دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۰۱ - ۲۵ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۵۸۱۲
حقوقی، قضایی و انتظامی

خاوری چگونه غيابی محاكمه می‌شود؟

محمدرضا خاوری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی

كمتر كسي است كه محمودرضا خاوري را نشناسد. مديرعامل بانك ملي در دولت محمود احمدي‌نژاد كه در جريان اختلاس سه‌هزار ميلياردي به كانادا گريخت و همچنان تحت تعقيب است. يكشنبه پيش عباس جعفري دولت‌آبادي دادستان تهران در نهمين نشست شوراي معاونان دادستاني تهران با موضوع تحقيقات پرونده‌هاي قضايي گفت: محاكمه غيابي خاوري در دستور كار يكي از شعب محاكم انقلاب اسلامي تهران قرار گرفته است.

 

اما اين محاكمه غيابي چقدر مي‌تواند در كمك به حل ماجراي خاوري موثر باشد؟ يك عضو كميسيون قضايي و حقوقي مجلس معتقد است كه به‌علت عدم وجود معاهده استرداد مجرمين با كانادا و عدم همكاري اينترپل، بازگرداندن خاوري به كشور با دشواري‌هايي همراه خواهد بود. محمدجواد فتحي در گفت‌وگو با خانه ملت، درباره اظهارات اخير دادستان تهران مبني بر محاكمه غيابي خاوري عنوان كرد: روند محاكمه افراد يا حضوري يا غيابي است و اگر وكيل نداشته باشد و خود متهم نيز در جلسه دادگاه حضور پيدا نكرده و لايحه دفاعي نداشته باشد حكم غيابي صادر مي‌شود.

 

وي همچنين تصريح كرد: ممكن است دادگاه ضمن رسيدگي به پرونده متهم به اين نتيجه برسد كه به استناد دلايل و مدارك بايد وي را محكوم كرده يا حكم برائت دهد كه جزييات آن در آيين دادرسي آمده است. اين پرونده پيچيدگي‌هاي خاص خود را هم دارد. فتحي با اشاره به صدور حكم عليه متهم به صورت غيابي يادآور شد: محكوم‌عليه غيابي بعد از آگاهي از صدور حكم محكوميت ظرف ١٠ روز فرصت واخواهي در دادگاه نسبت به حكم غيابي خود را دارد كه دادگاه به استناد مداركي كه ارايه مي‌شود يا حكم را تاييد كرده، تغيير داده يا برائت مي‌دهد كه نتيجه آن نيز ٢٠ روز قابل تجديدنظر است.

 

وي ادامه داد: اما در رابطه با اين مطلب كه بعد از صدور حكم غيابي بتوان اموال محكوم‌عليه را به نفع محكوم‌له توقيف و مصادره كرد در اجرا سختي زيادي دارد چرا كه طبق قانون آيين دادرسي مدني بايد از طرف ذي‌نفع ضمانتي تحت عنوان وثيقه گذاشته شود كه البته در خصوص پرونده خاوري محكوم‌له جامعه و دادستان بوده و محكوم عليه چند نفر هستند. مشخص است كه خاوري با دعوت و آگهي به كشور بازنمي‌گردد و در دادگاه حاضر نخواهد شد.

 

فتحي هم با تاكيد بر اينكه محاكمه غيابي بايد طبق آيين‌دادرسي كيفري انجام شود، درباره تاخير در تصميم براي محاكمه غيابي خاوري در دادگاه اظهار كرد: اطاله دادرسي در هر حال در همه پرونده‌هاي دادگستري جريان دارد و تاكنون نيز از طريق استحضاريه و آگهي در جرايد از متهم براي حضور در دادگاه دعوت شده كه موثر واقع نشد و در چنين شرايطي دادگاه نبايد معطل بازگشت متهم بماند.

 

وي افزود: در هر صورت مادامي كه پرونده متهم آماده صدور حكم نشده و دلايل و مدارك كافي در پرونده ثبت نشود دادگاه نمي‌تواند حكم صادر كرده يا اقدام به برگزاري جلسه غيابي كند كه احتمالا بعد از گذشت اين مدت زمان، اقدامات لازم درخصوص پرونده خاوري انجام شده است. اوهمچنين درباره نحوه پيگيرد قانوني خاوري درصورت صدور احتمالي حكم غيابي خاطرنشان كرد: در شرايطي كه معاهده استرداد مجرمين با كشوري نداريم بايد از طريق پليس بين‌الملل (اينترپل) اقدام كرد كه تاكنون درخصوص بازگشت خاوري از كانادا نتوانسته‌ايم موفق شويم.

 

داستان ادامه‌دار اينترپل و خاوري

از طرفي طولاني شدن روند پيگيري پرونده خاوري آن هم در چنين پرونده‌اي كه افكار عمومي سوالات زيادي دارند ممكن است خوشايند نباشد. در اين باره يك عضو كميسيون امنيت ملي مجلس اعتقاد دارد كه با وجود تمام سختي‌ها براي بازگرداندن خاوري و اموال بيت‌المال لازم است كه پرونده وي طي محاكمه غيابي با صدور حكم مختومه شود. قطعا هيچ پرونده حقوقي نبايد بدون نتيجه مفتوح باقي بماند.

 

مجتبي ذوالنوري با بيان اينكه خاوري تريلي‌وار اموال بيت‌المال را با خود برده و متهم است، عنوان كرد: دستگاه قضايي ملزم به محاكمه وي به هر طريقي است از اين رو اگر توانست بايد از طريق معاهدات استرداد اين اقدام را صورت دهد كه با كانادا اين معاهده را نداريم. علاوه بر نداشتن معاهده استرداد مجرمين با كانادا در اين زمينه پليس بين‌الملل هم همكاري لازم را نمي‌كند. ذوالنوري درباره اين موضوع گفت: راه ديگر اقدام از طريق پليس بين‌الملل (اينترپل) است كه اين نهاد بين‌المللي نيز در اين زمينه همكاري چنداني با جمهوري اسلامي نمي‌كند.

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش