به گزارش تسنیم، سردار حسین اشتری در برنامه تلویزیونی درباره اقدامات ناجا در امدادرسانی به سیلزدگان اظهار کرد: ۲۵ استان درگیر سیل شدند و مسئولان اعلام کردند شاید در یک قرن گذشته این سیل در برخی از شهرها بیسابقه بوده است.
فرمانده ناجا با بیان اینکه عمق این حادثه [سیل اخیر]عمیق است، گفت: بنده به مناطق سیلزده استان گلستان، لرستان، خوزستان رفته و از نزدیک با مردم سیلزده صحبت کردم، در وهله نخست با تدبیر مقام معظم رهبری و سپس ابلاغ به ستاد کل نیروهای مسلح اعلام شد که تمام نیروهای مسلح با تمام توان برای امدادرسانی به سیلزدگان ورود پیدا کنند که حرکت بسیار خوب و مؤثری در صحنه روی داد البته حضور و کمکهای مردم و گروههای جهادی نیز در این مناطق چشمگیر است.
وی با بیان اینکه باید بیش از پیش کمکرسانی به مناطق سیلزده صورت بگیرد، تصریح کرد: در مرحله نخست مردم این مناطق به غذا، پوشاک، وسایل گرم و اسکان موقت نیاز دارند.
اشتری متذکر شد: در شهر پلدختر و معمولان اکثر مسیرهای ارتباطی قطع شده و بیشتر از طریق بالگرد امدادرسانی انجام میشود، سیل صدها مسیر اصلی را خراب کرده و به همین نسبت امدادرسانی سختتر میشود، اما باید این کمکها سریعتر به کمک مردم برسد.
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه وظیفه ذاتی نیروی انتظامی تأمین امنیت و ایجاد نظم و آرامش در شهرهای حادثهدیده است، خاطرنشان کرد: همکاران بنده از دقایق نخست در تمام شهرها و روستاهای حادثهدیده حضور داشتند و نیروی انتظامی در اطلاعرسانی و هشدار دادن به مردم پیشتاز بود.
اعزام هزار نیروی یگانویژه به شهر پلدختر
اشتری با بیان اینکه مردم مناطق سیلزده نگران اموال رها کرده خود هستند، یادآور شد: به مردم گفتیم تأمین امنیت اموال آنها را تضمین میکنیم، در مناطقی که تخلیه مردم صورت گرفته گشتهای انتظامی حضور فعال دارند، به طور مثال در شهرستان پلدختر حدود ۲۰۰ پرسنل ناجا به صورت معمول حضور دارند که بیش از هزار نفر از نیروهای آماده یگانویژه به آنجا اعزام شده و در تمام نقاط این شهر مستقر هستند.
فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: شاید بیش از ۳۰ هزار نفر نیروی کمکی علاوه بر نیروهای مستقر در مناطق سیلزده، به این مناطق اعزام شدهاند که در وهله نخست کار نظمبخشی، و امنیت این مناطق را برعهده دارند و در مرحله بعد کار امدادرسانی را انجام میدهند، اکنون مجموعه مهندسی، بهداری، بهداد ناجا در مناطق سیلزده حضور پیدا کردهاند.
وی با اشاره به استفاده از تمام ظرفیت نیروی انتظامی در مناطق سیلزده، گفت: به سایر نیروهای امدادی مانند هلالاحمر نیز کمک کردهایم و در عرصه در کنار مردم خواهیم بود.
فرمانده نیروی انتظامی از مردم خواست کمکهای نقدی و غیرنقدی خود به مردم مناطق سیلزده را به دست نهادهای مسئول برسانند و متذکر شد: این کمکها مطمئناً به دست مردم این مناطق میرسد البته در توزیع این کمکها مشکل داریم، در برخی مکانها به دلیل تخریب جاده و عدم امکان تردد کامیونها، کمکها از طریق بالگرد به دست مردم میرسد که امکان دارد کمکها در برخی نقاط سیلزده کمتر و در برخی نقاط بیشتر به دست مردم برسد، حتماً خدمات ما نسبت به عمق این حادثه و اثرات آن کم است، اما مردم بدانند تمام مسئولان و در رأس آنها مقام معظم رهبری برای کمک و امدادرسانی اهتمام دارند.
اشتری افزود: برخی در رسانهها و شبکههای مجازی اعلام میکنند کمکهای نقدی و غیرنقدی به مناطق سیلزده نمیرود که این موضوع کذب است و این افراد در حال ایجاد عملیات روانی برای مأیوس کردن مردم هستند که پلیس فتا در فضای مجازی با شناسایی این افراد و شایعهسازان برخورد لازم با آنها را صورت میدهد.
فرمانده نیروی انتظامی تصریح کرد: جلوی سیل را نمیتوان گرفت، اما میتوان جلوی خرابی و ویرانی را گرفت، به طور مثال متخصصان میگویند اگر برخی سدها در خوزستان نبود، خسارت جبرانناپذیری میدیدیم، اما در برخی مکانها سد زده شده که رودخانهها تبدیل به پارکینگ و اتوبان شده است، زمانیکه به طبیعت خسارت وارد کنیم، طبیعت نیز به ما خسارات میزند، این موارد اشکال دارد و مقام معظم رهبری فرمودند: باید آیندهنگری کنیم.
وی متذکر شد: برخی کشورها مانند امریکا مدیریت ما را زیر سؤال میبرند، اما ببینید که سیل با خود آنها چه کرده است، میخواهم بگویم بخشی از این کار اجتنابناپذیر است، اما میتوانیم با برنامهریزی با خسارات مقابله کنیم.
- 15
- 4