شایسته زنجیران روان شناس و روان درمانگر در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، درباره چگونگی رفتار با همسری که به دنبال چشم و هم چشمی است، ذکر کرد :دلایل مختلفی وجود دارد تا بعضی از افراد به چشم و هم چشمی روی بیاورند.
وی با بیان اینکه احساس خود کم بینی و عقده حقارت یکی از دلایلی است که منجر به چشم و هم چشمی در افراد می شود، گفت:این افراد عزت نفس پایینی دارند و مدام خود را کم تر و پائین تر از دیگران می بینند، بنابراین سعی می کنند با انجام کارهایی به موقعیت و جایگاه دیگران دست پیدا کنند و از احساس حقارت خود بکاهند.
این روانشناس با اشاره به اینکه گاهی اوقات چشم و هم چشمی نشانه حسادت به فرد دیگری است، ادامه داد :این به معنی است که فرد بگوید چیزی که فرد مقابل دارد من هم باید داشته باشم، چون من از او کمتر نیستم و حتی فرد تمایل دارد دیگری از موقعیت و داشته خود محروم شود و خودش به آن دست یابد.
زنجیران بیان کرد :وقتی احساس خود کم بینی و حقارت در فرد ایجاد می شود ، او تمام تلاش خود را در جهت رسیدن به جایگاه و موقعیت دیگران انجام می دهد و مسلما این کار منجر به اضطراب، نشخوار فکری و از بین رفتن آرامش در او می شود.
وی اضافه کرد:افرادی که از پذیرش پایین تری برخوردارند و بطور انتخابی بر نقاط ضعف و کمبودهای خود تمرکز دارند، احساس خودارزشمندی کمتری نسبت به سایرین دارند و مدام در فکر تصاحب جایگاه و موقعیت دیگران هستند و این مقایسه ناعادلانه که ریشه در حسادت، احساس حقارت و کمال طلبی دارد منجر به اضطراب، نشخوار فکری، عزت نفس پایین و به طور کلی نداشتن احساس رضایت از زندگی در فرد شده و در ارتباطات او تأثیر بسزایی دارد.
این روان شناس با بیان اینکه چشم و هم چشمی می تواند یکی از دلایل بروز اختلاف در میان زوجین و حتی طلاق در خانواده ها باشد، ذکر کرد:مطمئنا هیچ یک از ما دوست نداریم با فردی که پیوسته خود و ما را با فرد دیگری مقایسه می کند و هیچ گاه از شرایط و داشته های خود راضی نیست، زندگی کنیم.
زنجیران تصریح کرد :خانواده کانون محبت، آرامش و تفاهم است. هرگاه زوجین در زندگی مشترک به دنبال مقایسه زندگی خود با زندگی دیگران باشند، فضای خانواده به میدان جنگ و مبارزه تبدیل می شود و نتیجه آن سرکشی، نافرمانی و لجاجت است.
وی افزود :افرادی که چشم و هم چشمی می کنند معمولا به علت عدم احساس رضایت از زندگی و تصور این که حقشان توسط دیگری پایمال شده پرخاشگرانه عمل می کنند و با مقایسه زندگی خود با دیگری سعی در کسب آنچه ندارند می کنند و زندگی را به کام خود و همسرشان تلخ می کنند.
این روانشناس گفت :در اینجا پیشنهاد می کنم برای جلوگیری از چشم و هم چشمی روی عزت نفس خود کار کنید و با تمرکز بر نقاط قوت و پذیرش نقاط ضعف خود سعی کنید عزت نفس و اعتماد بنفس خود را افزایش دهید، همچنین به جای تمرکز بر نگاه و برداشت دیگران روی اهداف و موفقیت های شخصیتان تمرکز کنید. سعی کنید اهداف روشنی برای خودتان تعیین کنید و در جهت رسیدن به آن ها تلاش کنید.
زنجیران اذعان کرد :شما میتوانید با ارضای نیازهای عاطفی همسرتان، توجه و تقویت ویژگی های مثبت و توانمندی های او موجب افزایش احساس ارزشمندی در همسرتان شده و کانون خانواده را به فضایی امن و صمیمانه تبدیل کنید، آنچه مهم است احساس رضایت و خوشبختی شما از زندگی تان است، نه برداشتی که دیگران از شما دارند.
- 11
- 5
بختیاری
۱۳۹۹/۲/۱۳ - ۱۰:۳۶
Permalink