سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۰۵ - ۲۰ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۵۳۸۷
زنان، جوانان و خانواده

دادخواست طلاق توافقی به دلیل مصرف داروهای آرامبخش همسر

طلاق,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان
راننده مسافربر که مدعی بود از اعتیاد همسرش به داروهای آرامبخش به ستوه آمده، همراه اوبه دادگاه خانواده رفت تا طلاق بگیرند.وقتی منشی شعبه ۲۴۴ دادگاه خانواده، مراجعان ساعت ۱۱ را فراخواند، زن و مردی میانسال وارد دادگاه شدند. در نگاه اول موضوع خاصی میان آنها جلب نظر نمی‌کرد، جز چشم‌های نیمه باز زن و پلک‌های سنگینش. لب‌هایش تیره بود و علاوه بر آن گاهی به یک نقطه زل می‌زد. اما مرد با آنکه شکمی برآمده داشت، سرحال‌تر به نظر می‌رسید و استوار ایستاده بود.

قاضی «حمیدرضا رستمی» در همان ابتدا به پرونده روی میز نگاهی انداخت و مکث کوتاهی کرد. روی پرونده نوشته شده بود؛«دادخواست طلاق توافقی». سپس رو به آنها گفت:«خب؛ بفرمایید چه شده که تصمیم به طلاق گرفته اید؟»

 

مرد بدون مقدمه گفت:«۱۱ سال است که با هم ازدواج کرده‌ایم و حالا با داشتن دختری ۷ ساله توافق کرده‌ایم از هم جدا شویم. راستش زنم به مصرف داروهای آرامبخش اعتیاد پیدا کرده و بیشتر ساعات روز در خواب و خیال است. الان هم به مصرف متادون رو آورده و آخرین باری که به او اعتراض کردم دعوای مفصلی راه انداخت و با باز کردن شیر گاز می‌خواست خانه را به آتش بکشد که خیلی زود متوجه شدم و از فاجعه جلوگیری شد. آنجا بود که فهمیدم ادامه این زندگی برای هر سه نفرمان خطرناک است و ناچاریم به این زندگی پردردسر خاتمه دهیم.»

 

سپس قاضی به زن نگاهی کرد و پرسید:«مگر شما معتاد هستید که متادون مصرف می‌کنید؟»

 

 زن گفت:«نه. ولی متادون آرامم می‌کند. اما مدتی است داروهای آرامبخش کمکی به رفع عصبانیتم نمی‌کند.»

 زمانی که زن با صدای آرام و یکنواخت حرف می‌زد، کلمات شمرده شمرده از دهانش خارج می‌شد، شوهرش زیر چشمی او را نگاه می‌کرد و سرش را تکان می‌داد.«مروارید» ۳۵ ساله بود و همسرش «صفا» حدود ۴۰ سال داشت.

 

آنها از طریق خواهر صفا با یکدیگر آشنا شده بودند، خواهر صفا در یک اداره کار می‌کرد و مروارید همکارش بود.صفا به قاضی گفت:«راستش ایشان زن خوبی است. اما خیلی زود باور است و بعد از یکی دو سال که اختلافات میان ما شروع شد به توصیه زن برادرش به مصرف خودسرانه قرص‌های آرامبخش رو آورد و بعد از مدتی به آنها معتاد شد.

 

چند بار هم او را پیش دکتر و روانشناس بردم. اما مدتی مصرف دارو را کنار می‌گذاشت و دوباره با بروز اختلافات خانوادگی شروع به مصرف قرص می‌کرد. سال پیش هم من و دخترمان را ترک کرد و به حالت قهر به خانه پدرش رفت. در چند ماهی که آنجا بود به این نتیجه رسیدم شاید دوری از من و خانه باعث شود در رفتارش تجدید نظر کند، اما نه تنها بهتر نشد بلکه به مصرف متادون اعتیاد پیدا کرد.»

 

 

مروارید که تا آن لحظه به گوشه‌ای زل زده و حرف‌های شوهرش را می‌شنید، به آرامی گفت:«من از روز اول این‌طوری بودم؟! تو به من نگفتی بهترین زندگی را برایت می‌سازم؟! اما برای زندگی مرا به یک زیرزمین بردی. جایی که پر از سوسک و مارمولک بود. اصلاً یکبار مرا به مسافرت بردی؟ یک بار برایم گل خریدی؟ الان که بچه داریم یک بار ما را به شهربازی، سینما یا مسافرت برده‌ای؟!»

 

 

قاضی رستمی بدون آنکه حرفی بزند فقط گوش می‌داد که صفا رو به همسرش گفت:«اول زندگی که در زیرزمین نبودیم. خب برای اینکه صاحب خانه شویم باید سختی‌ها را تحمل می‌کردیم. حالا هم که سه دانگ از آپارتمان به نام خودت است. یک دختر دسته گل هم که داری. دیگر چه می‌خواهی؟»

 

 

زن در جواب گفت:«تو با درآمد مسافرکشی می‌توانستی خانه بخری؟ آن همه در خانه برای مردم خیاطی کردم برای چی؟» بعد رو به قاضی ادامه داد:«آقای قاضی اخلاقش خیلی تند است و بد دهنی می‌کند. اصلاً درکم نمی‌کند...»

چند دقیقه بعد از شنیدن حرف‌های هر دو طرف، قاضی از زن خواست بیرون از اتاق منتظر بماند. آنگاه به مرد گفت:«اگر طلاق بگیرید ممکن است مشکلات روحی و جسمی همسرت بیشتر شود و این برای فرزند شما اصلاً خوب نیست. فکر نمی‌کنی اگر همسرتان درمان شود دیگر نیازی به جدایی ندارید؟»

 

 

با این حال صفا توضیح داد که چند بار خانواده و فامیل را واسطه کرده تا همسرش دست از مصرف دارو بردارد، ورزش کند و قهر کردن را کنار بگذارد. بعد هم خیلی آرام طوری که صدا از اتاق بیرون نرود، گفت:«من مشکوکم که به مواد مخدر معتاد شده باشد. اما نمی‌توانم بی‌جهت از او آزمایش بگیرم.»

 

 

 قاضی پس از نوشتن مطالبی در پرونده طلاق توافقی زن را به داخل اتاق فراخواند تا هر دو برگه‌های مربوطه را امضا کنند. سپس با اشاره به اینکه لازم است نظر کارشناس مشاور را هم ضمیمه پرونده کنند، صدور رأی را به هفته بعد موکول کرد. زن و شوهردرحال خروج از اتاق دادگاه بودند که قاضی از زن پرسید:«با توجه به اینکه مهریه و نفقه ات را بخشیده‌ای آیا برای ادامه زندگی مشکلی داری؟!» و زن همان‌طور شمرده شمرده و آرام گفت:«خانه را باید بفروشیم و هر کسی برود دنبال زندگی خودش. همین!»

 

بهمن عبداللهی

 

 

 

iran-newspaper.com
  • 13
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش