دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۴۰۰۵۸

خشونت جنسی و راههای مقابله با این خشونت

بیماری خشونت جنسی,خشونت جنسی علیه زنان,اشکال خشونت جنسیخشونت جنسی شامل تجاوزی میباشد ، که برخی از افراد، آنرا اجبار جسمی تعریف می کنند
رابطه زناشویی در زندگی بعد از ازدواج، یک جزء جدایی ناپذیر تلقی میشود ولی هیچ مردی بدون رضایت همسرش نباید، وی را ناگزیر به برقراری این رابطه کند. از مصادیق خشونت جنسی می توان به آزار جنسی ، مجبور کردن همسر به روسپی گری، مجبور کردن همسر به رابطه جنسی در زمان قاعدگی و بیماری و... اشاره کرد.

خشونت جنسی

خشونت جنسی و جنسیتی به خشونتی گفته میشود که بخاطر جنسیت یک شخص بر علیه او اتفاق می افتد. این مسئله شخص را مجبور می کند تا بر خلاف میلش کاری را با خشونت، اجبار، تهدید، فریب، انتظارات فرهنگی یا ابزار اقتصادی انجام دهد. با این که دختران و زنان، اغلب به عنوان قربانیان و بازماندگان خشونت جنسی و جنسیتی به شمار میروند ولی به این نکته توجه کنید که مردان و پسران هم میتوانند در اثر خشونت جنسی و جنسیتی آسیب ببینند.

خشونت جنسی شامل تجاوزی میباشد ، که برخی از افراد، آنرا اجبار جسمی و بعضی دخول به فرج یا مقعد، با استفاده از آلت تناسلی مرد، اعضای دیگر بدن یا یک شی تعریف می کنند. تجاوز به عنف به کاری گفته میشود که در تلاشید تا آن را انجام دهید. اگر دو یا چند نفر به یک شخص تجاوز کنند، به چنین حالتی تجاوز گروهی می گویند. خشونت جنسی به شکل های دیگر تجاوز که در برگیرنده اندام های دیگر جنسی نظیر تماس با زور بین دهان و آلت مردانه، فرج یا مقعد است، گفته میشود.

روشهای خشونت و ناهنجاری های جنسی

خشونت جنسی دارای انواع مختلفی میباشد که در ادامه این روشها عبارتند از:

- تمایل به آزار خواهی:

افراد در این اختلال از انجام بعضی از کارها نظیر رنج کشیدن و کوچک شدن خود لذت می برند. به عنوان مثال با انجام اموری همچون تحقیر شدن ، به بند کشیدن، کتک خوردن و هر عمل تحقیر آمیز دیگر تحریک جنسی شده و از این طریق به اوج لذت جنسی می رسند. آنها در موقع تحقیر شدن ، خیال پردازی می کنند یا همچنین به علت تمایل زیادشان تحریک می شوند. شخص باید علائم این اختلال را حداقل بمدت ۶ ماه داشته باشد تا مطمئن شود که به این اختلال دچار شده است. این اختلال معمولاً از سن نوزده سالگی شروع میشود و میزان شیوع آن در مردان ۲.۲ درصد است در حالی که در زنان ۱.۳ درصد است.

- آزار و اذیت جنسی:

به تماس بدنی غیر توافق نظیر نیشگون گرفتن، گرفتن، سیلی زدن یا مالش بگونه ای جنسی، آزار و اذیت جنسی گفته میشود. همچنین از موارد غیرفیزیکی آزار و اذیت جنسی می توان به متلک گویی، اظهار نظرهای جنسی درباره بدن یا ظاهر فرد، خیره شدن با ایجاد وسوسه جنسی، تقاضای محبت های جنسی، مزاحمت با تعقیب و نمایش دادن اندام های جنسی فرد اشاره کرد.

خشونت جنسی مردان نسبت به زنانشان,پیشگیری از خشونت جنسی,اثرات خشونت جنسیخشونت جنسی علیه زنان باعث بروز صدمات و مشکلات جدی جسمی، روانی و ... میشود

- نشان دادن اندام جنسی:

نشان دادن اندام جنسی که به آن عورت نمایی می گویند، در این اختلال فرد تمایل دارد اندام تناسلی اش را به افراد ناآگاه نشان دهد و با این روش خیال پردازی ، تحریک شود. این نوع اختلال در دوران نوجوانی شروع میشود و میزان شیوع ان در مردان حدود دو تا چهار درصد است در حالی که زنان خیلی کم تر به این اختلال مبتلا میشوند. شخص باید علائم این اختلال را حداقل بمدت ۶ ماه داشته باشد تا مطمئن شود فرد دچار این اختلال شده است.

- تجاوز جنسی :

تجاوز جنسی به هرگونه نفوذی گفته میشود که بدون رضایت به مهبل، مقعد یا دهان شخص دیگر به وسیله هر قسمت بدن یا جسم انجام میشود. این عمل میتواند در طول ازدواج و روابط، توسط هر شخص آشنا یا نااشنا در هنگام مخاصمات برای بازمانده، مسلحانه باشد.

- بچه بازی:

فردیکه به این اختلال مبتلاست نسبت به کودکان و افراد نابالغ ۱۳ ساله یا کم تر علایمی مانند خیال پردازی و تمایلات جنسی شدید و مکرر را از خود نشان میدهد و با تجاوز کردن به کودکان به لذت جنسی می رسد. علائم اختلال بچه بازی باید حداقل ۶ ماه باشد.  این اختلال از سن شانزده سالگی شروع میشود که حداقل باید پنج سال بزرگ تر از کودکی باشد که به او تجاوز شده است . 

عکس العمل مناسب در مقابل خشونت   

بسیاری از زنانی که مورد خشونت جنسی قرار گرفته اند به دلایل متنوعی حاضر نیستند آن را افشا کنند. خشونت مردان خانواده علیه دختران، همسران و مادران در جوامع کم تر توسعه یافته ، امری عادی محسوب می شود. بعضی از انواع خشونت ها از سوی مردان در این جوامع شامل خشونت های کلامی، کنترل گری، و یا جسمانی که فرد دچار آسیب جدی نشود، میباشد حتی امری مرسوم در بین زنان جامعه تلقی می شود.

> یکی از مخرب ترین روش های مقابله با خشونت در جوامع و کشورهای پیشرفته، سکوت دربرابر خشونت به بهانه حفظ آبرو است. سکوت دربرابر خشونت نه تنها مانع خشونت مجدد آزارگر نمیشود بلکه او این کارش را دوباره تکرار میکند.

> وقتی که به همسر، شریک زندگی، خواهر، برادر یا یکی دیگر از عزیزان شما تجاوز شود، این امر احساسات دردناکی را بوجود می آورد و بر روابطتان لطمه سنگینی وارد میکند. گاهی اوقات ممکن است حس عصبانیت و سرخوردگی داشته باشید و از اینکه رابطه ی شما به وضعیت قبل خود برگردد ناامید شوید، یا حتی قصد انتقام از فرد تجاوزگر را داشته باشید. ولی این صبر، درک و پشتیبانی شماست که عزیزتان در آن لحظه به آن نیاز دارد، نه این که نمایش پرخاشگر یا خشونت بیشتری را از خود نشان دهید. به عزیزتان بگویید که هنوز به وی علاقمندید و او را مطمئن کنید که حمله تقصیر آن ها نبوده است. کاری که نکرده و انجام نداده اند نباید آن ها را مقصر معرفی کند.

اثرات خشونت جنسی,روشهای خشونت جنسی,خشونت جنسی چیستخشونت جنسی به خشونتی گفته میشود که بخاطر جنسیت یک شخص بر علیه او اتفاق می افتد

> به عزیزتان فرصت دهید تا با هر سرعتی که تمایل دارد، بهبود یابد. صحبت کردن برای برخی از قربانیان حمله جنسی درباره‌ی آنچه که اتفاق افتاده بسیار دشوار است، در حالی که بعضی دیگر تمایل دارند تا چندین بار در مورد حمله صحبت کنند. این امر میتواند بطور متناوب، شما را ناامید یا ناراحت کند. ولی عزیزانتان را مجبور نکنید تا در مورد آن اتفاق حرف بزنند، بلکه از آن ها بخواهید تا هرموقع خواستند درباره آن حرف بزنند، شما کنارشان هستید تا به حرف هایشان گوش دهید. اگر شنیدن حادثه تعرض به عزیزانتان باعث میشود که شما نیز ناراحت شوید، صحبت کردن با شخص دیگری باعث میشود که شرایط بهتر شود.

> برای کمک گرفتن ، عزیزانتان را تشویق کنید، ولی آن ها را تحت فشار نگذارید. بسیاری از مردم به دنبال آسیب های ناشی از تجاوز یا آزار جنسی ، کاملاً احساس ضعف می­ کنند. شما میتوانید عزیزانتان را تحت فشار قرار ندهید تا دوباره احساس قدرتشان را بازیابند. از شخصی که دوستش دارید بپرسید که چگونه میتوانید حامی او به بهترین وجه باشید.

> قدم اول برای این که خشونت خود را کنترل کنید، آموزش مصادیق خشونت و آگاه سازی جامعه می باشد. درصورت ادامه پیدا کردن خشونت، ترک فرد آزارگر میتواند برای حل این مشکل، مؤثر باشد. گرچه در جوامع کم تر توسعه یافته برای بسیاری از زنان به علت عدم استقلال ذهنی و اقتصادی، ترک آزارگر امکان پذیر نیست.

> یکی از وظایف اجتماعی شهروندان و حکومت ها، مقابله با خشونت است. از جمله وظایف دولت می توان به آموزش عمومی جامعه، تصویب قوانین قضایی علیه خشونت و فراهم آوردن امکانات درمانی قربانیان اشاره کرد.

> رفتارهایی که بعد از بروز خشونت باید انجام دهید شامل آشکار کردن خشونت، شکایت به قانون و مراجعه به مشاور و روانشناس می باشد.

اثرات خشونت جنسی,روشهای خشونت جنسی,خشونت جنسی چیستبسیاری از زنانی که مورد خشونت جنسی  قرار میگیرند به دلایل متنوعی حاضر نیستند آنرا افشا کنند

اثرات خشونت جنسی

خشونت جنسی علیه زنان باعث بروز صدمات و مشکلات جدی جسمی، روانی، جنسی و تولید مثلی نظیر عفونتهای مقاربتی، حاملگیهای غیرمترقبه وHIV  میشود. خشونت علیه زنان در موارد شدید باعث مرگ میشود. خشونت خانگی به یک آسیب اجتماعی گفته میشود که در اثر آن سلامت جسمی و روانی قربانی و کل خانواده آسیب می ببیند و حتی بعد از توقف خشونت تا چندین سال ممکن است ادامه داشته باشد. همچنین، خشونت بر روی بعضی از عوامل تاثیرگذار است که از آن ها می توان به سلامت و رشد ذهنی، اجتماعی و هیجانی کودکان و نوجوانانی که شاهد و یا قربانی خشونت خانگی هستند اشاره کرد. این اختلال برای سوء مصرف مواد و الکل، پرخاشگری و خشونت و بزهکاری و انواع مشکلات روان شناختی در بزرگ سالی یک عامل خطرناک محسوب میشود.

گردآوری: بخش جامعه سرپوش

  • 16
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش