غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه در گفتوگو با فارس، درخصوص آزادی نزار زاکا و وجود اسم این متهم امنیتی در لیست ۶۹۱ نفره عفو شدگان از سوی رهبری گفت: اسم این متهم در این لیست وجود ندارد.
وی گفت: درخواستی از سوی این متهم و مقامات سیاسی لبنان مبنی بر عفو و آزادی این فرد به دست ما رسیده است که در حال بررسی ویژه این درخواست هستیم.
اسماعیلی درخصوص اینکه آیا نزار زاکا با متهمی تبادل شده و یا شروطی برای آزادی وی در نظر گرفته شده است، گفت: موضوع آزادی وی به صورت ویژه در دست بررسی است اما هنوز شروطی برای آزادی وی تعیین نشده است.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: به محض اینکه نتیجه بررسی این درخواست مشخص شود به اطلاع همه رسانهها خواهد رسید.
همزمان با انتشار خبر عفو ۶۹۱ نفر از محکومان از سوی رهبر معظم انقلاب به مناسبت عید سعید فطر برخی منابع خبری اعلام کردند که اسم نزار زاکا متهم امنیتی نیز در این لیست وجود داشته و این فرد به زودی آزاد میشود.
یک مقام لبنانی برای پیگیری آزادی «زکا» راهی تهران شد
مقام ارشد اداره کل امنیت عمومی لبنان برای پیگیری موضوع آزادی «نزار زکا» که به جرم «همکاری با دولت بیگانه علیه منافع ملی ایران» محکوم شده، راهی ایران شد.
سرتیپ «عباس ابراهیم» مدیر اداره کل امنیت عمومی لبنان که از دستگاههای اطلاعاتی این کشور است، ظهر امروز بیروت را به مقصد تهران ترک کرد.
رسانههای لبنانی خبر دادند که «سرتیپ ابراهیم بیروت را ترک کرد و راهی تهران شد تا تلاشهای آزادی نزار زکا را تکمیل کند».
همزمان با این خبر، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، با اعلام اینکه اسم «نزار زاکا» در لیست عفوشدگان رهبر انقلاب وجود ندارد، گفت: درخواست آزادی نزار زاکا به صورت ویژه بررسی میشود.
روز شنبه (دیروز) پایگاه لبنانی «دیلی استار» در خبری درباره وضعیت نزار زکا تبعه لبنانی- آمریکایی که در دادگاهی در ایران به دلیل همکاری با دولت بیگانه علیه منافع ملی ایران به ۱۰ سال حبس و پرداخت ۴.۲ میلیون دلار محکوم شده، از آزادی او تا دو روز آینده خبر داد.
این رسانه به نقل از یک «منبع مطلع» نوشت: «نزار زکا تبعه لبنانی که از سال ۲۰۱۵ در ایران زندانی شده است، ظرف ۴۸ ساعت (آینده) وارد بیروت (پایتخت لبنان) خواهد شد».
هنوز هیچ مقام رسمی خبرهای منتشر شده در خصوص نزار زکا را تأیید نکرده است.
نزار زکا تبعه لبنانی آمریکایی است که در آبان سال ۱۳۹۴ به اتهام فعالیت علیه امنیت ملی ایران بازداشت شد. یک سال بعد، خبرگزاری آسوشیتدپرس او را «کارشناس تکنولوژی و حامی آزادی اینترنت» خواند و فاش کرد که برای پیش بردن طرحهایش در خاورمیانه از جمله در ایران، مجموعا ۷۳۰ هزار دلار از دولت آمریکا پول گرفته است.
در زمان بازداشت گفته شد او در حال فعالیت برای ایجاد شبکههایی با هدف برگزاری تظاهراتهای اعتراضی در ایران بوده است.
- 14
- 3