دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۴ - ۲۰ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۵۳۶۵
حقوقی، قضایی و انتظامی

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرد

کشف ۷۵ درصد «تریاک» جهان توسط ایران

علی مویدی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
به گفته قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر به طور میانگین ۷۵ درصد کشفیات جهانی تریاک، ۶۱ درصد کشفیات مرفین، ۱۷ درصد هروئین و همچنین بیشترین کیس‌های کشف پیش سازهای شیمیایی مواد مخدر توسط ایران صورت می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، علی مویدی در افتتاحیه نشست گروه کارشناسی همکاریهای مرزی در چارچوب ابتکار میثاتق پاریس که با حضور هیاتهای نمایندگی بیش از ۳۰ کشور و سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی امروز برگزار شد،  افزود: آنچه که راجع به گسترش سطح و منطقه کشت خشخاش و افزایش تولید مواد مخدر افغانستان در گزارش UNODC آمده است، تصویری است بسیار نگران کننده از موج مخرب ناشی از افزایش کشت و تولید که به زودی منطقه را در نوردیده و به اروپا و ماورای آن خواهد رسید.

 

وی ادامه داد: این نشست اولین صحنه مواجهه با شرایط جدید است که کارشناسان و متخصصان منطقه‌ای و بین‌المللی گردهم آمده‌اند تا آن را ارزیابی و راهکارهای متناسب را بررسی کنند، به همین دلیل طبیعی است که توقعات از نشست تهران در شرایط فعلی بیشتر از نشست‌های پیشین میثاق پاریس باشد.

 

مویدی در ادامه ضمن یادآوری نقش نشست‌های میثاق پاریس خصوصا نشست‌های گروه کارشناسی همکاری‌های مرزی در مبارزه با کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان اظهار کرد: گرچه ارزیابی امکانات و ساز و کارهای پلیسی و امنیتی با هدف بهبود مبارزه در دستور جلسه پیش بینی شده است اما انتظار می‌رود که این مباحث با در نظر داشتن عوامل افزایش کشت، تولید و اثرات مخرب اقتصادی، اجتماعی و امنیتی ناشی از آن مطرح شود.

 

قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه سوالی مبنی بر اینکه چرا علی رغم وجود اسناد جامع و متوازن مصوبات بین‌المللی به ویژه بیانیه‌های سیاسی و برنامه‌های اقدام کمیسیون مواد مخدر و همچنین سند نهایی سی‌امین نشست ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای کنترل و مهار معضل جهانی مواد مخدر و همچنین تلاش بی وقفه و اقدامات اثرگذار دستگاه‌های مقابله‌ای کشورها در تقویت کنترل مرزهای مشترک، بهبود زیرساخت‌های مبادله اطلاعات منطقه‌ای و گسترش همکاری‌های بین‌المللی، متاسفانه تهدیدات امنیتی، اجتماعی و اقتصادی ناشی از جریان تولید و قاچاق مواد مخدر در اقصی نقاط جهان و به خصوص در منطقه ما هنوز ادامه دارد؟ مطرح کرد.

 

مویدی در ادامه هدف اصلی میثاق پاریس را جلوگیری از قاچاق مواد مخدر از افغانستان به اروپا دانست و گفت: این در حالیست که هیچ نوع نقشه راه یا برنامه اقدام عملی برای توقف کشت و تولید ارائه و پیش بینی نشده است و اگر چنین چیزی وجود دارد اثر آن در میدان عمل مشاهده نمی‌شود.

 

قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر عامل دیگری که باعث کاهش کشت و تولید انواع مواد مخدر می‌شود را نبود تقاضا و بازار سودآوری بیان کرد و گفت: در کشورهای مقصد برنامه کاهش تقاضا باید به شکلی تدوین و اجرا شود که انگیزه‌ای برای سوداگران مرگ باقی نگذارد.

 

وی با بیان اینکه در اسناد و متون بین‌المللی مرتبط با مواد مخدر به دفعات از عبارت مسئولیت مشترک و تعهد بین‌المللی استفاده می‌شود ادامه داد: این در حالیست که هیچ نمونه عینی مجسم و مستندی از ایفای این تعهد حداقل در کمک به کشورهای مبدأ و کشورهای مسیر دیده نمی‌شود.

 

مویدی ادامه داد: در اکثر نشست‌های میثاق پاریس هیات‌های شرکت کننده از نبود ساز و کار کارآمد برای تبادل اطلاعات و یا عدم دریافت اطلاعات به موقع برای انجام عملیات شکایت دارند در حالیکه دستیابی به چنین امری منوط به تصمیمات مسئولان مرزی و دستگاه‌های مقابله‌ای کشورهای هم عرض است.

 

وی با انتقاد از اینکه علی رغم وجود ساز و کارهای منطقه‌ای موثر در ارتقای همکاری‌های مرزی و مقابله با قاچاق مواد مخدر نظیر ابتکار سه جانبه فیمابین ایران، افغانستان و پاکستان با ساز و کار شبکه طرح ریزی مشترک، افسران کشوری و دفاتر رابط مرزی این ساز و کارها آنچنان که باید از سوی میثاق پاریس حمایت نمی‌شود تاکید کرد: از هیات‌های شرکت کننده و دفتر UNODC برای پیگیری استمرار تشکیل این جلسات در منطقه و همچنین ذینفعان و کشورهای مقصد برای مشارکت در این جلسات با هدف انسجام و اثربخشی اقدامات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را خواستارم و حمایت ایران از این قبیل اقدامات را به عنوان پیش نیازهای مبارزه با مواد مخدر اعلام می‌کنم.

 

 

 

  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش