در دستگاههای مذکور در ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و همچنین نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات، سازمان انرژی اتمی (به استثنای مشمولان قانون کار) از قبیل کارکنان کشوری و لشکری، اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و قضات، از ابتدای سال ۱۴۰۱، به مدت پنج سال، افزایش حقوق سالانه را در سقف ردیف حقوق و جبران خدمت به گونهای اعمال کند که هرساله، کمک هزینه اولاد و حق عائلهمندی مشمولان این ماده در چارچوب افزایش سنواتی حقوق و دستمزد به ترتیب به میزان صد درصد (۱۰۰%) و پنجاه درصد (۵۰%) افزایش یابد.
در همین راستا بخش ۳ بند "الف" تبصره ۱۲ لایحه بودجه ۱۴۰۲ نیز تصریح میکند که به منظور اجرای ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، امتیاز کمک هزینه عائله مندی و حق اولاد، موضوع بند ۴ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری شاغلین و بازنشستگان، به ترتیب ۲۲۸۰ و ۱۰۵۰ و معادل ریالی امتیاز مذکور برای کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت تعیین میشود.
پیشتر در بند ۴ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری امتیاز کمک هزینه عائله مندی و حق اولاد به ترتیب ۸۰۰ و ۲۰۰ امتیاز در نظر گرفته شده بود.
- 16
- 4