ناهید حیدری در گفتوگو با ایسنا، درباره طلاقهای صوری اظهار کرد: فرزندان اناث بیمه شده متوفی به شرط تجرد و نداشتن شغل و فرزندان ذکور متوفی پس از رسیدن به سن ۲۰ سالگی، منحصراً در صورت اشتغال به تحصیل در مقاطع دانشگاهی میتوانند از مزایای مستمری بازماندگان بهرهمند شوند.
وی افزود: در این میان افرادی از قانون سوءاستفاده میکنند. بیمه کارگران ساختمانی نیز همین گونه است و به علت جذابیتهایی که دارد و حق بیمه افراد آن هفت درصدی است، عدهای به فکر استفاده از آن میافتند. در سالهای گذشته افرادی کارگرنما و حتی یقه سفید شناسایی شدند که به صورت غیرقانونی خود را مشمول بیمه کارگران ساختمانی کرده بودند.
مدیرکل تأمین اجتماعی غرب تهران با اشاره به اینکه درباره مستمری اناث فرد متوفی نیز ماجرا همین است و تخلفاتی را در این بخش شاهدیم گفت: در صورتی که دختری ازدواج نکرده باشد میتواند از مستمری پدر متوفی خود استفاده کند، اما وقتی ازدواج کرد از شمول پدر و مادر خارج میشود.
حیدری ادامه داد: به همین علت، عدهای مبادرت به طلاق صوری میکنند تا بتوانند از این مستمری استفاده کنند، در حالی که حق بیمه تأمین اجتماعی و مستمری آن، حق بیمه شدگان و حق الناس است و بار معنوی دارد. به لحاظ وجدانی هم صحیح نیست حق بیمهای که متعلق به فرد دیگری است را به صورت صوری استفاده کنند.
وی از شناسایی و برخورد با متخلفان خبر داد و گفت: علاوه بر بازرسان تأمین اجتماعی، مردم هم در حکم بازرسان ما هستند. مردم به ما اطلاع دهند، به محض آنکه گزارشی بر این اساس به دستمان برسد و به این جمع بندی برسیم که طلاق صوری انجام شده، مستمری را قطع میکنیم و از تاریخی که بدانیم من غیرحق مستمری پرداخت شده، فرد باید آن را برگرداند.
- 11
- 4