جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۴:۲۹ - ۰۲ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۰۴۵۴
حقوقی، قضایی و انتظامی

آقای رئیسی! تکلیف پرونده اکبر طبری و بایک زنجانی و سالار آقاخان چه می‌شود؟

ابراهیم رئیسی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی

مبارزه با فساد اقتصادی و برخورد با مفسدان این حوزه از اموری است که مسئولان قوه قضائیه بارها بر تحقق آن تاکید دارند. قوه قضائیه در بررسی فسادهای اقتصادی و اثراتی که بر وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم گذاشته، در مواردی حکم به اعدام مجرمان می‌دهد چنانکه در سال‌های اخیر حمید باقری درمنی، فاضل خداداد، مه آفرید خسروی، وحید مظلومین و محمد اسماعیل قاسمی اعدام شدند اما برخی پرونده‌های متهمان اقتصادی هنوز تعیین تکلیف نشده و افکار عمومی اطلاع ندارد که قرار است با متهمان این پرونده‌ها که به دلیل بزرگی و وسعت جرائم اقتصادی‌شان برای جامعه آشنا هستند چه تصمیمی بگیرند.

آیت‌ا... سیدابراهیم رئیسی از زمان جلوس بر کرسی ریاست قوه قضائیه نشان داد اهل مماشات و اتلاف وقت نیست و در به سرانجام رساندن پرونده‌های قضایی جدیت دارد. بنابراین عدم اطلاع‌رسانی درباره وضعیت برخی افراد که به اتهام تخلفات اقتصادی بازداشت می‌شوند به ابهامی در اذهان تبدیل شده است. در ادامه به برخی از این پرونده‌ها اشاره می‌شود.

اکبر طبري خبرساز چه شد؟

يکي از خبرسازترين متهمان ماه‌هاي اخير اکبر طبري است؛ او که معاون اجرايي قوه قضائيه سابق يعني دوره آيت‌ا... صادق لاريجاني فعال بود که پس از روي کار آمدن رئيسي بازداشت شد که سخنگوي قوه قضائيه درباره چرايي بازداشت طبري گفته بود: «فردي که قبلا در حوزه رياست معاونت يکي از بخش‌ها بوده، تحت تعقيب قرار گرفته و پرونده‌اي تشکيل شده و در اين ارتباط فرد مذکور و برخي افراد ديگر بازداشت شدند.

آنچه الان در پرونده مطرح است ناظر به ارتباطات ناصواب و خلاف موازين قضايي با برخي از اصحاب پرونده و همچنين توصيه و اعمال نفوذ در برخي دستگاه قضايي مطرح است که البته تازه تشکيل شده و تحقيقات آن در حال انجام است. به اين پرونده کاملا در چارچوب مقررات و ضوابط قانوني رسيدگي مي‌شود.» اما تا به امروز خبري از محاکمه او نيست.

بابک زنجاني پول جور ميکنه، آزاد بشه؟

شايد بابک زنجاني شناخته شده‌ترين مجرم اقتصادي در کشور است که اکثريت مردم با او آشنا هستند. بيش بيشتر از يکسال و نيم از تاييد حکم اعدام زنجاني گذشته است و هيچ‌کس از اجراي حکم حرفي نمي‌زند، چراکه حکم بابک زنجاني که به عنوان مفسد في الارض شناخته شده، دو بخش دارد و دومي اعدام است. او ابتدا بايد رد مال کند، آن هم با رقمي نجومي يعني حدود دو ميليارد يورو.

وکيل زنجاني مي‌گويد: «زندگي موکلش در گرو برگرداندن پول است و اگر موفق به اين کار شود، احتمال لغو حکم اعدام وجود دارد». روز يکشنبه سخنگوي قوه قضائيه خبر داد: «در پرونده اميرمنصور آريا تاکنون ۶۰۰ ميليارد جزاي نقدي واصل کرديم و ۱۷۰۰ ميليارد تومان رد مال به بانک‌ها انجام داديم. در پرونده بابک زنجاني تا امروز ۱۸۰۰ ميليارد تومان از اموال داخل کشور بابک زنجاني تحويل وزارت نفت شده است.» اما در نهايت هنوز مشخص نيست بابک زنجاني آزاد مي‌شود يا اعدام!

جعبه سياه بابک هم بلاتکليف؟

بابک زنجاني تنها نبود بلکه عليرضا زيباحالت‌منفرد هم همراه او بود. اين فرد که خود بابک زنجاني هم از او شکايت کرده به جعبه سياه پرونده زنجاني شهرت پيدا کرد. زيباحالت‌منفرد به نوعي کارچاق‌کن يا کارگزار زنجاني در مالزي و مسئول فروش نفتي بود که زنجاني از دولت ايران دريافت مي‌کرد و همچنين مسئول راه‌اندازي بانک اف‌اي‌آي‌بي در مالزي شد. با بالا گرفتن پرونده زنجاني، زيباحالت‌منفرد به دومينيکا در آمريکاي لاتين رفت و با گذرنامه ديپلماتيک در آنجا اقامت کرد اما در ۲۶ دي ۱۳۹۵ از سوي پليس اينترپل به ايران تحويل داده شد.

کلاهبرداري، تحصيل مال نامشروع و خيانت در امانت، جعل و... از اتهامات اوست. ۱۹ آبان ماه ۹۷ کيفرخواست عليرضا زيباحالت منفرد صادر شد و ۶ جلسه دادگاه به رياست قاضي صلواتي از ارديبهشت ماه تا ۱۱ خردادماه سال جاري برگزار شد اما خبري از حکم صادره نيست؛ ۱۶ مرداد سال جاري سخنگوي قوه قضائيه اظهار داشت: کار‌هاي آن انجام شده، اما بايد از قاضي صلواتي بپرسم که آيا رأي صادر شده يا خير.

حسين رعيت چي شد؟

بازداشت و آزادي حسين رعيت ماجراهاي خودش را دارد. حسين ميرکاظمي (رعيت) مديرعامل کارخانه دنياي فلز، پارسيان فلز البرز، لوح فشرده پارس بوده که از او هم به عنوان يکي از دستياران بابک زنجاني نام برده مي‌شود. در ۱۵مرداد جاويد فخريان از اعضاي حزب ندا در توئيتي مدعي شد: «حسن ميرکاظمي معروف به حسن رعيت ساعاتي پيش با ۱۷ قلاده ببر در باغ شخصي‌اش دستگير شد.»

طبق نامه‌اي منتشر شده، اداره کل حقوقي بانک کشاورزي به بازرسي شعبه چهارم دادسراي امور اقتصادي در تاريخ ۱۶ دي ۱۳۸۷، ميرکاظمي با بيش از ۱۷۵ ميليارد تومان بزرگ‌ترين بدهکار بانک کشاورزي در کل کشور معرفي شده است که بدهي خود را تسويه نکرده و بسياري از اعتبارات را نيز بدون وثيقه و با ضمانت شخصي دريافت کرده ‌است. اين مکاتبات ابتدا در سال ۱۳۸۸ و دوباره در ۱۳۹۱ منتشر شد اما هيچ‌گاه تکذيب نشد. سخنگوي قوه قضائيه درباره حسين رعيت و اتهام او چنين گفت: «قبل از اثبات مجرميت اسم نياوريد. با رعايت معذوريت اصل بازداشت را تاييد مي‌کنم و درباره عناوين اتهامي به لحاظ اينکه پرونده در مرحله اوليه است بايد در رسيدگي‌هاي بعدي اعلام شود.»

سالار هم فرار کرد

سالار آقاخان سن و سال کمي دارد اما آنچنان که مي‌گويند پرونده تخلفات اقتصادي‌اش سنگين است. او از جمله اخلالگران بازار ارز است که از او به عنوان عامل بانک مرکزي در توزيع ارز ياد مي‌شود و در پرونده تشکيل شده براي مسئولان و مقامات سابق بانک مرکزي، متهم رديف اول به حساب مي‌آيد. در ۲۰ اسفند سال ۱۳۹۶ دستگير شد اما او که از متهمان مطرح و بنام پرونده ارزي که کيفرخواستش به همراه پرونده عراقچي و سيف به دادگاه رفته، متواري است. سخنگوي قوه قضائيه به اين توضيحات بسنده کرد: «درباره اينکه الان کجاست فقط اطلاع داريم روز دادگاه که احضار شده بود نيامده است. هم از طريق قانون و وثيقه‌گذار پيگير هستيم که در ادامه جلسات دادگاه حضور پيدا کند در غير اين صورت دادگاه تصميم قانوني مي‌گيرد.»

پوري‌حسيني و يکه‌زارع رئيس و مديرعامل سابق سازمان خصوصي‌سازي و ايران خودرو هم بازداشت شدند که سخنگوي قوه قضائيه درباره آخرين وضعيت و اينکه آيا قرار بازداشت اين افراد به وثيقه تبديل شده يا خير گفت: اين افراد کماکان در بازداشت به سر مي‌برند و بايد ديد در ادامه تحقيقات چه مسائل و تصميماتي پيش مي‌آيد.

حجت سپهوند / یاسمین طالقانی

armanmeli.ir
  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش