داریوش بیات نژاد روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا در پاسخ به اینکه سامانه تصمیم پیش از این در برخی استان ها راه اندازی شده بود، چرا هنوز در تهران راه اندازی نشده است، افزود: این سامانه به دنبال هماهنگی های انجام شده در حوزه قضایی، هفته آینده در استان تهران راه اندازی خواهد شد و آمادگی وجود دارد که در ۱۶ شهرستان استان تهران نیز راه اندازی شود.
وی ادامه داد: سامانه تصمیم بر اساس تفاهم نامه با دستگاه قضایی و به منظور پیشگیری و کاهش طلاق راه اندازی شده است.
وی خاطرنشان کرد: هدف از راه اندازی این سامانه این است که همسران دچار مشکل و اختلاف، قبل از اینکه وارد سیستم انتظامی و قضایی شوند، از طریق سیستم غربال این سامانه که شامل مددکار اجتماعی، روان شناس و کارشناس خانواده است، مشاوره هایی را دریافت کنند که منجر به سازش شود و از وقوع طلاق جلوگیری کرد.
بیات نژاد در پاسخ به این سئوال که آیا در استان تهران آمار طلاق کاهش داشته است، گفت: بر اساس برنامه های ارائه شده در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی در یکی دو سال پیش با هدف کاهش پنج درصدی این آسیب ها، می توان گفت که در مورد طلاق در استان تهران شاهد کاهش رشد طلاق و آمارهای مربوط به آن بوده ایم.
سامانه الکترونیک مداخله برای کاهش طلاق با همکاری قوه قضاییه در شهریورماه سال ۱۳۹۶ در ۱۱ استان دارای بیشترین نرخ طلاق در کشور، کار خود را آغاز کرد.
کار در سامانه الکترونیکی کاهش طلاق به این صورت است که قبل از اینکه زوج های متقاضی طلاق بخواهند، در دادگاه ثبت دعاوی کنند. ابتدا به مراکز مشاوره ارجاع داده می شوند و به همین دلیل، وارد چرخه قضایی نمی شوند چراکه گاهی ورود به چرخه قضایی، موجب موضع گیری بیشتر خانواده ها برای طلاق می شود.
با ثبت دعاوی در سامانه الکترونیک مداخله برای کاهش طلاق، زوج های متقاضی با همکاری قوه قضاییه، مستقیما به سمت مراکز مشاوره ای بهزیستی هدایت می شوند.
- 12
- 4