سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۱ - ۰۸ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۲۱۹۷
حقوقی، قضایی و انتظامی

نامه‌ی ۱۳ وکیل به فرمانده پلیس درباره‌ی دختر تهرانپارس

درگیری های پارک پلیس تهران,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
۱۳ وکیلِ عضو کانون وکلای دادگستری مرکز در اعتراض به واقعه‌ی اول تیرماه ۹۸ در بوستان پلیس منطقه‌ی تهرانپارسِ تهران و نقض حقوق شهروندی، در نامه‏ای سرگشاده به فرمانده‌ی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، ضرورت التزام ماموران نیروی انتظامی به رعایت حقوق ملت طبق اصول قانون اساسی و قوانین موضوعه را یادآور شدند.

به گزارش انصاف نیوز، در این نامه چنین آمده است:

به نام خداوند جان و خرد

وَقُولُوا لِلنَّاسِ حُسْنًا: و با مردم [به زبان‌] خوش سخن بگویید. ﴿بقره٨٣﴾

فرماندۀ محترم نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران

سردار سرتیپ پاسدار، جناب آقای حسین اشتری

با سلام و تحیِّت

متاسفانه در روزها و ماه‌‏های اخیر شاهد انتشار تصاویر و فیلم‌‏هایی در فضای مجازی هستیم که جملگی حکایت از رویکرد و رفتار غیرِقانونی، غیرِاخلاقی، غیرِشرعی و غیرِعرفی تعدادی از ماموران نیروی انتظامی در شهرهای مختلف، در مواجهه با موضوع حجاب عده‏‌ای از بانوان دارد. اتفاقاتی که البته در مجموع سال‏های گذشته تازگی هم ندارد. آخرین مورد از این دست، برخورد فیزیکی شدید دو مأمورِ مرد با دختری جوان در تاریخ ۰۱/۰۴/۱۳۹۸ در بوستان‏ پلیسِ منطقۀ تهرانپارسِ تهران است که دیدنِ فیلم آن (فارغ از نوع پوشش و رفتار شهروند موضوع بحث)، روح و وجدان هر انسان آزاده‌‏ای را به درد  می‌‏آورد.

متأسفانه نظیر برخوردهایی اینچنین که برخلاف آموزه‏های اخلاقی، دینی و قانونی، با کمال جسارت و بدون بیم از مرئی و منظر دوربین‌‏های شهروندان صورت می‌‏پذیرد، مدتی است که در میان ضابطین آن نهاد به‌‏نحو بهت‌‏آوری افزایش یافته است و هفته‌‏ای نیست که شاهد انتشار چنین تصاویر و فیلم‌‏هایی در فضای مجازی نباشیم؛ تصاویری برگرفته از واقعیت که نه‌‏تنها آسایش، آرامش، حق بر امنیت و احساس امنیت شهروندان را نقض می‌‏کند، بلکه تصور عمومی از حافظان نظم و امنیت را نیز به‏شدت مخدوش و ملکوک می‌‏سازد.

بر این مبنا، نظر به اصل هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که دعوت به خیر، امر به معروف و نهی از منکر را وظیفه‏‌ای همگانی و متقابل بر عهدۀ مردم نسبت به دولت قلمداد کرده است، همچنین نظر به حاکمیت اصول نهم (نقض‌‏ناپذیری آزادی‌‏های مشروع)، بیستم (برابری در حمایت قانون)، بیست و دوم (مصونیت حیثیت اشخاص از تعرض)، سی و دوم (رعایت ترتیبات قانونی در بازداشت و دستگیری)، سی و ششم (صدور و اجرای حکم توسط محاکم و به‌‏موجب قانون)، سی و هفتم (اصل برائت) و سی و نهم (ممنوعیت هتک حرمت و حیثیت افراد بازداشتی و زندانی) از فصل سوم قانون اساسی که جملگی بر لزوم پاسداشت حقوق ملت، دلالت دارد؛

ضروری است اجرای دقیق و بی‌‏کم‌‏و‏کاستِ اصول مذکور در فصل سوم قانون اساسی، مقررات آمرۀ قانون آیین دادرسی کیفری، مفاد قانون احترام به آزادی های مشروع و حفظ حقوق شهروندی، دستورالعمل صیانت از حقوق شهروندی، منشور حقوق شهروندی و همچنین محتوای تعهدات حقوق بشری دولت به موجب اسناد بین‌‏المللی از جمله اعلامیۀ جهانی حقوق بشر و میثاق بین‌‏المللی حقوق مدنی و سیاسی که طبق مادۀ ٩ قانون مدنی در حکم قانون داخلی است، با عزمی جدی به کلیۀ نیروهای تحت امر آن نهاد آموزش داده شود و بر حُسن رعایت و اجرای بدون تنازل آنها نظارت قوی و مؤثر صورت گیرد.

بی تردید، همچنانکه قانون‌گذار اساسی در اصل نهم، نقض آزادی‏‌های مشروع را حتی با وضع قوانین و مقررات اجازه نداده است، تکلیف مجریان قانون برای احترام به حقوق و آزادی‏‌های قانونی شهروندان به‏‌مراتب روشن‏‌تر است.

انتظار بجا و بدیهی از مجموعۀ نیروهای انتظامی این است که به حکم قانون و شریعت، امین و پاسدارِ حیثیت، جان، مال، و حقوق افراد باشند. تعرض به هر یک از موارد مذکور، به تصریح اصل ٢٢ قانون اساسی و قوانین موضوعه، جز در مواردی که قانون تجویز کند، روا و قانونی نیست. آنچه در ویدئوی مورد اعتراض و موارد مشابه دیده می‌‏شود، تعرض غیرقانونی به تمامی این اصول و مبانی محترم است. 

توقع طبیعی از مسوولان امر این است که در اولین واکنش، نه‌‏تنها از  افکار عمومی به‏‌نحو مقتضی دلجویی کنند، بلکه به سرعت و بدون مسامحه با خطاکاران برخورد کرده و ضمن گزارش نتیجه به مردم، با اتخاذ رویکردی انسان‌گرایانه و مردم‏‌مدار، در عمل، اطمینان از عدم تکرار چنین وقایع ناگواری را نوید دهند.

با تجدید احترام

جمعی از وکلای عضو کانون وکلای دادگستری مرکز:

حسن آقاخانی

هویک بهبو

شهین حاجیان

لیلا حیدری

محمدرضا عظیمی

ابوالفضل غلامی

یاشار کاظمی

مهران محمدلو

هلاله موسویان

ایمان میرزازاده

مونیکا نادی

ابوذر نصرالهی

محمد صالح نقره‏‌کار

  • 20
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
غیر قابل انتشار: ۱۳
جدیدترین
قدیمی ترین
نمیدونیم جریان چیه وقتی با اسلحه میزنن یک طلبه بیگناه رو میکشن بچه هاش یتیم میشن و ...یکی از اینا صداش در نمیاد اما تا دست روی یک هنجار شکن بی حجاب شاید بی دین بلند میشه اینا سریع مدافع میشن خب معلومه ....عقیده ی عده ای نسبت به دین ودیندار و دینداری چیه وچطوره
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش