دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۲۰ - ۰۵ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۱۴۲۳
زنان، جوانان و خانواده

پروانه سلحشوری:

صحبت‌های «زهرا آیت اللهی» انگار اظهارات یک مرد ضد زن خشونت‌طلب است/ آیا پدری که دخترش را مجبور به روسپی‌گری می‌کند، حامی خانواده است؟

پروانه سلحشوری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان
رئیس فراکسیون زنان مجلس در واکنش به اظهارات یک عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی علیه لایحه منع خشونت علیه زنان گفت: زمانی که صحبت های ایشان را می خوانیم، گویی یک مرد ضد زن خشونت طلب درباره لایحه منع خشونت علیه زنان موضع گرفته است.

به گزارش برنا، «پروانه سلحشوری» رئیس فراکسیون زنان مجلس در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا، درباره اظهارات زهرا آیت اللهی رییس شورای‌فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده که در انتقاد به لایحه منع خشونت علیه زنان گفته بود «تجربه نشان داده که بهترین نوع حمایت از زنان آن است که حمایت از آنها را به مردان خانواده بسپاریم»، اظهار کرد: این حرف خوبی است، اما زمانی که مرد خانواده از زن حمایت نمی کند و متوسل به خشونت می شود، آن زن باید چه کند؟ این صحبت ایشان درباره خانواده هایی با وضعیت عادی صحیح است، اما زنی که در خانه با خشونت همسر، پدر یا برادر خود مواجه است و حتی از سوی آنها مجبور به روسپی گری می‌شود، چه باید کند؟

 

او افزود: موارد زیادی از زنان بودند که به بنده مراجعه کردند و گفتند از سوی پدر و یا برادر معتاد خود مورد تجاوز قرار گرفته یا مجبور به روسپی گری شده اند. آیا اینجا هم می توان مدعی شد که پدر حامی دختر است؟

 

سلحشوری ادامه داد: صحبت های ایشان را که می خوانیم گویی یک مرد ضد زن خشونت طلب، درباره لایحه منع خشونت علیه زنان موضع گرفته است.

 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه «باید نگاه سیاسی به زن را کنار بگذاریم»، گفت: اگر به زن به عنوان یک انسان که دارای حق اجتماعی است، نگاه کنیم و نگاه سیاسی مان را هم وارد موضوع زنان نکنیم و نگوئیم این طرح را معاونت زنان ریاست جمهوری و خانم مولاوردی یا فراکسیون زنان تهیه کرده، پس باید با آن مخالفت کرد، چنین مواضعی بروز نمی کند.

 

به اعتقاد سلحشوری در حوزه زنان چیزی به عنوان اصلاح طلب و اصولگرا وجود ندارد و نباید هم داشته باشد.

 

او افزود: زمانی که آسیب های ناشی از ازدواج کودکان مطرح شد، برخی با نگاه سیاسی معترض آن شدند. در صورتی که اگر خودشان این موضوع را مطرح کرده بودند، مشکلی نداشت ولی حال که فراکسیون زنان مجلس آن را طرح کرده است، آنها معترض می شوند و اعتراض شان هم سیاسی است.

 

به گفته این نماینده مجلس باید از این زن ها حمایت کرد؛ چراکه اگر دولت، مجلس و قوه قضائیه از خشونت مرد علیه زن دفاع نکنند، در جرمی که آن مرد مرتکب شده شریک هستند.

 

او با بیان اینکه «تلاش کردم هیچگاه نگاه سیاسی ام را وارد این موضوعات نکنم»، گفت: حضرت علی می فرمایند نگاه نکنید چه کسی سخن می گوید، بلکه نگاه کنید که چه می گوید و سخن چیست. از این رو نباید به موضوعات اینچنینی دید سیاسی، داشته باشیم.

 

سلحشوری افزود: موضوع خشونت علیه زنان مختص ایران نیست و موضوعی جهانی است. در ایران هم به مانند دیگر کشورها، خشونت علیه زنان وجود دارد و نمی شود آن را کتمان کرد. حال زن ایرانی که از پناهگاه خانواده محروم است و توسط همسر یا پدر و برادر آزار می بیند، چه باید کند؛ بگوید چون همسر یا مرد خانواده است حق دارد؟!

 

این نماینده مجلس ادامه داد: خانم آیت اللهی گفته اند بر اساس لایحه منع خشونت علیه زنان «حتی اگر زن توهم خشونت از رفتار مرد را داشته باشد، این لایحه به او حق می‌دهد که مرد را محکوم کند و دادگاه را به وسط خانه بکشاند»؛ در حالی که جواب این اظهارات مشخص است و اینکه خشونت حاصل توهم بوده یا واقعیت را دادگاه صالحه مشخص می کند.

 

سلحشوری اضافه کرد: مقام معظم رهبری نیز در این باره صحبت کرده و فرمودند که باید کاری کرد و ما در قبال این زنان مسوولیم.

 

رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی گفت: «اگر با مولاوردی، فراکسیون زنان و اصلاح طلبان مشکل دارید، قوه قضائیه که اصلاح طلب نیست و با آن مشکلی ندارید. بگذارید این موضوع در سطح قوا بررسی شود.»

 

 

 

 

 

  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
خانم سلحشوری انسان فهمیده و دانایی هستند، خدا حفظشون کنه!
سلام. من از همسرم به خاطر اینکه دست بزن داشت، جدا شدم. همسر من تحصیل کرده و کارمند دولت بود. ولی جوری کتکم میزد که مرگ رو جلوی چشمم میدیدم.دستاش رو.میذاشت روی گلوم و فشار میداد.رد انگشتاش تا ۱۰ روز بعد کتک کاری مون، رو گلوم میموند و همش جلوی چشمم بود.. من حقوق خوندم و میدونم که چقدر زیادن زنایی که تو همین کتک کاریا یا سرشون میخوره به جایی و میمیرند یا خفه میشن یا... بعد هم دیه ی مرد دوبرابر زنه و خانواده ی زن باید نصف دیه رو به خانواده ی مرد پرداخت کنند تا مرد قصاص بشه.و خیلیا این پول رو ندارند و مجبورن از خیر قصاص بگذرن.و اون مرد جانی قاتل دوباره راست راست تو جامعه راه میره و صد البته که دوباره با یک بدبخت دیگه، ازدواج میکنه... من از خانواده خوب و اصیلی بودم و گیر یک همچین مردی افتادم.تا قبل ازدواجم کتک خوردن زن رو فقط تو فیلما دیده بودم و شنیده بودم.هیچ وقت چنین چیزی دور و برم نبوده و نیست.. این مساله خیلی برام سنگین بود.. خیلی رنج و عقده و نفرت رو دلم مونده.. و این مساله انقدر منو ترسونده که به ازدواج دوباره فکر نمیکنم.. ۱۹ ساله بودم که ازدواج کردم و ۳ سال تمام فقط دعوا و کتک کاری داشتیم.سر مسائل تماما الکی.. اون اقا میگفت:زن باید کتک بخوره،تو قرآن نوشته!!!!! دستور قرآنه!!! من دارم حکم قرآن رو اجرا میکنم!!!! ادم تا این مسایل برای خواهر یا دختر خودش اتفاق نیفته،درک نمیکنه.. کاش واقعا قانونی تصویب بشه و مردا رو از انجام این کار بترسونه..کاش حداقل زنایی که جرات میکنند و شکایت میکنند،شکایت شون به جایی برسه.. من ۳_۴ بار رفتم پزشکی قانونی و شکایت کردم.. و درنهایت هم جدا شدم.. اما چه فایده از شکایت کردنم.؟؟ وقتی هیچ پیگرد و پیگیری ای نیست..کلانتری احضارش میکنه ولی دریغ از یک ساعت بازداشت.. دادگاه احضارش میکنه،میپرسه دیه رو چه جوری میدی، نقد میدی یا قسطی کنم.. هیچ ضمانت قانونی ای نیست... و این مرد رو جری تر میکنه.. میگه :خب حالا شکایت کردی،چی شد؟؟؟برو دوباره شکایت کن..برو دوباره پزشکی قانونی... از کسایی که واقعا کاری از دست شون برمیاد،عاجزانه خواهش میکنم که این لایحه رو پیگیری کنند تا به یک جایی برسه..کم نیستن زنایی که زیر این کتک کاریا،جون میدن..
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش