به گزارش تسنیم، سردار محمدرضا مقیمی درباره اقدامات نیروی انتظامی در رابطه با کشف خودروهای بدون پلاک و پارکینگهای غیرمجاز نگهداری این خودروها اظهار کرد: در بحث کشفیات حدود دو ماه از آغاز عملیات میدانی ما میگذرد و در این مدت ۱۶ استان بهصورت مستقیم تحت رصد پلیس قرار دارد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی افزود: در این مدت بالغ بر ۵ هزار خودرو ظن به احتکار در استانهایی همچون تهران، فارس، اصفهان، البرز کشف شد.
وی با بیان اینکه برخی از خودروهای کشف شده تک مالکی هستند، تصریح کرد: ۳۰۰ خودرو کشف شده بدون پلاک، تک مالکی هستند و هفته گذشته مالکانشان با ارائه مدارک شناسایی و اسناد خودروها، آنها را تحویل گرفتند.
این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: در بحث مالکیت اموال، نگهداری کالاها برعهده شخص مالک است و اینکه این فرد چگونه قصد نگهداری اموال خود را دارد، جرم نیست لذا بحث ظن به احتکار در رابطه با خودروهای بدون پلاک به وجود میآید و در پی آن، این خودروها توقیف و پروندهشان تحت رسیدگی مراجع ذیصلاح قرار میگیرد.
مقیمی با اشاره به کشف تاکسیهای بدون پلاک در پارکینگها و عدم عرضه آنها در بازار، تصریح کرد: در گذشته مشاهده شد ۵۰۰ تاکسی عرضه شده به بازار نیامد و از طرفی جامعه نیاز مبرم به تاکسی و استفاده از ظرفیت تاکسیرانی داشت که بنا به دلایلی از عرضه این کالا در جامعه خودداری شد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی متذکر شد: درباره عدم عرضه تاکسیها و توزیع آن در بازار، باید سازمان تاکسیرانی پاسخگو این پرسش باشد که چرا این خودروها در بازار عرضه نشد.
وی با بیان اینکه در نگهداری خودروهای بدون پلاک در اماکن، تنوع مکانی مشاهده شد، گفت: برخی از خودروهای مکشوفه در مجتمعهای مسکونی نگهداری و در طبقات پارکینگهای این مجتمع ها پارک شده بودند.
این مقام انتظامی بیان کرد: برخی خودروها نیز در شرکتهای خصوصی پارک یا در محیطی که هیچ شباهتی به پارکینگ نداشتند، نگهداری شده بودند.
مقیمی با اشاره به اینکه در بحث تحویل و فروش خودرو باید نظارت دقیق بر عرضه آن وجود داشته باشد، عنوان کرد: سازمانها و حوزههای نظارتی باید بر نحوه چگونگی عرضه خودرو و تحویل آن به خریداران نظارت دقیق داشته باشند تا این کالا به دست مصرفکننده واقعی برسد و بر تحویل آن به متقاضیان تعیین تکلیف صورت بگیرد.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی یادآور شد: در مراحل توزیع خودرو مشکل وجود دارد، باید پس از خرید خودرو بلافاصله پلاکگذاری آن صورت بگیرد و هموطنان برای پلاکگذاری تعلل نکنند.
وی افزود: برخی از هموطنان پس از خرید خودرو و تحویل آن در امر پلاکگذاری تعلل و خودروی خود را در پارکینگها نگهداری میکنند و همین موضوع باعث پدید آمدن ظن به احتکار خودروی بدون پلاک میشود و از آن طرف نیز پلیس با مشاهده خودروهای بدون پلاک در پارکینگها برخورد خواهد کرد.
این مقام انتظامی با تأکید بر اینکه در بحث برخورد با تخلفات عدم عرضه خودرو قاطعانه برخورد خواهیم کرد، گفت: در جلساتی که با دیگر مسئولان مربوطه در بحث احتکار خودرو داشتیم، مقرر شد به صورت قاطع با این موضوع برخورد شود تا در آینده شاهد وقوع چنین تخلفی نباشیم، لذا در قرعهکشی خودروهای پیش فروش شده اخیر از تمام نهادهای مسئول در این رابطه یک نماینده رسمی حضور داشت و این قرعهکشیها تحت رصد ارگانهای نظارتی برگزار شد.
واکنش اتحادیه تاکسیرانی به موضوع "احتکار تاکسی ها"/بلاتکلیفی شماره گذاری ۱۵۰۰ تاکسی تولید ۹۸
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری در مورد ادعای پلیس در خصوص احتکار خودروهای تاکسی بدون پلاک:
▫️فرآیند نوسازی ناوگان به این صورت است که در ابتدا متقاضیان، نسبت به ثبت نام در سامانه اقدام کرده و بعداز ثبت نام خودروساز متناسب با ثبت نام شدگان، ناوگان را تولید میکند که در این راستا از نیمه اول اسفندماه با شیوه کرونا فرآیند تحویل خودرو تاکنون با مشکل مواجه شده است؛ چرا که این ثبت نامها اتفاق افتاد و خودروساز تولید انجام داده و خودروها نیز به نمایندگی ها برای تحویل ارجاع داده شد؛ اما از آنجایی که این تاکسیها شماره گذاری نشده بود، تحویل رانندگان نشدند.
احتکار از خودرو به موتورسیکلت رسید
معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت تهران بزرگ از کشف ۶۴۹ دستگاه موتورسیکلت ایرانی و خارجی احتکار شده از ۳ پارکینگ در حوالی میدان رازی خبر داد.
سرهنگ نادر مرادی دراین باره گفت: روز گذشته خبری در مورد دپو تعداد زیادی موتورسیکلت در سه پارکینگ در حوالی میدان رازی (گمرک) به پلیس رسید که درپی آن رسیدگی به موضوع در دستورکار ماموران قرار گرفت و پس از اطمینان از صحت گزارش دریافتی مجوزهای قضایی لازم برای برخورد با این موارد دریافت شد.
وی در گفتگو با ایسنا، با بیان اینکه در بررسیهای صورت گرفته مشخص شد این موتور سیکلتها از سال ۹۵ تا کنون در پارکینگها نگهداری شده بودند، گفت: گویا بنا بوده تا افراد فرصت طلب و سودجو در زمان و فرصت مناسبی این موتورسیکلتها را با چندبرابر قیمت در بازار عرضه کنند که با اطلاع پلیس این امر ناکام ماند.
مرادی با اشاره به عملیات ماموران اظهارکرد: عصر دیروز مامورن در سه عملیات همزمان به این سه پارکینگ رفته و در بازرسی از آنها ۶۴۹ دستگاه انواع موتورسیکلت ایرانی و خارجی را کشف و توقیف کردند که ارزش ریالی آنها بالای ۳۰ میلیارد بود.
به گفته معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت تهران بزرگ، در این خصوص یک تن دستگیر شده و تحقیقات برای دستگیری دیگر همدستان احتمالی وی نیز در حال انجام است. همچنین سه پارکینگ نیز پلمب شد.
- 13
- 2