دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۸:۳۲ - ۲۷ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۴۸۸
رفاه و آسیب های اجتماعی

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر:

بیشترین شیوع مصرف موادمخدر به کارگران رسید/ نگرانی از رشد مصرف بین جوانان و نوجوانان دنیا

مواد,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به وضعیت شیوع مصرف مواد مخدر در ایران، گفت: ۵.۴ درصد در میان جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال ایران به مواد مخدر اعتیاد دارند که از این میان جامعه کارگری در محیط‌های صنعتی با ۲۲.۳ درصد بیشترین شیوع مصرف مواد مخدر را دارند.

به گزارش ایسنا، حمید صرامی در شصت و یکمین جلسه کمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر که با حضور رئیس سازمان بهزیستی کشور برگزار شد، گفت: در سال ۹۴، ۲.۱ درصد از دانش آموزان مقطع متوسطه دوم از مواد مخدر استفاده کرده‌اند. همچنین در سال ۹۰ تعداد مصرف کنندگان مواد مخدر بیش از سه میلیون و ۳۹۱ هزار نفر (۶.۹ درصد) در سطح وابستگی تا وابستگی شدید بود.

 

وی در ادامه با بیان اینکه در سال ۱۳۹۴ تعداد مصرف کنندگان مواد مخدر به دو میلیون و ۸۰۲ هزار و ۸۰۰ نفر (۵.۳۹ درصد) کاهش یافته است، اظهار کرد: از این تعداد نزدیک به یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر مصرف کننده غیرمستمر مواد مخدر بودند.

 

مدیرکل دفتر و تحقیقات آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به شرایط جهانی تولید و مصرف مواد مخدر تصریح کرد: در سطح جهانی آمار مصرف کنندگان مواد مخدر از ۲۶ میلیون نفر به بیش از ۲۹ میلیون نفر در بین جمعیت ۱۵ تا ۶۴ ساله افزایش یافته است. این به آن معنی است که نرخ شیوع مواد مخدر در سطح جهانی از ۴.۹ به ۵.۹ درصد رسیده است. این آمارها نشان می‌دهند که باید در کشور نسبت به افزایش تولید و مصرف مواد مخدر آمادگی داشته باشیم.

 

صرامی در ادامه با اشاره به افزایش مصرف ۳۴۵ درصدی روانگردان‌ها از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ افزود: پیامدهای این افزایش در سطح جهانی کاهش سن مصرف و رشد شیوع در نوجوانان و جوانان، افزایش مصرف مواد مخدر در زنان، شاغلین و تحصیلکردگان است. همچنین نهاد خانواده، محیط‌های آموزشی، محلات و محیط‌های کاری با افزایش مصرف مواد مخدر ضربه پذیر خواهند شد و در نهایت تمایل به مصرف همزمان و ترکیبی مواد افزایش می‌یابد.

 

وی با اشاره به اینکه حدود ۷۰ درصد از زمین‌های زیر کشت خشخاش در جهان در افغانستان قرار دارد، گفت: تولید تریاک در افغانستان از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۷ با رشد ۴۷۶۵ درصدی همراه بوده است.

 

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به جهت گیری‌های کلی ستاد مبارزه با مواد مخدر در چهار سال اخیر تصریح کرد: مشارکت موثر لایه‌های مختلف اجتماعی، اتخاذ استراتژی‌های واقع بینانه، تقویت دانش برنامه ریزی راهبردی و عملیاتی، انتشار تحقیقات با پرهیز از رویکرد امنیتی و سیاسی، افزایش حساسیت، دغدغه و نقش آفرینی در لایه‌های مختلف دولت و ملت و تمرکز بر اقدامات حرفه‌ای عملیاتی در مرزهای شرقی کشور از جمله این جهت گیری‌ها بوده‌اند.

 

وی در ادامه از اولویت بخشی به برنامه‌های پیشگیری اولیه از اعتیاد اشاره کرد و افزود: ضربه زدن به شبکه‌های تولیدماده شیشه، ساماندهی معتادان متجاهر تمرکز بر مقابله با تولید، قاچاق، عرضه و مصرف مواد مخدر و روانگردان‌های پرخطر با مطالبه گری و ارزشیابی دستگاه‌های اجرایی از دیگر برنامه‌های چهار سال اخیر ستاد مبارزه با مواد مخدر بودند.

 

کاهش تعداد مصرف‌کنندگان «شیشه»

پیش بینی افزایش تعداد مصرف‌کنندگان مواد مخدر به بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر  در سال  ۱۴۰۴

مدیر کل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه مصرف کنندگان ماده شیشه از ۲۶ درصد در سال ۹۰ به هشت درصد در سال ۹۴ کاهش یافته‌اند، گفت: طی ۱۲ سال اخیر ضمن انهدام ۱۹۶۷ کارگاه تولید شیشه و کشف بیش از ۲۴ تن ماده محرک شیشه در کشور و انجام تبلیغات لازم به این کاهش دست یافته‌ایم.

 

صرامی در ادامه با اشاره به نگرش مردم به مواد مخدر و روانگردان‌ها توضیح داد: در سال ۹۳ نزدیک به ۲۴.۷ درصد از مردم نگرش بینابین و مثبت به مصرف مواد مخدر داشتند.

 

وی با اشاره به پیش بینی روند مصرف مواد مخدر در ایران سال ۱۴۰۴ گفت: پیش بینی می‌شود مصرف کنندگان مواد مخدر از دو میلیون و ۸۰۲ هزار نفر به بیش از سه میلیون و ۳۱۶ هزار نفر افزایش یابند.

 

وی در ادامه با ابراز امیدواری از ایجاد رشته دکتری پیشگیری از اعتیاد در دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: گسترش طرح‌های تحقیقاتی کاربردی و مبتنی کردن اقدامات امر مبارزه و پشتوانه‌های علمی و دانش بومی باعث شده است تا با رشد ۶۸۰ درصدی در پژوهش و رشد ۶۸۷ درصدی پایان‌نامه‌های دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری و رشد ۱۳۹ درصدی مقالات علمی در امر مبارزه نرم افزاری و سخت افزاری در سال‌های ۹۵ و ۹۶ نسبت به سال ۹۲ وربرو باشیم.

 

مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به آسیب‌های حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد اظهار کرد: عدم بهره‌گیری از ظرفیت دستگاه‌های اجرایی در سطح ملی و استانی، در اولویت نبودن رویکرد پیشگیری از اعتیاد، محدود بودن نرخ سطح پوشش برنامه‌های کاهش تقاضا به ویژه در طیف دانش آموزان و دانشجویان از جمله این آسیب‌هاست.

 

وی ضعف در تهیه بسته سیاستی جامع و مشخص در خصوص پیشگیری از مصرف مواد مخدر را در سطح کارخانجات و سازمان‌ها را از دیگر آسیب‌های حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد عنوان کرد و گفت: ضعف در بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی و مشارکت سازمان‌های غیردولتی و همچنین عدم تمایل بخش خصوصی در پیشگیری از اعتیاد، عدم بهره‌گیری موثر از فضای مجازی و ضعف در غنی سازی اوقات فراغت از دیگر آسیب‌های این حوزه هستند.

 

 

 

 

 

  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش